Ketil Kronberg. Foto: Martin Flousek Veterán Ketil Kronberg dorazil už na své 11. mistrovství světa. Foto: Martin Flousek
16. 11. 2016 Mistrovství světa (1) KOMENTÁŘŮ

Proti Čechům půjdeme all-in, slibuje Kronberg. Stejně jako Kafka bude na MS podeváté

 



Norsko, to už je tradiční soupeř pro české florbalisty na mistrovství světa. Duely se Seveřany často naší reprezentaci stály medailové naděje. A i na šampionátu v Rize bude duel s Čechy pro Norsko tím nejdůležitějším. Aspoň to tvrdí Ketil Kronberg, hvězda švédské Superligy a IBK Dalen.

Ani tentokrát Ketil Kronberg na mistrovství světa nechybí. Stejně jako Tomáš Kafka pojede na svůj devátý šampionát. A věřte, že zraje jak víno. O tom, že by v Rize chyběl, tenhle florbalový samorost ani chvilku neuvažoval. „Je to vždycky zábava, hrát mistrovství světa. Člověk pozná nové místo a cítí se skvěle,“ vyprávěl norský reprezentant pro Innebandymagazinet.

Norsko sice pomalu vyklidilo pozice, v minulosti hrálo i o medaile a hned na prvním turnaji získalo bronz. Teď se buduje nová generace hráčů, ale na Ketila Kronberga je spoleh. „Měli bychom být realisté. Máme mnoho nových tváří hlavně v obraně. V útoku je sice trochu více zkušeností, ale nebojte se, ambice máme,“ prozradil v rozhovoru po zveřejnění norské nominace.

Když Kronberg porovnával tým z minulými šampionáty, připustil, že několik hvězdných jmen zmizelo: „Na papíře jsme sice trochu slabší. To možná proto, že jsme skončilo několik zkušených hráčů.“

Odhodlání ale Norům nechybí. „Víme, co jsme doposud dělali špatně a co dobře. Určitě chceme porazit domácí Lotyšsko. Ale čeká nás na úvod zápas s Českem. Do toho půjdeme all-in,“ slibuje.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*