19. 11. 2016 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Famózní souhra vyšperkovaná genialitou Jendrišáka! Podívejte se na supergól Linköpingu

 



Linköpingu se v této sezoně zatím příliš nedaří a v tabulce se tak tak drží na pozicích zajišťujících play off. Ve středečním zápase proti Mullsjö se ale jeho hráčům povedla neskutečná akce, na jejímž úspěchu měl největší podíl český fenomén Matěj Jendrišák!

V Linköpingu se v rámci 13. kola švédské Superligy o důležité body utkali dva konkurenti ze středu tabulky. Akci, po níž v 13. minutě otevřel skóre domácí Felix Lanver, ale museli chtě nechtě zatleskat i fanoušci soupeře.

Ačkoliv se do gólové souhry zapojila kompletní pětka Linköpingu, trvala celá akce přibližně tři vteřiny. Začala u rozehrávajícího kapitána Martina Hövlunda, který přihrál na levý mantinel Ericu Björkovi. Holohlavý bek posunul dopředu na mladíka Adama Zetterströma, jenž poslal přesným křižným pasem míček na pravou stranu hřiště právě Jendrišákovi.

A právě český silák vykouzlil rozhodující tah celé souhry. Jeho přihrávka na kolegu z útoku stojícího za obranou a před poloprázdnou klecí Mullsjö byla doslova geniální. 20letý Lanver z nepříliš těžké pozice rozvlnil síť a Linköping se radoval z vedení 1:0.

Úžasná souhra celá pětky na pět dotyků ale domácí příliš nenakopla. Mullsjö do pauzy otočilo na 1:2 a alespoň remízu musel zachraňovat necelých 5 minut před koncem zápasu znovu Jendrišák, který tentokrát sám skóroval. V prodloužení gól nepadl a oba soupeři si tak odnesli ze zápasu bod.

Hlavně pro hráče Linköpingu to určitě bylo málo. Superfinalisté minulých tří sezon zatím z 13 zápasů vybojovali jen 18 bodů a jsou na 8. místě, bod za svým úterním soupeřem a bod před AIK.

 

 


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*