Reprezentace juniorek v čele s Pavlou Liškovou. Foto: Facebook. Reprezentace juniorek v čele s Pavlou Liškovou. Foto: Facebook.
17. 11. 2016 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorky na prvním EFT nebodovaly. Bohužel pro nás se hraje na tři třetiny, říká brankářka Lišková

 



Nově tvořená reprezentace juniorek na nedávném EFT ve Švýcarsku nakonec nevybojovala ani jeden bod. Tým trenéra Tomáše Martiníka ale na svém premiérovém turnaji hlavně sbíral první mezinárodní zkušenosti a navíc se musel popasovat se staršími výběry Finska i Švédska.

Klání elitních čtyř reprezentací bylo pro drtivou většinu kádru první konfrontací s mezinárodním florbalem. A mladé Češky se přesvědčily, že to v těžké konkurenci nebudou mít jednoduché.

Parta kolem kapitánky Nikol Pekárkové v prvním zápase bojovala o body se Švýcarkami. Druhou třetinu ale prohrála 2:5, na konci už ztrátu dohnat nedokázala a podlehla 7:8.

V dalších zápasech navíc čekaly starší soupeřky – Švédky měly z hráček ročníku 98 složený dokonce celý kádr a nechyběla v něm ani Frida Ahlstrandová pravidelně nastupující za Superligové mistryně z Pixba. Ze severskými výběry nakonec Češky utržily prohry 1:8 a 3:9.

O výsledky ale popravdě zas tolik nešlo. Turnaj byl pro české dívky hlavně cennou možností zahrát si těžké zápasy, kterých se jim na domácí scéně příliš nedostává. „Turnaj jsem si hrozně moc užila. Dal mi velkou zkušenost a ukázal mi na čem do budoucna zapracovat,“ pochvaluje si jedna z debutantek v národním dresu, brankářka Pavla Lišková.

Reprezentační premiéru zažilo hned 17 hráček. V minulém reprezentačním cyklu si reprezentační dres osahaly Markéta Vrlíková a Nela Škopková, dokonce na MS si pak zahrály Nikol Pekárková a Nela Jiráková. Ta však byla povolána do národního týmu žen a za juniorky odehrála pouze závěrečný zápase se Švédskem.

Svou roli tak mohla sehrát i nervozita. „Před každým větším zápasem jsem docela nervózní. Ale šla jsem tam s tím, že si to jdu užít a zachytat maximum. Po pár chycených míčkách to ze mě spadlo a chytala jsem s čistou hlavou,“ popisuje Lišková.

V úvodních dvou utkáních zhatila šance na lepší výsledek vždy jedna nepovedená třetina, což mrzí i sympatickou gólmanku. „Podle mě to byla nezkušenost, pro všechny to byla premiéra. Ale zápas od zápasu se naše hra zlepšovala a začaly se tam objevovat věcy co jsme si před zápasy říkali. Ač tomu výsledky neodpovídají, se soupeři jsme většinu času držely krok. Bohužel pro nás se zápas hraje na tři třetiny,“ přiznává opora juniorského týmu FBC Ostrava.

Rozhovor s trenérem národního týmu juniorek Tomášem Martiníkem přineseme již zítra!

Výsledky českého týmu na EFT ve Švýcarsku

Česko – Švýcarsko 7:8 (2:2, 2:5, 3:1)
Branky Česka: 15. Pekárková (Novotná), 15. Faltusová (Cholinská), 22. Pluhařová (Cholinská), 35. Tůmová (Husková), 49. Svačinová (Tůmová), 57. Škopková (Vrlíková), 59. Pekárková (Beránková)

Česko – Finsko 1:8 (0:1, 1:2, 0:5)
Branka Česka: 38. Faltusová (Cholinská)

Česko – Švýcarsko 3:9 (1:4, 1:4, 1:1)
Branky Česka: 10. Peštová (Škopková), 25. Jiráková (Tůmová), 43. Jurečková (Novotná).


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*