Gabriela Žůrková ukázala, jak moc je pro Jičín důležitá. Foto: Šimon Jiráček
28. 10. 2016 Extraliga žen (4) KOMENTÁŘŮ

Preview: Jičín se postaví ELITE, potvrdí Židenice vzestup?

 



Následující kolo nabídne v extralize žen několik zajímavých utkání. Například Jičín se na domácí palubovce představí svým fanouškům v duelu proti ELITE, Židenice zase po první výhře v letošním ročníku nad Vinohrady čelí pražským Panthers. Ve vrchní polovině tabulky nejvíce táhne duel Bohemians s Vítkovicemi. Jak tipuje utkání Florbal.cz?

FBS Olomouc – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Pátek, 14.30, SH Čajka Aréna Olomouc

Olomouc se proti Vítkovicím prezentovala otevřeným florbalem a dá se předpokládat, že svěřenkyně trenéra Petra Dadeje „nezaparkují autobus“ ani tentokrát, kdy proti nim stojí další z velkých favoritů na prvenství v celé soutěži. V minulém kole Chodov utrpěl těžkou porážku, to by se nyní stát nemělo.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova v základní hrací době

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBŠ E.P. Bohemians
Pátek, 15.00, SC Dubina Ostrava

Bohemians na spolupráci s ELITE jednoznačně vydělali. Po hubených letech jsou zpět mezi elitou, o body už stihli obrat Chodov a vyrovnané utkání sehráli také s Herbadentem. Nyní je čeká třetí elitní celek, který navíc v minulém kole porazil Chodov. Podle slov trenéra Pavla Krbce bude klíčem k úspěchu na horké ostravské půdě kvalitní defenzíva.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v základní hrací době

Crazy girls FBC Liberec – TJ Sokol Královské Vinohrady
Pátek, 15.30, SH ZŠ Dobiášova Liberec

Vinohrady jsou s jedním bodem poslední, Liberec zase po dvou výhrách tvrdě narazil proti FBC Ostrava. Přesto by parta okolo reprezentantky Koníčkové měla prokázat přeci jen vyšší kvalitu a v nesmírně důležitém zápase zvítězit, chce-li mít relativní klid v boji o play off. Kromě Vinohrad totiž od sebe týmy ve druhé polovině tabulky příliš bodů nedělí…
Tip Florbal.cz: Výhra Liberce v základní hrací době

FBK Jičín – ELITE Praha
Sobota, 17.00, Sportovní areál Jičín

Může to znít paradoxně, ale tohle bude jeden z taháků víkendu. Pro oba týmy se jedná o zápas za šest bodů, ELITE v minulém kole zabralo a porazilo Olomouc, Jičín zase potřebuje potvrdit dobrý vstup do sezony tak, aby jeho úvodní výhry nakonec nepřišly – z pohledu boje o play off – vniveč.
Tip Florbal.cz: Výhra ELITE v základní hrací době

Herbadent FK Jižní Město – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Neděle, 15.00, SH Jižní Město

Herbadent potřebuje potvrdit svou pozici, Ostrava, zdá se, našla ztracenou herní formu. Taková je premisa utkání mezi těmito dvěma celky. Svěřenkyně trenéra Jakuba Robenka jistě jedou do Prahy s čistou hlavou a uvidíme, co v Praze dokáží.
Tip Florbal.cz: Výhra Herbadentu v základní hrací době

K1 Florbal Židenice – Panthers Praha
Neděle, 17.00, MSH Vodova Brno

Židenice zaznamenaly proti Vinohradům svou první výhru, Panthers naopak po svěžím startu ztratily několik důležitých zápasů. Jeden z taháků víkendu je zajímavý ještě z jednoho pohledu: s největší pravděpodobností proti sobě v brankovišti zakleknou Kristýna Horňáková s Nikolou Příleskou, dvě adeptky na brankářskou pozici v národním týmu.
Tip Florbal.cz: Výhra Židenic v základní hrací době

Dohrávka:
Crazy girls FBC Liberec – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 14.00, SC Dubina Ostrava

Před lety jely Vítkovice do Liberce s tím, že musí zvítězit, pokud chtějí postoupit do play off. V neděli pojedou Vítkovice do Liberce proto, že na přelomu září a října zúčastnily Champions Cupu, kde tuze potrápily švédského mistra. Podobná křivka v opačném směru by se dala udělat také pro Liberec, který se proměnil v tým bojující o play off. Souboj těchto dvou týmů má jasného favorita
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Fans napsal:

    Tu fotku tam můžete dávat ještě klidně 10 let.Ono je vlastně jedno jak je stará.

  • marek napsal:

    Hezké pondělí, abych splnil co jsem slibil tak piši ohledne olomouckeho florbalu, potazmo renera . Aby nedoslo k nejakemu urazeni, pokusim se to napsat s mym pohledem na věc, tak předně ohledne trenera, kazdy ma svuj koncept trenovani a snazi se ho zdokonalovat dle zkusenosti a pod, byl jsem se podivat na treninkach sice pravdou je ze ne na celych ale muj nazor je, ze treninky jsou plne kondicni pripravy ale o herni projev a technika je na bodu mrazu a to jsem mohl napsat pod bodem mrazu , tak že ohledne trenera davam za pravdu tem, kteri psali , že neni vhodny na trenovani florbalu, potažmo mluvil jsem s lidma, kteri ho velice dobre znaji a kazdy jen krouti hlavou . ale vec pana predsedy pana pejzla . Samozrejme jsem se byl podivat na zapasech a predvedena hra souvisi s treninkama ,holky OLOMOUCE neskutecne bojuji, drou do posledni sekundy, musim je za to pochvalit…..jen ono na extraligu bojovnost nestaci, to je tak na druhou ligu…a to je uroven i trenera. dale bych jen dodal skore ze čtyř zapasu 8:43 je na povazenou, ano je tam utkanio s vitkovicema ale take utkani s elite-udajne nejhorsim tymem pisi otom proto ze vyjadreni trenera ze to je jen cifra mne zarazila ono na ty jak vy rikate cifry se sport hraje a chvalit obranu za 11 golu na zaoas to je neco co asi nepochopim, komentar trenerky byla vic kriticka jako vase podivna situace. Posledni vec co bych si dovolil poznamenat u nas chlapu je jedno kdo je nejlepsim hracem ale zeny to berou jinak a vyhlaseni nejlepsich hracek je tak trochu zahadou, zase musim dat za pravdu tem, kteri psali, mate svoje oblibenkyne….hracka ktera hraje co musi a nic neudela navic nemuze byt nejlepsi hrackou..narazim na golmanku po inkasovanych 9-ti golech z toho minimalne 3 jdou na jeji vrub je to na povazenou, ano mela tam zakroky ktere vsak byly povinnosti chytit, tak to vidim z meho pohledu ja, a nutno si uvedomit, ze vlak ujizdi a na nikoho neceka, a posilovani tymu extraligy treti ligou no nevim nevim..spatna volba , kdosi psal jestli je lepsi mit holky ktere umi hrat florbal nebo jim rici nepocitam s vama a mit dadeje…odpoved mou asi znate. Shrnuti-holky jsou super bojovnice, jen neumi s mickem nic, trener asi by se mel sam zamyslet – pan pejzl pise prijemne prekvapeni…muj doufam posledni prispevek na dlouhou dobu mejte se moc hezky a kdyby nahodou nekdo nesouhlasil ma na to pravo s nikym se nehadam, psal jsem svuj pohled na vec, podlozeny fakty a informacema, ktere nechci ani vsechny zverejnovat…hezky zbytek dne sportu zdar Marek

Napsat komentář

*