Miroslav Janovský s Janou Christianovou na tiskové konferenci. Foto: Flickr Český Florbal
3. 11. 2016 Reprezentace žen (9) KOMENTÁŘŮ

Návrat Christianové a debuty. Reprezentace žen bude ve Švýcarsku jiná

 



Reprezentace žen bude na následujícím turnaji série EuroFloorball Tour ve Švýcarsku začínat tak trochu novou kapitolu. Do branky se vrátí Jana Christianová, v poli si premiérově zahrají Nela Jiráková s Petrou Mandátovou a Magdalenou Pláškovou. Sám trenér reprezentace si je vědom toho, že jej ve Švýcarsku čeká něco nového.

Ženský národní tým by rád přetrhl sérii dvanácti proher s týmy světové TOP 4 v řadě, čáru přes rozpočet mu ale už před turnajem udělala zranění. Jak to tak bývá, tak před každým turnajem musíme řešit zdravotní problémy, tentokráte nám vypadly Veronika Zittová s Luckou Veselou a určité zdravotní problémy má také Martina Čapková, ale u té věřím, že do Švýcarska odcestuje,“ řekl na tiskové konferenci hlavní trenér reprezentace Miroslav Janovský.

Aby toho nebylo málo, tak ještě doplatí na to, že florbal je stále amatérský sport. Musíme také řešit pracovní záležitosti – Tereza Urbánková má novou práci a přijede až po prvním utkání, totéž čeká Michaelu Mlejnkovou, která musí místo jednoho utkání odjet na směnu,“ vyložil.

Řeč přišla na také na debutantky, chodovské duo Nela Jiráková – Magdalena Plášková veřejnost má možnost znát z reprezentace juniorek, Petru Mandátovou dost možná zaznamenal až po proměněném nájezdu v posledním Superfinále, byť je jí už 26 let. Co se týče Nely Jirákové, tak je to sice věkem juniorka, ale myslíme si, že by se mohla probojovat do ženské reprezentace, nicméně, po dohodě s trenérem juniorek, odehraje ještě jeden zápas za juniorky,“ prozradil Miroslav Janovský. Z těchto všech důvodů máme v nominaci 21 hráček,“ dodal.

Velkým tématem byl také návrat Jany Christianové, svého času jedné z nejlépe hodnocených brankářek na světě. Moc se těším na návrat do reprezentace a také na mezinárodní florbal jako takový, který je úplně jiný,“ řekla brankářka, které dveře otevřel také reprezentační konec Lenky Kubíčkové. „Přiznám se, že jsem nepočítala, jak dlouho jsem nebyla v reprezentaci, možná dva roky,“ vzpomínala.

V brance utvoří dvojici s další debutantkou Nikolou Příleskou z Židenic, která zatím odchytala jen letošní akademické mistrovství světa v Portu. „S Nikolou jsme párkrát viděly, přiznám se, že osobně ji příliš neznám, ale věřím, že spolu vytvoříme silnou dvojici,“ usmála se.

Nominace reprezentace žen na turnaj EuroFloorball Tour ve Švýcarsku:
Brankářky: Christianová (Herbadent) a Příleská (Židenice)

Hráčky do pole: Jiráková (Chodov), Krupnová (Pixbo / SWE), Halfarová (Vítkovice), Leierová (Liberec), Koníčková (Liberec), Billá (Herbadent) Mlejnková (Red Ants / SUI), Mandátová (Vítkovice), Urbánková (Chodov), Tožičková (Chodov), Plášková (Chodov), Enenkelová (Vítkovice), Paloncyová (Vítkovice), Řepková (Chodov), Bočanová (Bohemians), Ratajová (Vítkovice), L. Pilíková (Herbadent), Kiecková (Vítkovice) a Čapková (Herbadent).


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Tomáš napsal:

    Nevím, co je smutnější, buď to, že je Billá stále v reprezentaci i přes fakt, že minimálně poslední šampionát byla docela mimo, nestíhala a bylo vidět, že se florbalově sekla tak před pěti lety, nebo fakt, že vede statistiky ženské extraligy.
    Nominace brankářek mi taky uniká. Christianová, která chytala jenom 3 zápasy a Příleská z týmu, který je předposlední, pod brutální dekou a s úspěšností 79%.

    • ronyk napsal:

      Lépe bych to nenapsal!

    • Tomy napsal:

      Že vede bodování někdo, kdo hraje jen do útokua tím sbírá hodně bodů a dozadu ani ránu je často obvyklé…to podle mě zas tak divné není. To samé loni třeba Krajcigr…otázka je, jestli to stačí na mezinárodní scénu….v 99% ne.

      • petr napsal:

        Ze 100 % nikoliv. Jinak Herbadent hrál zatím jen proti komukoliv slabšímu, jen ne s Chodovem a Vítkovicemi. Tam se teprve ukáže jeho opravdová letošní forma. Proti slabším týmům hraje svou obvyklou útočnou hru, kde jim stačí průměrná obrana. Billá v útoku využívá své dlouholeté zkušenosti, pro obranu už je nevhodná, což je ale stav trvající od doby herního výpadku po zranění.

  • florbalfanda napsal:

    Jednoduše Janovský ven ať jde někde někoho testovat a zkracovat hokejky ale trener repre fakt nee.
    Janovský už ne.

  • old boy napsal:

    Já myslím, že ty korálky Mírovi sluší a má pozitivní kukuč.
    Jinak jeho trenérské schopnosti a nápady raději komentovat nebudu…

    • Tomy napsal:

      Teď to nebude špatné EFT. Vítkovice měli a mají formu z poháru mistrů a nejspíš se to povede přetavit v repre (co se říká, tak i repre bude hrát nově jejich styl) a i některé další hráčky zrovna teď nevypadají špatně a soupeři se rok a půl před MS taky nepřetrhnou….obecně EFT na podzim rok před MS bývá vždy z českého pohledu nejúspěšnější (resp. vypadá nejnadějněji), a to i u mužů, a pak to jde pravidelně dolů.

      • Emirates napsal:

        Nejúsměvnější je, že trenér Janovský kudy chodil, tak styl Vítkovic ponižoval, že je nečitelný apod. No a hle, už mu teče do bot, tak to zkusí podle Vítkovic 😉

  • FANDA napsal:

    12:2 !!!!! je čas ukončit ten paskvyl

Napsat komentář

*