Denisa Ratajová dala dvě branky. Foto: Flickr IFF
5. 11. 2016 Reprezentace žen (12) KOMENTÁŘŮ

Černá série končí, florbalistky porazily Finky 4:3!

 



Tomu se říká obrat. Pouhých sedmnáct hodin poté, co historicky podlehly Švýcarsku 2:12, nastoupily české florbalistky do utkání proti Finsku a nezaujatý divák se asi nestačil divit. Pryč byl ustrašený a hrubě chybující tým, naše florbalistky naopak působily poměrně kompaktně. Nakonec porazily Finky 4:3 a ukončily tak sérii třinácti proher s týmy z elitní čtveřice v řadě.

Od prvních minut bylo zřejmé, že k vidění nebude zápas podobný tomu pátečnímu, naopak by se dalo říci, že se jednalo o typický zápas českých a finských florbalistek, ve kterém byly aktivnější severské florbalistky. Do vyložených šancí se dlouho nikdo nedostal a na první branku se tak muselo čekat téměř celou úvodní periodu. Poté se v přesilové hře prosadila tvrdou ranou Karoliina Kujala.

Ve druhé třetině se české florbalistky dostaly poprvé do vedení, když dokázaly využívat Finskem nabídnuté příležitosti. Ve 26. minutě tak srovnala po individuální akci Krupnová a o sedm minut později utekla obránkyním Halfarová a z dorážky překonala Kristu Nieminen. Její jmenovkyně Sanni ale vzápětí nechytatelně využila rozehrávku Finska a po dvou periodách to tak bylo 2:2.

Ve třetí části se poměrně dlouho vzájemně vyčkávalo, až chybovala při zpětné přihrávce Jaany Lirkki, míčku se zmocnila Kiecková a skórovala. Na začátku poslední desetiminutovky dostaly Češky možnost hned dvou přesilovek za sebou, ale dlouho se jim vedení nedařilo potvrdit. Přišel tak trest v podobě vyrovnání z hole Karoliiny Kujala, jenže poté natáhla od mantinelu Ratajová a ještě v téže přesilové hře tak vystřelila našim florbalistkám vedení, které nakonec, přes zhruba devadesáti sekundový tlak uhájily.

Česko – Finsko 4:3 (0:1, 2:1,2:1)

Branky: 26. Krupnová, 33. Halfarová, 46. Kiecková a 58. Ratajová – 19. K. Kujala, 35. S. Nieminen a 58. K. Kujala.
Střely na branku: 14:16. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Rozhodčí: Edin, Nilsson (Švédsko). Diváci: 329. Nejlepší hráčky: Eliška Krupnová – Laura Manninen.

Česko: Christianová – Ratajová, Leierová, Tožičková, K. Paloncyová, Jiráková, Billá, Koníčková – Řepková, Krupnová, Urbánková – Enenkelová, Kiecková, L. Pilíková – Plášková, Halfarová, A. Bočanová – Mandátová. Trenéři: Miroslav Janovský a Lenka Bartošová.

Finsko: K. Nieminen – Kippilä, Vallenius, Kallio, Manninen, Suominen, Mertsalmi – Rantala, Luomaniemi, Eliisa Alanko – K. Kujala, Sipilainen, S. Nieminen – Piispa, J. Lirkki, Rantanen – Kekkonen a Hakkarainen. Trenéři: Lasse Kurronen, Irina Peltola a Markus Huhtimo.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • FANDA napsal:

    tak ja nevim copak se tam deje?

  • Juan napsal:

    No výbroně, to už je hned lepší! 🙂

  • Stewie napsal:

    Celkem nic.
    švycarky se snažíme přehrát „svoji hrou“, i dyž je na druhé straně asi tak 99x lepší trenér a stratég. Navíc když holky z čokoládoven jsou poctivnější než náš pan prezidentskej mluvka.
    S Fiflenama se to zatáhne a počítá se s tím, že si hlavě zase vyblokují, že to s tím českým autobusem neměly v poslední době moc lehký.

    bus se zaparkoval a i přes vybitý okna pár slušnejch individualit dokázalo bídnou fiflenku v brance prostřelit (kde toho růžového sněhuláka vzali mi rozum nebere.

    • Florbal napsal:

      (kde toho růžového sněhuláka vzali mi rozum nebere.

      ———–

      Kde nic není tam není co brát.
      Asi tak nějak.

  • Juan napsal:

    Nelíbí se mi u ženské repre spousta věcí a včerejšek byl vážně ostuda.

    Ale nechápu, proč by se jenom kvůli negativnímu naladění mělo zlehčovat a znevažovat vítězství nad Finskem.

    Jak měl dopadnout zápas, aby se opět jen nehledaly chyby? Způsob, jakým holky hrály, vedl k výhře. To je oproti včerejšku velký posun. Takže jako fanoušek mám radost a budu doufat, že to dobré holky přenesou dál a to špatné se jim bude snáze zlepšovat, když vidí, že dokážou i vyhrát.

    Práce je pořád hodně, stejně jako možností pro další selhání. Ale výhra je to stále cená.

  • Tomáš napsal:

    Výborně holky, velký pochvala!!!
    Těší mě i autor- Dannhofer, že nepíše ta debilní přechýlená jména jako Kippilaová a Kuajalaová.

  • josef napsal:

    …….vážení.ženský sport nemá logiku.Obdivuji Janovského a jeho realizační tým.On sám si nehraje na žádného supertrenera,je komunikativní a s děvčatama to umí.A že se v přípravě někdy něco nepovede,to se stane.Fandím vám.

    • Stewie napsal:

      a to si píše emdžej sám, ne? Nebo žije v takový bublině, kdy si myslí, že ho ty holky maj rády? Nesnášej ho, nevěří mu a kdyby nešlo o nějakou vlastní prestiž, tak pod ním ani nehrajou.

Napsat komentář

*