Martin Tokoš. Foto: Per Wiklund Martin Tokoš v reprezentačním dresu. Foto: Per Wiklund
27. 11. 2016 Mistrovství světa (4) KOMENTÁŘŮ

Zdařilou reprezentační generálku podtrhl hattrickem Tokoš. Příští zastávka: Riga

 



Už jen šest dní zbývá do začátku mistrovství světa. Příští sobotu začne v lotyšské Rize jedenáctý světový šampionát, kterým vyvrcholí dvouletý reprezentační cyklus. Družina trenéra Radima Cepka si soustředění v Teplicích zpestřila posledním přípravným kláním s Německem. Hráče sousední země porazili čeští florbalisté výsledkem 9:2, tři branky si připsal útočník švédského Falunu Martin Tokoš.

Češi od středy pilují formu před blížícím se vrcholem sezony v Teplicích. Na poslední soustředění národního týmu před šampionátem neodcestoval pouze tatranský univerzál Marek Beneš, jehož na sever Čech nepustila nemoc.

Jinak kompletní národní tým se v sobotu večer vydal z Teplic na přátelské utkání do Německa. V přes 100 kilometrů vzdáleném Chemnitzu se čeští reprezentanti utkali s tamějším reprezentačním výběrem.

Česká reprezentace určovala tempo hry už od brzkého úvodu klání. Po šesti minutách svítilo na výsledkové tabuli skóre 0:4, postupně se prosadili kapitán Jan Jelínek, falunský express Martin Tokoš, zadák Dalenu Patrik Suchánek a centr Linköpingu Matěj Jendrišák.

Do konce první třetiny sice stačil překonat Lukáše Součka dvacetiletý Alexander Burmeister, Češi ovšem po gólech Martina Koutného a Jiřího Curneyho odskočili do pětibrankového vedení.

Německý mladík Burmesiter na začátku druhého dějství vyzrál na Součka v brance i napodruhé. Čeští florbalisté měli nicméně utkání na svých hokejkách a drama nepřipustili. Hráč lídra švédské ligy Martin Tokoš ve 48. minutě zkompletoval hattrick a 650 diváků mohlo na hřiště začít házet čepice, pakliže nějaké měli. Exvítkovický útočník navíc přidal ještě jednu asistenci a byl nejproduktivnějším hráčem zápasu.

Minutu před koncem utkání uzavřel gólový účet hostů druhým zásahem v duelu chodovský centr Martin Koutný. Česko tak porazilo Němce poměrem 9:2.

Reprezentaci tím zároveň končí i poslední soustředění před šampionátem. Na mistrovství světa do Rigy odlétá český tým ve čtvrtek.

Přátelské utkání české reprezentace:

Německo – Česko 2:9 (1:6, 1:1, 0:2)
Branky
: 12. a 22. Burmeister – 1. Jelínek, 2., 33. a 48. Tokoš, 4. Suchánek, 6. Jendrišák, 14. a 59. Koutný, 15. Curney. Diváci: 650.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Bohemka napsal:

    Jestli znamená, že porazit Německo je zdařilá generálka, tak se zase jen plácáme po ramenou. To byla povinná výhra. Ještě abychom měli herní problémy proti týmu, který prohrál všechny zápasy na domácím turnaji 4 zemí začátkem listopadu!

  • komentator napsal:

    no spíše trošku formální kritiky by to chtělo – Němci směrem do předu nepředvedli Nic – první gól v přesilovce po naivitě Dóži..druhý také po fatálu Jelínka..my od druhé třetiny úplně o ničem směrem do útoku….tento soupeř byl zralý na 15 branek…s naší rozehrávkou to ale nejde

  • Kim napsal:

    Na „Florbal.cz“ mě baví, jak novinář, který zápas neviděl, si vybájí celý průběh z on-line přenosu. Jinak by si asi všiml, že Martin Tokoš dal góly dva (jeden mu byl připsán omylem) a druhou branku dostal už Kafka, který vystřídal. A potom kritizujte hráče…

    • vocasvodvosla napsal:

      Na „Florbal.cz“ nemuže nejvíc bavit „novinář“ ale chytrý komentáře čtenářů…chápu aby se někdo navážel do reprezentace neboť zapas německem byla vážně drsná prověrka před MS :D, stejně tak se bude řešit MS, v podání naší repre to bude fraška ale řešit, že někdo napíše nepřesný článek jen podle online zapisu…….upřímně kritika hráču mi přijde rozumnější než kritika nějakýho klučiny který sem píše pro zábavu

Napsat komentář

*