Jakub Hubálek. Foto: Per Wiklund Jakub Hubálek. Foto: Per Wiklund
17. 11. 2016 Švédsko (2) KOMENTÁŘŮ

Míň běhání, víc přesnosti, poznal Hubálek. Ve Švédsku vzal druhou ligu, chce hrát

 



Když skončila poslední sezona, byla budoucnost Jakuba Hubálka v otaznících. Zda bude pokračovat ve Vítkovicích, netušili ani jeho spoluhráči. I když o něj v klubu stáli, vlastně s ním ani moc nepočítali. A když už to vypadalo, že tenhle univerzál možná vypustí sezonu, zjevil se ve švédské Superlize!

Klub Team Thorengruppen, nováček Superligy z Umea, se nejdřív dohodl na spolupráci s Ondřejem Mikešem. Pak ale přivedl i vítkovického ofenzivního beka. „Já jsem ten přestup potřeboval, ať to je, jaké je. Chtěl jsem změnu, impulz. Takže jsem spokojený,“ říká na úvod vyprávění s webem florbal.cz.

Chvíli v Thorengruppenu trénoval a v rozběhlé sezoně dostal příležitost v sedmi zápasech. Dokonce ho trenéři na chvíli postavili i do první formace, ale v posledních utkáních zase chyběl. „Ne, žádné zranění. Jsem zdravý jako rybička. Tak různě se to točí a zatím spíš čekám na svoji šanci,“ přiznává.

Severská liga prostě vyžaduje trochu jiný přístup, než na jaký byl zvyklý v české kotlině. „Člověk se tu rozhodně víc nenaběhá. Zato je hra přesnější a hlavně je obrana pro Švédy na prvním místě,“ vysvětluje exvítkovický obránce.

Jakub Hubálek. Foto: Vlaďka Zoubková

Jakub Hubálek. Foto: Vlaďka Zoubková

A tak rád vzal i možnost, zahrát si ve druhé lize za tým Umea City IBK, kde hned v prvním utkání skóroval. A v Allsvenskan prý ještě chvíli zůstane. „Kdybych se teď na zápas s Falunem vrátil do Thorengruppenu, nemohl bych hrát o víkendu za Umea. Já si radši teď zahraju dva zápasy ve kterých budu mít zase svých 35 minut a pak v pauze se o to porvu. Je to myslím lepší, než mít nejistou pozici v Áčku,“ plánuje.

I dál ale trénuje se superligovým týmem a potkává s Ondřejem Mikešem, který pomalu doléčuje operované koleno. „Je škoda, že Miky není v nominaci na mistrovství světa. Předevčírem dal neskutečnou pumelici od půlky pod břevno a žije z toho už dva dny. Takový střelec by se hodil,“ směje Jakub Hubálek s nadsázkou.

Když se ale v České republice řešilo složení reprezentačního týmu, spousta fanoušků si přála vidět v národním týmu i Hubálka. „Možná to tak někdo vidí, ale já to neřeším. Ani se necítím nějak ublížený, nic takového. Je fajn že by mě tam někdo chtěl, ale soustředím se teď na to, abych hrál ty nejlepší zápasy proti nejlepším dvakrát do týdne ne dvakrát za rok,“ vysvětluje.

Jakub Hubálek. Foto: Martina Egi

Jakub Hubálek. Foto: Martina Egi

Českou reprezentaci ale v Rize rozhodně sledovat bude a navzdory bídným výsledkům v přípravě prý nemusí být nic ztracené. „Právě Češi mají tu vlastnost, že když se moc nedaří a od všech přichází kritika, tak se semknou. Takže šance jsou od druhého místa až po páté,“ myslí si Hubálek.

A přidává ještě jednu myšlenku: „Teď jde hlavně o to, v jakém rozpoložení tam jednotliví hráči přijedou. Je to turnaj a je tam strašně moc věcí, které mohou výkony ovlivnit. Nezbývá než klukům popřát, ať jim vydrží zdraví a mají taky štěstí. A musí se o to poprat, protože na mistrovství světa nejedou za unii, ani za Cepka, ale za Česko.“


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    nedávno se v komentářích ohledně nominace objevilo, že s hubálkem je těžké pořízení…z toho, co jsem si mohl přečíst jsem nabyl dojmu, že jakub to má v hlavě ok a že dále zůstává skromným sportovcem se zdravým pohledem na to, co se děje kolem něj

Napsat komentář

*