Mikuláš Komárek hattrickem rozhodl šlágr 20. kola. Foto: Flickr IFF Mikuláš Komárek dvěma góly pomohl svému týmu k vítězství. Foto: Flickr IFF
17. 10. 2016 Superliga (19) KOMENTÁŘŮ

Tatran přetlačil Bohemians, výhru mu vystřelil nejmladší Kolísko

 



Pražské derby mezi Tatranem a Bohemians nabídlo parádní florbalovou podívanou, v níž se o vítězi rozhodovalo až v posledních minutách. Střešovičtí nakonec vyhráli těsně 7:6, rozhodující trefu vstřelil pět minut před koncem mladík Jakub Kolísko.

Od úvodního buly neuběhlo ani půl minuty, když obrana Tatranu zapomněla na brankovišti Martina Poláčka a ten otevřel skóre zápasu. Jinak ale mnohonásobný český mistr v první třetině dominoval a projevilo se to i na skóre – do přestávky to bylo 4:1 pro domácí.

Když v 28. minutě navýšil náskok střešovických po závaru v brankovišti svým druhým gólem v utkání Mikuláš Komárek, zdálo se, že si muži v červených dresech dojdou pro pohodlné vítězství. Klokani ale pořádně zabojovali. Nádherné kombinace zelenobílých dvakrát zakončoval Jakub Šárka, další trefu přidal za obranou číhající Martin Kisugite a rázem to bylo zase jen o gól. Hned v úvodní minutě třetí dvacetiminutovky navíc vyrovnal David Šimek.

Bohemians mohli jít i do vedení, zabránil jim v tom ovšem jejich bývalý gólman Michal Rebro. A tak udeřilo na druhé straně – Marek Beneš ve vlastním oslabení vystihl nepovedenou přihrávku Martina Šimka a v tísni se štěstím překonal Jana Hejného. Bývalý brankář Black Angels při absenci Ivana Ponomareva překvapivě dostal v brance Klokanů přednost před odchovancem Tomášem Hyršlem i gólmany z juniorského týmu.

Starší z bratrů Šimků hned po 13 vteřinách svou chybu napravil a vyrovnal. Nedlouho na to ale zůstal sám před Hejným Jakub Kolísko a definitivně strhl vítězství na stranu Tatranu. 17letý útočník, jehož dva starší bratři za Tatran v nejvyšší soutěži nastupují už několik sezon, po dvou trefách do sítě Liberce vstřelil už třetí gól v sezoně.

Tatran si tak spravil chuť po nedávné ztrátě dvou bodů v Brně, Bohemians naopak nenavázali na pár dní starou výhru v Boleslavi.

Tatran Omlux Střešovice – FbŠ Bohemians 7:6 (4:1, 1:3, 2:2)

Branky:  2. Komárek (Jakub Kolísko), 14. J. Svoboda (Meliš), 17. Deutsch, 20. Fořt (Komárek), 28. Komárek (J. Svoboda), 52. Marek Beneš, 55. Jakub Kolísko (Vítovec) – 1. Poláček (Šárka), 29. Šárka (D. Šimek), 39. Kisugite (Krbec), 40. Šárka (Poláček), 41. D. Šimek (Kieler), 52. M. Šimek (D. Šimek). Rozhodčí: Pangerl, Šedivý. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 303.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Joseph napsal:

    dobrá náhrada za kuboviče…

  • pavel napsal:

    Tatran už hrál v Brně? A kdy?

  • Bohemka napsal:

    Tak a máme tady další dvojici rozhodčích, kteří neznají pravidla a v Superlize nemají co dělat. Už bude konečně KRD nějakým způsobem reagovat? Nebo nebude komunikovat a dělat, že se nic neděje? Děje, když rozhodčí nejvyšší soutěže neznají pravidla. Podle jakého pravidla byl vyloučen Deutsch? Vítovec? Fořt? Růžek? To že Zlatník nezná jako expert pravidla, bych ještě pochopil. Ale rozhodčí nejvyšší úrovně???????? A odůvodňovat jejich rozhodnutí tím, že to faul vlastně byl,je nesmysl. Policajt taky nemůže odůvodňovat pokutu za rychlost, když jsem řídil bez pásů (výše pokuty je stejná)…….

  • Kuba napsal:

    Možná úplně pravidla neznají, ale odpískali to celkem slušně. Nevím co pořád čekáte, je to amatérský sport. Myslím, že vlohy pískat bych i měl, ale za ty prachy bych to rozhodně dělat nešel. Prostě nikdo schopný se do takovéhle práce nepožene, když může kdekoli jinde vydělat víc za méně námahy (pískat rychlý florbal není žádná sranda).

  • Standa napsal:

    Já se vším naprosto souhlasím, ale je to všechno začarovaný kruh, nemyslíte?

    Pokud my, kluby (respektive nespokojení členové České florbalové unie), vytvoříme na Unii tlak v této otázce, tak unie zřejmě z toho vyvodí patřičné akce:
    – zvýší počet školení
    – zvýší počet delegátů na zápasech
    – zvýší požadavky na rozhodčí
    – zvýší ale také motivaci rozhodčích

    Toto všechno ale povede ke zvýšení nákladů, které jsou s tím spojené. Nepředpokládám, že se nás, členů, toto nedotkne finančně. Zvednou se licenční poplatky, ap.

    Tím neříkám nedělat nic, ale zkuste tu navrhnout nějakou ucelenou koncepci, aby to zvedlo úroveň florbalového prostředí – úroveň rozhodčích.

  • petr napsal:

    Jedna věc je znalost pravidel a jejich výklad a druhá věc je cit pro hru a převídavost. Názorným příkladem byla situace při zelenobílé power-play těsně před koncem zápasu, kdy Bohemák rozehrával z rohu za brankou Rebra a bylo vysoce pravděpodobné, že míček pošle za bránou na kolegu do druhého rohu. Což udělal, leč míček byl zabržděn o nohu rozhodčího, který stál nešikovně za bránou. Přitom stačilo v takové situaci, aby byl rozhodčí alespoň částečně za mantinelem. Tato situace, resp. zkažená možná poslední příležitost na změnu skóre Bedlu rozčílila, což TV okamžitě zaznamenala a odvysílala. No a po zápase ještě v ráži rozhodčí seřval… Bohužel měl pravdu.

  • Bohemka napsal:

    Přesně jak říkáš. Cit pro hru je jedna věc, ale neznalost pravidel druhá. Na takové úrovni bych očekával, že rozhodčí pravidla znají a ne že si je aplikují jak chtějí. A jen pro zajímavost : zápas je za 2100 Kč, tj. při započítání hodně velkorysého cestování to vychází, že rozhodčí je mimo domov 8 hodin, tj. 262,50 Kč hrubého na hodinu..Kdo z vás má 42.000 Kč měsíčně???? A příští rok se to zaokrouhlí na 50.000…….

    • Fantomas napsal:

      A kde jsi na tak vysoké číslo přišel Einsteine? Berme vpotaz, že liga se hraje každý víkend, tudíž 4 víkend=4 zápasy, dejme tomu nějaký uprostřed týdne, nebo pohár max 6 zápasů, 6×2100= 12 600 plus nějaké ty cesťáky a nedostaneš se víc jak nad 16 000.. Takže tvoje suma nějak nesedí, nadruhou stranu jako výdělek k hlavnímu zaměstnání je to slušný, vo tom žádná

    • Kuba napsal:

      Ano, ale těch 42 000 Kč nemáš nijak zaručeno. Musel bys odpískat těch 20 utkání v měsíci (v každém měsíci v roce). Navíc pracuješ převážně odpoledne až noc (počítám i cestu). A hlavně potřebuješ několik let zkušeností, než se na tu úroveň dostaneš, jestli vůbec. A pak taky ty školení,…
      Rozhodně to není práce pro člověka s rodinou, nebo přítelkyní, které nestačí 2x týdně rande… Schopný člověk dokáže vydělat podobné peníze za lepších podmínek.
      Prostě je potřeba dostat do pískání víc lidí a pak ta špička ledovce bude mít větší kvalitu, to je stejné jako všude… konkurence zvedá výkon (jako ve filmu Rivalové 🙂

  • Fan 2 napsal:

    To jste Bohemku nepochopili. Těch 42 tis. je jen dopočítáno na měsíční mzdu z té hodinové. Nikdo ale samozřejmě nezaručí pískání dvacetkrát měsíčně. Odměnu za zápas však není možno považovat za malou. I když v porovnání s fotbalem … 🙂

  • Venca napsal:

    Zapískali vůbec tyhle dva někdy dobře ?…ale stejně jsou o chlup lepší než ty dva na Bolce s Fbš

  • olaf napsal:

    No nevím, ale připomínky na vyloučení Deutsche, Vítovce. Sorry, ale úplně mimo. Odpískané naprosto zaslouženě. Jen souhlas s tím, že celkově mohla být hra více puštěná v osobních soubojích. Někdy trochu úzkoprsé. Ale tito dva takto pískají dlouhodobě, tak by s tím měli soupeři trochu počítat. A Bedlovo neustálé nervové, emocionální výbuchy a hysterické výjevy to snad ani za komentář nestojí.

    • Jan napsal:

      Naprostý souhlas!!!

    • Bohemka napsal:

      Můžeme diskutovat, jestli za takový zákrok Deutsche vyloučit, ale budiž. Ale za nesportovní chování je to nesmysl a to jsem naznačoval..Nezkušený rozhodčí a diváci koukají na televizi a vidí vyloučení za tento zákrok za nesportovní chování. Nemá to oporu v pravidlech = neznalost pravidel rozhodčích nejvyšší úrovně!!!!

  • MB napsal:

    Bedlu brzy klepne…:) A třeba v Bolce (proti Bohemce) z poloviny pravdu neměl. ..

Napsat komentář

*