České ženy podlehly Švédsku 1:13. Foto: Flickr Swiss unihockey
6. 11. 2016 Reprezentace žen (2) KOMENTÁŘŮ

Po vedení přišla kanonáda. Florbalistky podlehly Švédsku 1:13

 



Den po výhře nad Finskem přišel pro české florbalistky poměrně krutý návrat do reality. Nad favoritkami ze Švédska sice po brance Urbánkové vedly, jenže postupem času se projevila kvalita na straně soupeře, který nakonec dovedl utkání do vítězného konce poměrem 1:13. Brankářka Nikola Příleská si při svém debutu připsala 16 úspěšných zákroků.

Utkání začalo slibně, na začátku třetí minuty se prosadila bývalá útočnice Mory Tereza Urbánková. Jenže postupem času se utkání dostalo – podobně jako to včerejší s Finskem – do podoby typického souboje dvou dnešních soupeřů.

Stále více v permanenci tak byla debutující Příleská, kdežto Frisk se k zákroku dostávala jen sporadicky. V osmé minutě srovnala Augustsson, v deváté získala Švédsku vedení Lundström a v přesilové hře Švédky odskočily zásluhou první trefy Joelsson. Korigovat mohla Kiecková, když její střela sice prošla mezi nohama Frisk, nicméně se zpomalila natolik, že ji ještě sama brankářka stihla zachytit.

Pro hrdinku utkání s Finskem to bylo to poslední, co v utkání stihla, chvíli poté se totiž v souboji u mantinelu – bez zjevného přičinění soupeřky – zranila.

Ve druhé části se pokračovalo podle zaběhnutých kolejí, další dvě branky přidaly Joelsson s Boberg, Češkám ale nelze upřít, že poměrně dobře držely obranný blok. Problémy přišly až v samém závěru periody, kdy Švédky třikrát v krátkém sledu skórovaly a nezaujatého fanouška musely jejich akce bavit, vždyť přihrávka Fjellstedt na Sjödin před osmou brankou Švédska měla potenciál obíhat sportovní zprávy.

Navzdory předpokladům se ale Češky dokázaly z nečekaného přídělu v závěru druhé části zvednout a poměrně dlouhou dobu držely Švédky ve třetí části na uzdě. Polevily až v poslední desetiminutovce, kdy třikrát inkasovaly a když k tomu přičteme ještě branku Eiremo ze 48. minuty, tak se dostaneme na konečné skóre 13:1 pro Švédsko.

Švédsko – Česko 13:1 (4:1, 5:0, 4:0)

Branky: 8. Augustsson, 9. Lundström, 15. Joelsson, 16. Eiremo, 24. Joelsson, 28. Boberg, 38. Andersson, 39. Sjödin, 39. Joelsson, 48. Eiremo, 53. Lundström, 54. Rassmusen a 56. T. Karlsson – 3. Urbánková.
Střely na branku: 29:11. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Rozhodčí: Kirves, Snellman (Finsko). Diváci: 213. Nejlepší hráčky: Josefina Eiremo – Gabriela Tožičková.

Česko: Příleská – Ratajová, Leierová, Plášková, Billá, Tožičková, K. Paloncyová, Koníčková – Řepková, Krupnová, Urbánková – Mlejnková, Halfarová, A. Bočanová – Enenkelová, Kiecková, L. Pilíková – Mandátová. Trenéři: Miroslav Janovský a Lenka Bartošová.

Švédsko: Frisk – Krantz, Andersson, Boberg, Sundberg, Tschöp, I. Rydfjäll, Norstrom – Joelsson, Eiremo, Augustsson – T. Karlsson, Lundström, Steen – Rasmussen, Wijk, Fjellstedt – Sjödin a Wibron. Trenéři: Andreas Lundmark, Asa Karlsson a Jenny Hedlund.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*