Týmy Vítkovic a Chodova před začátkem Superfinále. Foto: Štěpán Černý Týmy Vítkovic a Chodova před začátkem Superfinále. Foto: Štěpán Černý
22. 10. 2016 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Preview: Na řadu přijde repríza Superfinále, jak se povede Židenicím?

 



Hlavním tahákem víkendu v nejvyšší ženské soutěži je bezesporu repríza Superfinále, ve které se v Praze utkají Vítkovice s Chodovem. Také další zápasy ale mají potenciál být nesmírně zajímavé: Ostrava vyzve zvedající se Liberec, který po úvodních prohrách nabral dech, Vinohrady se utkají s Židenicemi nebo Olomouc s ELITE.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 14.00, SH Jižní Město
Repríza Superfinále je jednoznačným tahákem víkendu. Oba týmy prošly poměrně značnou proměnou, do Vítkovic se vrátily Kubíčková s Ratajovou a Klapitovou, později se připojila Černá. Do Chodova naopak po roce v Moře hlásí návrat Urbánková, jenže tým přišel o trio Urbánková – Bachmaierová – Paulovičová. V dosavadním průběhu jsou Vítkovice stoprocentní, Chodov v úvodním OpenAir utkání podlehl v prodloužení Bohemians.

Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v prodloužení

ELITE Praha – FBS Olomouc
Sobota, 17:30, SH Děkanka
Souboj celků, které se nacházejí v rozdílném rozpoložení. Olomouc sice v minulém kole utržila debakl 1:18 s Vítkovicemi, pro sebe podstatné zápasy ale dokázala zvládnout a poměrně jistě tak vykročila za play off. Naopak ELITE se trápí, tým, který je v podstatě složený z hráček původního ELITE a mladých nadějí Bohemians zatím hledá svoji tvář.

Tip Florbal.cz: Výhra Olomouce v základní hrací době

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – Crazy girls FBC Liberec
Sobota, 20.00, ČPP Aréna Ostrava
Podobná situace jako mezi Olomoucí a ELITE. Ostrava sice dokáže vyhrávat, ale herně se trápí, poslední zápasy proti Vinohradům a Panthers nepřesvědčily a oba duely, které Ostrava potřebovala vyhrát, pokud chce pomýšlet na elitní čtveřici, rozhodně neproběhly tak, jak by si kouč Robenek a jeho realizační tým představovali. Liberec naopak poté, co odehrál úvodní tři kola, začal sbírat výhry a parta okolo Koníčkové stoupá tabulkou. Rovněž nás čeká zajímavý souboj generací.

Tip Florbal.cz: Výhra Liberce v základní hrací době

FBŠ E.P. Bohemians – FBK Jičín
Neděle, 15.00, SH Děkanka
Bohemians na fúzi s ELITE jednoznačně vydělali, vždyť hned v prvním kole porazili Chodov a za týden sehráli vyrovnanou partii s Herbadentem. Profitovat by jednoznačně měli také nyní, byť Jičín rovněž vyhrál pro sebe podstatné zápasy a naposledy podlehl pouze přijatelných 0:4 Chodovu. Snaha exzelenobílých hráček Žůrkové se Satýnkovou by ale na Bohemians stačit neměla.

Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians v základní hrací době

TJ Sokol Královské Vinohrady – K1 Florbal Židenice
Neděle, 17.00, Sokol Vinohrady
Židenice jsou v krizi. Brněnskému týmu vstupy do sezony nešly nikdy, to je všeobecně známá věc. Jenže aktuálně má pouze jeden bod a prohrály pro sebe důležité zápasy s týmy, se kterými by měla bojovat o play off. Proti Vinohradům by se ale mohla konečně chytit, nechceme být proroky, ale vedení oddílu v posledních letech několikrát sáhlo ke změně na trenérském postu a nedělní zápas je tak dost možná poslední šancí pro současný realizační tým. Rovněž Vinohrady mají zatím pouze jeden bod a zřejmě je opět čeká boj o záchranu.

Tip Florbal.cz: Výhra Židenic v základní hrací době

Herbadent FK Jižní Město – Panthers Praha
Neděle, 18.00, SH Jižní Město
Poslední utkání víkendu by mělo být v režii Herbadentu. Panthers předvádí sympatické výkony a mohou se opřít o skvěle chytající Horňákovou, ale v poli má Herbadent přeci jen kvalitativní převahu, která by se měla projevit.

Tip Florbal.cz: Výhra Herbadentu v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*