Chodov - Tatran Chodov - Tatran
22. 10. 2016 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Chodov oslavil 25 let senzační výhrou, Tatranu dal 17 gólů!

 



Florbalisté Chodova oslavili 25 let florbalu senzačním a rekordním vítězstvím nad svým tradičním rivalem. Střešovice dostaly na Jižním Městě 17 gólů a jen přihlížely exhibici mistra. Tomáš Kafka vydržel v brance necelou první třetinu a v poslední se do ní znovu vracel.

Chodov ve čtvrtečním pohárovém utkání prohrál s Tatranem po nájezdech, na ligový šlágr se však připravil dokonale a oslabeným Střešovicím nedal vůbec žádnou šanci. Hostům sice chyběli Heřmanský, Němeček, Ullmann i Řehoř, ale i přesto se čekalo, že derby bude vyrovnanější.

Domácí však koncentrovali svou sílu do dvou pětek a už v první třetině zakončovali tak efektivně, že utekli do šestibrankového vedení. Právě po šestém gólu přenechal Tomáš Kafka místo v brance Michalovi Rebrovi. Jenže kanonáda dobře naladěných hráčů Chodova pokračovala. Před koncem druhé třetiny zvyšoval Plíhal už na neuvěřitelných 10:0! To už trenéři domácích poslali na hřiště třetí pětku. Tatran pak potupné skóre přece jen aspoň trochu zkorigoval dvěma zásahy před druhou sirénou.

Chodov si ale oslavu čtvrtstoletí založení klubu pokazit nenechal a navyšoval skóre i v závěrečné třetině. Po 12. radosti domácích se se do brankoviště znovu vrátil Tomáš Kafka, ale i on ještě třikrát kapituloval. Tatran schytal na hřišti tradičního rivala nejhorší ligovou prohru historie. Hůř Střešovičtí dopadli jen jedinkrát – před 21 lety na Poháru mistrů při prohře 2:15 s Balrogem Oilers. Výsledek 17:5 pro Chodov však jasně vypovídal o herní pohodě obou týmů. Debakl Střešovic řídil hlavně jeho odchovanec Patrik Dóža, který sám dal 6 gólů a na další 4 nahrál.

CHODOV – TATRAN 17:5 (6:0, 5:2, 6:3)

Ostrava přivítala pražskou Spartu, kterou ve dvou posledních domácích utkáních vždy hladce přehrála. Jenže tentokrát FBC totálně propadlo a během první třetiny lovil Laja míček ze své brány hned šestkrát. Ostravě citelně chyběl zadák Filip Heczko, který na začátku sezony dokázal nezkušený tým dobře dirigovat. Tentokrát opravdu Sparta měla cestu k brance domácích hodně snadnou.

Pražanům se navíc rozstříleli kanonýři. Hattrick zaznamenal Milan Bína, dvě branky přidal Slovinec Košir a tak na konci zápasu ukazovala světelná tabule skóre 4:11. Sparta vyhrála podruhé v řadě a po mizerném úvodu, kdy nasbírala pět proher, se posunula do klidnějších vod tabulky. Ostravské FBC naopak v superlize počítá už čtvrtou prohru v řadě.

OSTRAVA – SPARTA 4:11 (2:6, 1:2, 1:3)

V souboji nováčků to dlouho vypadalo lépe s akciemi Liberce. Severočeši totiž po první třetině vedli i bez Radka Valeše nad Kladnem 4:1. Jenže pak se hosté zvedli a během 225 sekund nastříleli čtyři góly. Rázem byli v sedle Kanonýři, kteří dokázali zareagovat i na Strobachovu vyrovnávací branku.

Konce druhé třetiny si totiž patřil souhře Riebauera a Pertlíka, kteří dostali svůj tým do dvoubrankového vedení. Liberec se sice v závěru snažil, dobýval kladenskou branku, ale nakonec mu nepomohla ani přesilovka 4 minuty před koncem. A Marek Soukup, který dlouho trnul na trestné lavici nakonec pečetil zisk tří bodů pro Kladno do prázdné brány. Souboj bývalých trenérů Tatranu Skružného a Zahalky tak vyhrál kouč Kanonýrů. Liberec je po třetí prohře v řadě poslední, Kladno je se šesti body jedenácté.

LIBEREC – KLADNO 6:8 (4:1, 1:6, 1:1)


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Majkl napsal:

    Tak dnes se podával tatranský biftek po Chodovsku!! 😀

    • Ca3n napsal:

      No co Tatran B zas jednou porazil Tatran, takze ted muzou tatranaci na obou stranách spolecne oslavoval 25 let Chodova 😉

  • Edit napsal:

    Patrik Dóža je odchovanec pražské Sparty Praha. Když něco dělám (píšu) tak prosím pořádně. Ikdyž florbalový bulvár, co se divím…

  • Včelka napsal:

    Historie se určitě nebude ptat na to, kdo byl ten den čí odchovanec nebo ve které základní škole poprvé pinknul do míčku. Ve statistice ceskeho florbalu uz navždy zustane, ze to byla nejvetsi náloz (počet obdržených gólů), jakou kdy Tatran na této úrovni dostal.Tečka.

  • Ostuda napsal:

    Tenhle Tatran nemá co v Superlize dělat, to je ostuda, je třeba je vypráskat ať si jdou honit triko třeba do junioru nebo dorostu s tim co jim tam ještě zůstalo. Určitě dostanou další nakládačky vždyt ta obrana je uplně tragická.

Napsat komentář

*