Kladno porazilo Spartu a slaví tři body. Foto: Kanonýři Kladno, Český florbal Kladno slaví dva body. Foto: Kanonýři Kladno, Český florbal
28. 10. 2016 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Otrokovice zaskočily Tatran, Kladno Spartu a Ostrava Buldoky. V Liberci přišlo na florbal 653 diváků

 



Na sváteční den se hrálo kompletní 8. kolo Tipsport superligy. A rozhodně nebylo chudé na překvapivé výsledky. Otrokovice doma srazily Tatran 6:4, Kladno zdolalo v těsném souboji Spartu a překvapila také Ostrava, která si odvezla všechny body z Brna. Naopak pozici favorita si pohlídala Mladá Boleslav. Před 643 v liberecké Home Credit aréně porazila domácí celek vysoko 11:1.

Nezaváhal ani Chodov, který vyhrál na hřišti Pardubic 7:5. Hosté neměli utkání plně pod kontrolou a ve druhé třetině dokonce prohrávali. Celek z Jižního Města však v poslední dvacetiminutovce zabral, skóre otočil a nakonec bral tři body. Jedním gólem a dvěma asistencemi se na jeho výhře podílel Marek Vávra. Vítězná série Pardubic tak končí.

Vítkovice nadělily Bohemians 13 branek. V bohatém utkání na góly vedli domácí v polovině duelu už 6:1. Pražané sice dotahovali a podařilo se jim výsledek zkorigovat, nikdy se však nedostali na dostřel. Nejlepším hráčem střetnutí byl domácí forvard Matejčík, který zaznamenal hattrick a dvě nahrávky k tomu.

Liberec si svého soupeře pozval do hokejové Home Credit arény, kde svoje zápasy hrají Bílí Tygři. Ani 653 diváků je však nedotlačilo k zisku bodů proti favorizované Mladé Boleslavi. Středočeši byli od úvodu zápasu lepší a nakonec zvítězili 11:1.

A teď už ke skalpům favoritů. Otrokovice si vyšláply na Tatran, který tak zaznamenal druhou porážku v řadě. Panteři o své výhře rozhodli v závěrečné periodě, kterou vyhráli 4:2. Ještě v 54. minutě sice vedli 4:3 Střešovičtí, jenže domácí pak díky třem trefám skóre otočili a slaví zisk tří bodů.

Překvapení se zrodilo také na Kladně. Domácí Kanonýři přestříleli Spartu 8:7. Středočeši v utkání vedli 5:3 a 7:5, pokaždé však o svůj náskok přišli. V 52. minutě se trefil Nushart a jeho rána byla vítězná. Sparta znovu vyrovnat nedokázala. Čtyři kanadské body v utkání zaznamenal Michal Klápa.

Jako poslední rozehrály svou bitvu celky Brna a Ostravy. Ostravané od začátku směřovali k výhře. V páté minutě otevřel skóre Smeták. Po dvou třetinách už vedli hosté 4:1 a Bulldogs na ostravské vedení odpověď nenašli, přestože v závěrečné třetině hráli hned tři přesilové hry.

Výsledky 8. kola Tipsport superligy:

VÍTKOVICE – BOHEMIANS 13:9
PARDUBICE – CHODOV 5:7
OTROKOVICE – TATRAN 6:4
KLADNO – SPARTA 8:7
LIBEREC – MLADÁ BOLESLAV 1:11
BULLDOGS BRNO – OSTRAVA 1:5


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Kuki napsal:

    Pěkně nervozní konec zápasu v Otrokovicích, kterému naprosto zbytečně podlehli i rozhodčí. Místo, aby situace uklidňovali, tak posunky a mluvou ještě více hráče vyhecovali.A to jsou mezinárodní rozhodčí.Podcenili zápas a přípravu na něj….

  • fanda napsal:

    mohlo by se říct, že superliga se vyrovnává, že je větší konkurence…podle mého však z toho co je vidět na palubovkách úroveň klesá, padá hodně gólů , na druhé straně obrany nestojí za zlámanou grešli…tak se to ale na mezinárodní úrovni hrát asi nebude

    • Fanda napsal:

      Jasný, a proto v SSL padá většinou 10-15 gólů za zápas.

      • fanda napsal:

        to je sice pravda, ale ta jejich ssl je úplně někde jinde – jinými slovy – když padne u nás 10 a více je to o nekázni v obranách, u nich o dovednostech v útoku – podle mého, my si nemůžeme dovolit hrát jako oni, jakmile to otevřeme do útoku jsme v zadeli, my musíme vycházet z perfektní obrany, v útoku je prostě neporazíme ještě dlouho

  • Bohemka napsal:

    Co se dělo v Kladně ze strany rozhodčích, byla tragédie a parodie na florbal. Zcela nezvládnutý zápas, neprofesionální chování, arogantní chování rozhodčích, vymýšlení trestů. Hráči nevědeli, co a jak mají hrát. Zase florbal doplácí na politikaření. V superlize musí pískat rozhodčí z Brna. Není jedno odkud rozhodčí je, když píská dobře? A špatní rozhodčí by měli jít pryč? Je smutné, že nad těmito rozhodčími drží ochrannou ruku pan Mlčoušek !!!

Napsat komentář

*