Vítkovice proměnily šlágr v jednoznačnou záležitost. Foto: Vlaďka Zoubková - florbalvitkovice.cz
22. 10. 2016 Extraliga žen (9) KOMENTÁŘŮ

SOUHRN: Vítkovice okořenily oslavu Chodova, zabraly Židenice s ELITE

 



Extraliga žen má za sebou dva duely víkendového kola. Hned první byl největší šlágr mezi Vítkovicemi a Chodovem, který se ale po první třetině proměnil v jednoznačnou záležitost. Ostravanky porazily své soupeřky 11:3, když druhou třetinu vyhrály dílčím skóre 7:0. Překvapivě zabralo také ELITE, které porazilo Olomouc 8:4. První ligovou výhru slaví také v Židenicích, které v Praze přehrály Vinohrady.

Na zápas Vítkovic s Chodovem se upírala velká pozornost a po první třetině se zdálo, že slibovaná repríza Superfinále skutečně bude mít náboj. Chodov v úvodní části dvakrát vedl, Vítkovice skórovaly pouze jednou a po úvodní partii tak prohrávaly 1:2. Jenže od druhé třetiny to byla záležitost jednoho týmu: Ostravanky nasázely svým soupeřkám hned sedm branek a Chodov už recept na soupeře nenašel.

Byť se oba týmy v poslední periodě vyrovnaly, tak na víc než na konečný výsledek 11:3 pro Vítkovice to Chodovu nestačilo. „Podařil se nám vstup do zápasu, nicméně ve druhé třetině se nám po rychle inkasovaných brankách hra sesypala, jak domeček z karet a do zápasu se nám už přes určité náznaky nepodařilo vrátit,“ smutnila trenérka domácích Michaela Marešová.

Za to Vítkovice se logicky radovaly. „V první třetině jsme byli ještě v náhradním autobusu za metro. Zápas rozhodla pasáž ve 2. třetině ve které jsme dali 3 góly, pak už nám tam padalo všechno, proti čemuž se špatně hraje,“ konstatovala Tamara Hašová.

Zabralo ELITE, které porazilo Olomouc 8:4. Klíčovou roli sehrála Eliška Reischlová, která si v zápase připsala polovinu branek svého týmu a navrch přidala jednu asistenci. „Od začátku zápasu hráčky plnily taktické pokyny, škoda dalších neproměněných šancí. Děkujeme soupeři za hru a přejeme šťastnou cestu do Olomouce,“ popřála trenérka ELITE Marcela Urbanová.

Prvního vítězství se dočkaly brněnské Židenice. Především zásluhou čtyř zásahů Lindy Hyksové porazily v souboji dvou posledních celků Vinohrady. Po první třetině to vypadalo na vyrovnanou bitvu, Židenice ale v následujících dvou částech pokaždé čtyřikrát skórovaly a získaly utkání pro sebe poměrem 9:3. „Dnes to bylo pro nás po psychické stránce velice obtížný zápas a první třetina podle toho vypadala. Jsem rád že od druhé třetiny jsme se zlepšily a konečně jsme začaly využívat naše šance,“ hodnotili utkání v Židenicích.

Ostrava se v posledních kolech potýkala s kvalitou své hry a Liberec se po úvodních utkáních zvedal. Ve vzájemném utkání to ale neplatilo a Liberec udržel s domácími krok jen prvních patnáct minut. Poté se kormidla zápasu chopily mladé Ostravanky a dovedly utkání k výhře 11:5. „Z naší strany povedený zápas. Začínají se nám ve hře objevovat moc pěkné věci, na kterých dlouhodobě pracujeme a hned je to znát. Dostáváme zatím ale docela dost golů a to určitě budeme chtít zlepšit,“ hodnotil kouč Ostravy Jakub Robenek.

Bleskově rozhodli o osudu svého utkání Bohemians. Už v čase 8:06 vedli 4:0, když se postupně trefily Nguyenová, Poláková, Bočanová a Šindelářová. Utkání nakonec zelenobílé hráčky dotáhly do vítězství 10:4, byť poslední třetinu prohrály 0:2. „Přemýšlíme o tom, jak hráčky v takovémto zápase motivovat, aby vydržely hrát 60 minut naplno,“ potvrdil Pavel Krbec, že také jeho ztráta koncentrace hráček tíží.

V posledním utkání kola si Herbadent bezpečně poradil s Panthers 15:1. Utkání nabídlo několik pozoruhodných statistických zápisů, hatrrick si připsaly Pilíková s Procházkovou, Martina Čapková se zápisem 5+2 brala dokonce sedm bodů, přičemž čistý hattrick stihla ve třetí třetině za 1 minutu a 47 sekund(!). „V zápase nám nešlo to, co jsme si řekly, přesto nasazení bylo z naší strany dobré. Jsme rády, že v některých pasážích byla hra podle našich představ a jsme rády, že soupeř hrál celý zápas na plno i za nepříznivého stavu skóre,“ hodnotila trenérka Herbadentu Markéta Šteglová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Realita napsal:

    Zřejmě slušný oddíl!

  • Fanda napsal:

    Čekám na návrh zúžit extraligu na jeden tým, ať se může řádně rozvíjet a ostatní ho nebrzdí! 😀

  • fanatik napsal:

    nebo na zacatku utkani by mely mit vitkovicke holky nastaveno skore 0:10, mozna by se pak dalo s nima hrat neboli prohrat o dva tri goly, budme radi, ze mame takovy tym, alespon ostatni se maji co ucit, ostrava dala take 11 golu, elite 8 co vic si prat…..

    • RobinBob napsal:

      souhlas. Je vidět, že se týmy už i začaly snažit kopírovat styl se kterým přišly a který jim nese úspěchy. Vidět je to právě na FBC, které se snaží hrát to samé a trénovat to snad údajně začala i reprezentace. Takže je super, že inspirují. A včerejší zápas Chodov-Vítkovice nebyl zas tak jednoznačný, jak ukazuje skóre, ale rozdíl tam v druhé půli zápasu přeci jen byl.

    • libor napsal:

      naprosty souhlas, vitkovice maji styl, ktery jim prinasi uspech, ostrava se pomalinku zveda a myslím, ze jeji cas prijde, mlady kadr to urcite pozvedne nahoru jen to chce sehrat, je videt , ze pomalicku se jim to dari, elite, no tezko soudit , dalo 8 branek ale nejlsabsimu tymu souteze, ktery zatim zmenil styl hry z obrany na utok, loni branila, letos bezhlave utoci ale je videt , ze nemaji vuben nic nauceneho, holky tam behaji ale vubec nevi kam,napadani ve trech na jednu a podobne veci, pak se divi, ze z protiutoku dostanou branku kdyz jedna obrankyne je napulce a nevi co udelat a druha nehlida volnou utocnici, tak ze z tohoto pohledu nejde hodnotit elita, myslím ze zahralo standartni florbal ale olomoucky tym neni souper ktery by nejakym hernim umenim mohl ohrozit soupere, ale 8 branek dat je super uvidime co predvede elite dal.

  • petr napsal:

    nechte olomouc byt, vzdyt elite olomouc predcila v poctu hracek a fyzickem durazu-vyjadreni head kouce dadeje, ale ze si olomouc neni schopna dat jednu kvalitni rozehravku otom nepise, jak by mohl kdyz to by bylo na jeho vrub. Neustale michani sestavou, ano ovlivneno zranenim, nemoci a pod, to jiste musime brat na zretel ale jednu z nejlepsich hracek da do obrany, bylo mi ji lito, kdyz nevedela poradne co udelat a urcite mela par golu na svedomi ale nelze ji nic vycitat vzdyt se tam zaucovala. no a pokud mam byt nestranny a zkusit popsat jak to bylo nebo je v ol, tak by se asi vedeni chytalo za hlavu. vzdyt v olomouci se hra vubec nelepsi, spise naopak, jine tymy na sobe pracuji a je videt zlepseni v ol na to jsou od lesa pres fizicku. Skoda po slibnem zacatku i kdyz po haluzi – ziskaly holky 9 bodu, mam obavu ze to byly body posledni, a nevím jak tu nekdo dava prispevky pan head kouc zanalizuje hru a pod…no tak to mame zanalizovane, prohrali jsme ne 18 ale 8 to je preci uspech prohrat o 10 golu mene no ne??? sice s tymem ktery nemel ani jednu vyhru, rikalo se ze nejhorsi tym ale analiza pomohla, to mne vazne podrz, to v tom veeni jsou vazne padnuti na hlavu, nevidi ze to je cesta do pralesni ligy??? na vse maji vymluvy a nikdo se nechce postavit k problemu celem???budeme donekonecna chvalit head dadeje ikdyz uz jsme zjistili, ze vazne ty holky neni schopen nekam posunout????neni to otom ze by nevedel co a jak ale neumi to tem holkam dat a nikdy umet nebude, ale hlavne jak davame rozhovory, ze delam florbal na profesionalni urovni…zamysleme se konecne nad tim, ty holky chteji hrat, chteji se nekam posunout, hrat do osmeho mista ale vybor jim nedava to co je k tomu potreba totiz trener, ktery jim k tomu pomuze….jak jsem psal na zacatku sezony, je to otom ze holky musi hrat za sebe , tento pan jim nic neda a snad se nad tim shodneme vsichni, no vsichni asi ne, vedeni si bude myslet zase nejaky idiot pise nesmysy….no jen aby to nebyla pravda ……..ono nekdy je moc tezke priznat chybu ….

  • taky petr napsal:

    Když chybí hráči, tak se dozadu dávají vždy ti nejzkušenější, to je základní poučka.

    Jinak mediální prohlášení pana Dadeje jsou nešikovná, on prostě nemá dar jasného vyjadřování. S tímto závěrem bych doporučoval přistupovat k jakýmkoliv jeho vyjádřením. Jeho trenérské schopnosti osobně neznám, proto je nekomentuji, nicméně jsem k nim spíš skeptický.

Napsat komentář

*