Sparťané konečně dosáhli na první body. Foto: ACEMA Sparta Praha, Český florbal Sparťané konečně dosáhli na první body. Foto: ACEMA Sparta Praha, Český florbal
16. 10. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Brno udrželo těsný náskok na Kladně, Sparta sestřelila Liberec a má první body

 



Sparťané se konečně dočkali. V šestém kole na domácí půdě zdolali Liberec 12:6 a slaví zisk prvních bodů v nové sezoně. Třemi kanadskými body k tomu dopomohli útočníci Jan Krejča a Luka Časar. Naopak Liberci nestačil ani čtyřbodový Petr Salát. Dobře rozehrané utkání si zkomplikovali brněnští Bulldogs. Na hřišti Kladna vedli už 4:1, ale nakonec se ještě o výhru pořádně strachovali.

Sparta zažila velmi špatný vstup do sezony a po pěti zápasech neměla na kontě ani bod. A když v osmé minutě otevřel skóre zápasu liberecký matador Salát, musely si čtyři stovky diváků myslet, že noční můra pokračuje.

Jenže Pražané se zmátožili. Ještě v úvodní části duel otočili a do šaten se šlo za stavu 3:2. I o druhý gól Severočechů se postaral Salát. Liberečtí, oslabení o Radka Valeše, v úvodu druhé části dokonce srovnali. To bylo ale naposledy, co dokázali s domácím týmem držet krok.

Pak už úřadovali hlavně sparťané. Postupně se prosadili Kadoch, Pruner, Ježek, Ujhelyi a Krejča a Sparta si vybudovala pohodlný náskok. Liberec nakonec rozstřílela 12:6 a odlepila se z posledního místa, kam díky horšímu skóre spadli právě Severočeši.

Brněnští Bulldogs jeli do Kladna s jasným cílem odvézt si domů všechny body. Po první části hosté plnili tento úkol zdařile, když vedli 3:1, navíc své vedení na začátku třetí třetiny ještě zvýraznili.

Středočeši ovšem utkání pořádně zdramatizovali. Nejprve ve 49. minutě snížil na rozdíl dvou gólů Přívara a dvě a půl minuty před koncem vykřesal naději Holčák. Kladenští vrhli síly do útoku, ale na vyrovnání nedosáhli. Brno si tak i přes závěrečný nápor domácích odvezlo výhru 4:3.

Už včera Chodov porazil Vítkovice po nájezdech, Mladá Boleslav si poradila s Ostravou a Pardubice vyhrály v Otrokovicích. Kolo zkompletuje zítřejší pražské derby mezi Tatranem a Bohemians, které od 20:10 vysílá ČT sport.

Výsledky 6. kola Tipsport superligy:

VÍTKOVICE – CHODOV 7:8n
MLADÁ BOLESLAV – OSTRAVA 6:4

OTROKOVICE – PARDUBICE 3:5
SPARTA – LIBEREC 12:6
KLADNO – BULLDOGS BRNO 3:4
TATRAN – BOHEMIANS zítra 20:10


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*