Jan-Erik Vaara na Prague Masters. Foto: Pavel Růžička Jan-Erik Vaara na Prague Masters. Foto: Pavel Růžička
12. 11. 2016 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

Mezinárodní florbal jde správným směrem, míní kouč švédské reprezentace

 



Do Prahy na Prague Masters přicestovala i jedna velká osobnost švédského florbalu. Turnaje se totiž premiérově účastní také kouč švédského národního týmu Jan-Erik Vaara.

Přitom jeho účast na turnaji dopředu naplánovaná nebyla. „Rozhodl jsem se až ve středu, koupil jsem letenky a přiletěl, protože je vždy příjemné potkat staré kamarády a spoluhráče z minulosti. Zápasy si moc užíváme, když hrajeme spolu,“ vysvětluje Vaara.

Prague Masters se účastní poprvé. „Ale z národního týmu víme, že Česká republika umí uspořádat dobré akce a že vše funguje dobře,“ sklonil pořadatelům pražského turnaje poklonu.

Jan-Erika Vaara na Prague Games válí za IBK Lockerund. Foto: Pavel Růžička

Jan-Erika Vaara na Prague Games válí za IBK Lockerund. Foto: Pavel Růžička

Když měl Jan-Erik Vaara představit IBK Lockerud, za který hraje, tak se pousmál. „Máme tým plný starších hráčů a pořád nás něco bolí, ale je pro nás zážitek hrát,“ řekl s nadsázkou. „Naším hlavním cílem je zábava, ale samozřejmě chceme i vyhrávat. I když zápasů je hodně a o to je to pro nás těžší,“ míní švédský trenér.

Už za měsíc se v Rize uskuteční mistrovství světa. „Na svůj šestý šampionát se těším. Myslím, že to bude v Rize skvělé,“ předpovídá. A už má jasno o tom, koho do Lotyšska nominuje? „Pracujeme s několika jmény a v pondělí uděláme konečnou nominaci,“ popsal průběh závěrečného výběru hráčů.

Na závěr se Vaara zamyslel nad vývojem florbalu. „Myslím si, že mezinárodní florbal jde správným směrem. Ve Švédsku jsme však udělali několik kroků zpět. Potřebujeme florbal vyvíjet ještě více než doteď,“ uzavřel svou výpověď.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*