Superligové 7. kolo Superligové 7. kolo
21. 10. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Superligové menu: Růžové balónky i čepele, nejstarší derby i souboj nováčků

 



Základní část florbalové superligy vstupuje do své druhé čtvrtiny a sedmé kolo je rozděleno hned do tří dnů. Šlágrem víkendu bude bezesporu duel Chodova s Tatranem, dva tradiční pražské celky totiž slaví už 25. výročí vzájemných soubojů. O den později se pak na Děkance bude hrát s růžovými balónky.

CHODOV – TATRAN
sobota 22. 10. – 17:00

Chodov pokračuje v náročném programu posledních dnů a v duelu s Tatranem se bude pokoušet o odvetu prohry z pohárového klání. Střešovice totiž doma svého odvěkého rivala ve čtvrtek porazili 6:5 a notně mu tak zkomplikovali cestu za účastí ve zlínském finále. Tatran sice stále postrádá zraněného Ondřeje Němečka i dalšího beka Petra Heřmanského, ale i v divokých zápasech posledních dnů – ať už s Bohemians či Chodovem dokázal vyhrát. V ligovém klání pak trenér Beneš zřejmě postaví do branky Tomáše Kafku. Ten by měl čelit i obrozenému střelci Marku Vávrovi, který dal v lize hattrick ve Vítkovicích a jedním gólem se zapsal do statistik ve zmiňovaném pohárovém duelu.

Marek Vávra, nová posila Chodova

Marek Vávra, nová posila Chodova.

Chodov ale láká nejen na florbalové klání. program na Jižním Městě odstartuje už ve 13 hodin a pro příchozí bude připravena „Chodovská střelnice“ s měřičem rychlosti. Ve 14 hodin pak začne utkáním žen s Vítkovicemi, ve kterém půjde o setkání posledních superfinalistek. Mužské derby Chodov – Tatran začne v 17:00.

OSTRAVA – SPARTA
sobota 22. 10. – 17:00

V Ostravě půjde o veledůležité body v boji o play off. Na hřiště FBC přijede pražská Sparta posilněná dvěma po sobě jdoucími vítězstvími. Pražané se konečně rozstříleli, Libeci dali 12 gólů a v týdnu České Lípě na jejím hřišti osm. jenže Ostrava nedá svou kůži lacino. V lize svěřenci Martina Smetáka sice třikrát v řadě prohráli, ale zejména v Mladé Boleslavi ukázali, že se s nimi musí počítat.

Dominik Eichner. Foto: Ladislav Káňa

Dominik Eichner. Foto: Ladislav Káňa

Domácí budou spoléhat na nejlepšího střelce superligy Dominika Eichnera, který už dal 9 gólů. To ve dresu Sparty je nejlepším kanonýrem překvapivě Jaroslav Jaroš s 5 trefami.

LIBEREC – KLADNO
sobota 22. 10. – 18:00

Pod Ještědem dojde k souboji nováčků. Liberec bohužel bude zřejmě opět postrádat zraněného Radka Valeše, bez kterého už musel nastoupit v posledním utkání na Spartě. Jenže Severočechy trápila v posledním utkání spíš defenziva. zatímco od silného Chodova dostali jen 3 góly, na Spartě jich nakoupili rovných tucet.

Pertlík, Nushart, Klápa, Burian. Kladno slaví gól proti Brnu. Foto: David Hácha

Pertlík, Nushart, Klápa, Burian. Kladno slaví gól proti Brnu. Foto: David Hácha

Kladenští mají za sebou sice prohru s Brnem, ale v nešťastném utkání naznačili možnosti. Kanonýři totiž doháněli brzkou ztrátu 0:3 a nakonec jen málo chybělo k vyrovnání. Trenér Zahalka si může pochvalovat dobrou formu svých elitních střelců – Nushart letos skóroval sedmkrát, Klápa šestkrát.

BRNO – MLADÁ BOLESLAV
neděle 23. 10. – 17:00

Trenérům Buldoků se pomalu ale jistě daří nově tvořenému týmu dát herní tvář a v posledních dnech mají v kabině Buldoků i radost z uzdravení Jakuba Mendreka a Ville Alkkiho. Sebevědomí mohly dodat tři těsná vítězství v řadě včetně triumfu ve Střešovicích. Brno si totiž dokázalo, že umí jak otáčet zápasy, tak i solidně bránit. Stále se ale trápí lídr Jiří Juhaňák, který v šesti dosavadních duelech ještě ani jednou nebodoval!

Jiří Juhaňák. Foto: Martin Dvořák

Jiří Juhaňák. Foto: Martin Dvořák

Středočeši v posledních utkání i díky duelům se slabšími týmy výkonnostně stagnovali. V Brně ale bude muset hrát tým Jana Pazdery zase na 100 procent, neboť další ligová ztráta po nečekané prohře s Bohemians ve školním utkání už by mohla mrzet daleko víc. Otazníkem je stále start Jana Jelínka, který už několik týdnů laboruje se zraněným tříslem.

BOHEMIANS – OTROKOVICE
neděle 23. 10. – 18:00

Růžové míčky a možná i růžové čepele. Bohemians tento víkend odstarovali kampaň, která má upozornit i florbalové fanoušky na problematiku rakoviny prsu. Při příležitosti startu Měsíce v růžové se hala na Děkance převlékne právě do této barvy. Výtěžek ze vstupného navíc poputuje na konto projektu. Na hřišti pak půjde o souboj klokanů s bývalým spoluhráčem Markem Zapletalem, který se stal těsně před sezonou posilou Otrokovic.

Lukáš Uhrinovský, Radovan Michajlovič a Marek Zapletal. Foto: facebook Panthers Otrokovice

Lukáš Uhrinovský, Radovan Michajlovič a Marek Zapletal. Foto: Facebook Panthers Otrokovice

Bohemians se pomalu rozehrávají bratři Šimkové, které nechal trenér Jedlička na začátku sezony několik zápasů mimo sestavu kvůli absencích na trénincích. Klokani ale už v televizním duelu s Tatranem naznačili velkou formu, se Střešovicemi prohráli opravdu smolně. Panteři v Praze budou chtít zastavit minisérii dvou prohraných utkání, bojují ale zatím hlavně se střeleckou potencí. Nejlepším kanonýrem je zatím překvapivě bývalý brankář Pavel Jurčík s pěti zásahy.

PARDUBICE – VÍTKOVICE
pondělí 24. 10. – 18:10

Kolo zakončí již tradičně televizní duel, ve kterém Sokol vyzve zatím suverénně hrající Vítkovice. Jenže i Východočeši pod vedením nového hlavního trenéra Milana Koubka ožili a začali sbírat důležité body. Při vítězstvích z Otrokovic a s Ostravou musí pardubické florbalisty mrzet dvě prohry s nováčky. Kdyby v nich uspěli, zdatně by konkurovali vedoucí trojici.

Milan Koubek na střídačce Pardubic. Foto: facebook Sokol Pardubice

Milan Koubek na střídačce Pardubic. Foto: Facebook Sokol Pardubice

Vítkovický trenér Pavel Brus v nové sezoně zase zamíchal sestavou a zcela překopal obranné řady, na výsledky to ale vliv nemá. Naopak, aktivně hrající vicemistr zase ukazuje, že ještě nenarazil na svůj strop. Forma týmu z Dubiny se odrazila i na nominaci reprezentace. Do Pardubic přijede k televiznímu utkání hned šestice florbalistů (Souček, Nehera, Šebesta, Matejčík, Rýpar, Hájek), kteří mají šanci dostat se do konečné nominace na mistrovství světa.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*