Florbalistky Tigers mají za sebou dvacetigólovou kanonádu. Foto: Martin Flousek - xforbal.cz
18. 10. 2016 Extraliga žen (13) KOMENTÁŘŮ

Liberec porazil Židenice, Ostrava se nadřela s Panthers a Děkance vládnou Bohemians

 



Šesté kolo nejvyšší ženské soutěže nepřineslo větší překvapení. Favorité svá utkání zvládli, ačkoliv Chodov – minimálně výsledkově – Jičín příliš nepředčil, vysokými kanonádami potěšily své fanoušky celky Herbadentu a Vítkovic. Druhou výhru v sezoně si připsal Liberec, který porazil Židenice. Brňanky jsou tak nadále jediným celkem bez bodu.

Liberec poměrně se ctí ustál úvodní tři duely, kdy narazil na Chodov, Herbadent a Bohemians a začíná poctivě sbírat body. V minulém kole přemohl nováčka z Panthers, nyní porazil také Židenice, které zůstávají jediným týmem bez bodu. Prohře 6:8 nezabránilo ani pět kanadských bodů stálice Andrey Dernerové, Židenice tak na první úspěch stále čekají.

Zápasem, který budil pozornost, byl páteční souboj ELITE s Bohemians. Oba týmy před sezonou navázaly úzkou spolupráci a to nejlepší z ELITE přešlo do dresů soupeře. I proto se velmi očekávalo, jak zápas bude vypadat. Hlavní postavou byla Hana Poláková, bývalá opora ELITE, která však již před lety změnila dres. Nyní svým hattrickem položila základ výhry v poměru 10:2.

Blízko překvapení byly hráčky Panthers, které využily toho, že Ostrava nehraje v optimální pohodě a se soupeřem, v jehož barvách se překvapivě objevila Romana Metzová, dnes Skácelová, dvě třetiny drželo krok. Utkání, ve kterém se hned šestkrát vylučovalo, bylo po dvou třetinách 4:3 pro domácí, kteří nakonec zvítězili 8:5.

Chodov se překvapivě natrápil s Jičínem. Ten se mohl opřít o další skvělý výkon brankářky Kociánové, a když k tomu přidaly jeho hráčky také bojovnost, tak podlehly superfavoritovi tohoto utkání přijatelným rozdílem 0:4. Za zmínku stojí také dvě branky Terezy Pilíkové.

Vítkovice poprvé v sezoně inkasovaly a skončila tak jejich série bez obdržené branky, která v součtu se Superfinále trvala 227 minut a třicet sekund, než ji ukončila Alena Sklenářová. Na druhé straně opět řádila Veronika Enenkelová, která si při výhře 18:1 připsala šest kanadských bodů.

Ještě o bod více než Enenkelová si zapsala do statistik Denisa Billá, která pomohla Herbadentu k vítězství nad Vinohrady 13:1 třemi brankami a čtyřmi asistencemi. Podobně jako Olomouc (5), také Vinohrady nedokázaly za celé utkání ani desetkrát vystřelit na branku, když na branku Karolíny Červové vyslaly osm pokusů.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Židenice fans napsal:

    Kdy začne vedení Židenic už konečně něco dělat s naší situací? Výsledky žádné, výkony hrozné!!!

  • pepa napsal:

    no snad se vase vysledky zlepsi, i kdyz popravde pro jine tymy je to dobre alespon maji zatim zdanlivy klid , nekdy na muzstvo padne deka a trva to nejakou dobu nez se z toho vyhrabou, treba vedeni s trenerem udelaji nejake zmeny a pujde to k lepsimu…..ja se byl podivat v olomouci na vitkovicich…nikdo nemohl pocitat ze by v olomouci zustal jediny bod a to se povtrdilo, vitkovice jsou uplne nekde jinde, vypadalo to jako kdyby mely holky trenink a olomoucke hracky nevedeli co maji delat….ale i pres to si myslím, že 18 golu to je ostuda, treti tretinu uz olomouc nemohla ani chodit, vlastne jen staly a branily se vitkovicim,sem tam pokus o utok ale jen takovy naznak zadne ohrozeni, proste uz mlely z posledniho….jak rikam nikdo nepocital s vyhrou ani omylem ale….vyjadreni DADEJE to je uz vazne do oci bijici….on je hrdy na to jak zvladly holky zapas, jak splnily cile ktere si daly, to snad ani neni mozny, oni mely cil dostat nejvice branek???ano daly vitkam gol …jen 18 jich dostaly, na co je sakra hrdy??? leda tak na divaky fandili porad….on napise ze hraly otevrenou partii….ano nehraly beton ale proc??? protoze ty holky nebyly schopny branit vitky, nevedely kde jim hlava stoji, nedaly si vic jak jednu nahravku po sobe, vlastne si myslím, ze ty holky vubec nevedi co maji na hristi delat, nevi kam nabehnout nevi kam nahrat…neni to jen tento zapas, a to je jen a jen vizitka trenera nikoho jineho, netajim se tim ze ho nemam nejak v oblibě ale co je moc to je moc, je videt na holkach , ze by chtely makat, chtely by drit a hrat pro radost ale zatim to vypada ze hraji a nevi co, myslím si, že dadej nebyla dobra volba a uz vubec ne pro budovani noveho tymu, mel by to byt trener, ktery bude schopen ty holky neco naucit, nemyslím tím fizicku ale florbalovost, umet si pohrat s mickem, umet nahrat, bavit se florbalem—to co predvadi PAN AROGANTNI je neco neuveritelneho , to ze v olomouci jsou nejake body je diky letosnimu losu…..kvalita je nekde za humny, no vedeni je spokojene tak asi my musime zavrit pusu jen, zajima vedeni okoli??? zajima vedeni nazory lidi?? maji nejvetsi navstevnost , jak dlouho?????? z 90%fandu nadava na dadeje, ale tam to take nikdo neresi hura mame 9 bodu ….nic neumime ale nejsme posledni vsak to staci…..no jen aby to na konci stacilo, to u vas se to muze jen zlepsovat tady v olomouci to pujde opacnym smerem, a vlastne uz to pomalicku zacina—bohemka, vitkovice…no ted elite, pokud tam nevyhraji hura do baraze………..popravde je mi lito holek, zaslouzily by si alespon to 8 misto, vzdyt hrat proti souperi a jeste proti vlastnimu trenerovi to je poradna fuska…..a na zaver, jsou tam velice sikovne holky kterym moc fandim….no a stejne jsme nejak spojeni ne??? mame trenera od zidenic , sice trenera brankarek ale pry chyta u vas za chlapy, pry je to docela drevo ale tady si bude hrat na mistra sveta urcite, kdyz to je kamos dadeje…jejda dva magori v tymu to bude vypadat

    • jana napsal:

      hezky den přeji, zidenic je mi docela lito , myslím , ze mely vetsi ambice ale jak rikate, oni se ted budeou jen lepsit i vysledkově alespon si to myslím, maji ted papirove sanzsi soupere. A co se tyce olomouce a olomouckeho trenera to je kapitola sama pro sebe, staci jen naslouchat okolo a nebo treba olomoucke hracky, samozrejme proti nemu nic nereknou ale jejich nazory na neho jsou trosku jine…..samozrejme jsou spokojene s pripravou , myslím tim kondicni ale hracskou?? to rozhodne ne, ale je to jen na klubu kdyz si ho tam trpi a veri mu tak ho tam maji. mimochodem myslite si tady, ze ty jeho preferovane posily jsou az takovy prinos?????????? urcite ne ale asi by nebylo s kym hrat, kdyz par hrackam oznamil, ze s nima nepocita -duvod, minimalne dvakrat tydne trenink, holky to nektere pracovne nedavaji tak s nima nepocital…..no ale jeho posily ty muzou trenovat jednou tydne.to je tedy mentalita uz pro ty holky co tam jsou, ale klub urcite vi co dela…………..

      • josef napsal:

        ….jedna paní povídala.Myslíš si že kdyby Olomouc trenoval pan Janovský tak by na trenin chodil jen ten kdo by chtěl?

    • josef napsal:

      ….jedine co je možne k tomuto komentáří sdělit – doporučuji komentátorovi pod zn „pepa“ aby sebou, nenechal cloumat emocemi při vyjadřování svých názorů k osobě pana Dadeje.Mužstvo které je de fakto na třetí až čtvrtem místě v Evropě musí podstatně převyšovat družstva která bojují o střed extraligové soutěže.V době kdy Olomouc skončila na 3.místě v etralize rozdával Herbadent,v te době nejlepší ženské družstvo, dvacetigolové příděly.Vítkovice ukázaly,že jsou nejlepe trenovaným mužstvem v naší extralize i v Evropě.Pane Dadej zanalyzujte děvčatům hru,poučte se z chyb a i přes nepřízeň takových „tvorů“ pod značkou „pepa“ se nenechte rozhodit.Olomouc do toho.

      • jana napsal:

        pro pana josefa……….neni to cloumani emocemi po prohre s vitkama. jak jsem psal, nikdo nemohl cekat vice, mozna mene golu protoze 18 je ostuda pro kazdy tym. Ja psal celkove o hre olomouce, videl jste zapas v zidenicich, bohemku?..ano olomouc do toho s tim souhlasim. No asi jste asistent pana dadeje, nebo snad osobne??? Preci neni mozne aby trener byl pysny na to ze dostane napraskano 18 golu, to jsem neslysel jeste nikde……ano napisi vitkovice byly o 5 trid vise jako my mame se moc co ucit ale nenapisi hrali jsme vyrovnanou partii, ale pan Dadej se spokojen se vsim kdyz ctu jeho rozhovory po utkani….no jeste any mebyl vzdyt se dostal do extraligy….k nazoru pani Jany, jo neco podobneho jsem slysel a pry se to tam takto vede…ale ok necham olomoucky florbal na pokojí, jen na zaver otom to je pan dadej jenom analyzuje na vic nikdy nemel a mit nebude to je potreba videt, ano muzeme se oto prit kazdy ma svuj nazor cas ukaze kdo ho ma pravdivejsi…..olomouc dotoho fandim holkam jako malo kdo ….pane josefe mejte hezky den a na florbale prijemnou zabavu……

  • Michal napsal:

    Každý výsledek nad 10-12 branek je ostuda i pro nejslabší. Koukněte pár let nazpět jaké výsledky měla třeba Jihlava v první sezóně jako nováček, s vlastními hráčkami bez výraznějších… nůžky se rozevírají a vše okolo jsou jen výmluvy.

  • LiHana napsal:

    Není mi líto Židenic jak holek z kádru, teda těch kterým jde o samotnou hru. Vedení si myslí že pokémonské PR spasí klub, pseudorealizační tým se nevejde ani na lavičku, jedna trenérka si běhá po hale bez zájmu o hru, zbytek nesmyslně vykřikuje nebo naopak dělá jen čárky na papír. Olomouc to taky nemá jednoduché, o Dadejovi už tady diskuze proběhla a evidentně je ještě pořád o něco lepším trenérem než to co je v Židenicích. Oba týmy mají za sebou spoustu odchodů nebo zranění, že by jedny holky byly lepší než ty druhý, tak to asi ne. Rozdíl je jen v těch trenérech a trenérkách. Elite je žumpou Prahy, ladies z SKV si hrajou pro zábavu, Panterky jsou zatím příjemné překvápko, Jičín to nějak uklepe, Liberec bude fajn, Ostrava si plní své dlouhodobé cíle. No a trojka nejlepších si to rozdá mezi sebou a bude brblat jak je ten zbytek slabý. No naštěstí už tu soutěž nehraju a pinkám si za svou Hornídolní 🙂

    • Židenice fans napsal:

      Bohužel musím souhlasit s tímto komentářem co se týká Židenic. Nyní máme nejslabšího trenéra z celé extraligy a je to vidět na hříšti!!!

  • marek napsal:

    dobry den ja nevim tady se hada jeden pres druheho a prezdivky ma kazdy vymyslene nebo mi to pripada ze pise vic prezdivek za jednoho autora……jsem fanousek olomouce a fandim jim, nektere nazory maji svuj smysl a nektere jsou pod uroven cloveka, kazdy ma svuj nazor a ma na nej pravo ale jen mozna by bylo lepsi psat otevreneji a konkretne, takove veci pan dadej je na nic a pod..proc je na nic,??? klub ho vybral tak tam je a tim to konci, to same v zidenicich. chodim na kazdy zapas ol a mam take svuj nazor ale je muj tak nevim zdali ma cenu o psat , kazdy ma svuj a urcite se lisi, pak z toho jsou jen prestrelky a stejne to k nicemu nevede. Dle meho jsou v olomouci sikovne holky, ktere to tahnou, maji stralkyne ktere umi dat gol, obrana je slabsi-dusledek nezkusenych holek , golmanky jsou docela v pohode, ta mlada frankova je talent, trener?? nevidel jsem jeho treninky nemuzu posoudit jaky je trener, to asi k dadejovi vse, pujdu se na nejaky podivat a pak si o nem udelam obrazek, ano slysel jsem na vlastni usi jak holky na nej nadavaji….ale to je v kazdem sportu nejde se zavdecit vsem….jde oto jestli nadavaji popravu nebo ne….tak asi tak nejak….pujdu kouknout nekdy na trenink a treba upresnim ale jak rikam, myslim je zbytecne se tady prit a urazet jeden druheho. marek

  • libor napsal:

    ty mede tady je to koutek—–jana, josef, pepa….no to je neco to tady cist, vazne…..to si tady pise jeden a odpovida ne???? snad alespon posledni dva prispevky jsou trochu na urovni, to me poser co se tu deje

  • jana napsal:

    koukam, ze si mne tady nekdo privlastnuje tedy alespon muj nick, to se bojite za svuj nazor….to si rikate chlapi jo???? kdyby to bylo hezky verejne a viditelne kdo je kdo to b bylo co??????

Napsat komentář

*