Češi porazili Norsko 8:4. Foto: Martin Flousek Češi porazili Norsko 8:4. Foto: Martin Flousek
3. 12. 2016 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Pohodový start na MS: Češi porazili Nory 8:4, kterým chyběl veterán Kronberg

 



První krok dopadl dobře! Čeští florbalisté zahájili boje na mistrovství světa jednoznačným vítězstvím nad týmem Norska. Seveřany porazili vysoko 8:4, premiérový start na MS si připsal brankář Lukáš Souček.

Češi se tentokrát na Nory připravili velmi dobře a nepřipustili zaváhání z minulých šampionátů. Seveřanům navíc na poslední chvíli vypadl ze sestavy Ketil Kronberg, který zůstal ve Švédsku a nestihl start šampionátu.

Cepkův tým měl rázem jednodušší pozici a v první třetině si rychle vybudoval vedení. První českou trefu v Rize zaznamenal Milan Tomašík, na kterého ještě před první sirénou navázal pohotovou střelou „z mezikruží“ Jiří Curney.

I ve druhé třetině to vypadalo pohodově. Češi přidali další tři góly, trestné střílení bezpečně proměnil Jendrišák a nevypadalo to na žádnou komplikaci.

Jenže 56 sekund před koncem druhé třetiny snížil Lars Erik Torp a česká suverenita se vytratila. V posední části sice opět Češi navýšili vedení z trestného střílení – tentokrát díky Curneyho krátké kličce, ale Norové nesložili zbraně.

Seveřané vyhrávali víc osobních soubojů a v 53. minutě si vybral slabší chvilky i gólman Souček. Dvě branky v rychlém sledu znamenaly snížení na 7:4. V té chvíli už přitom hráli Češi v kombinované sestavě, trenéři totiž poslali na hřiště i trio náhradníků. Důležité první vítězství pečetil do prázdné brány Matěj Jendrišák.

Výsledek mistrovství světa v Rize:

ČESKO – NORSKO 8:4 (2:0, 3:1, 3:3)

Branky: 8. Tomašík (Tokoš), 18. Curney (Šebek), 25. Ondrušek (Dóža), 26. Šebek (Curney), 32. Jendrišák (TS), 41. Curney (TS), 45. Šebek (Němeček), 60. Jendrišák (Němeček) – 40. Torp (Oistad), 44. Valbye (Olesen), 53. Pedersen (Gidske), 53. Valbye (Lindgjerdet). Rozhodčí: Fordell, Vuola (Finsko). Vyloučení: 1:0. Bez využití. Trestné střílení: 2/2:0/0. Diváci: 2358.

Sestava Česka: Souček – Němeček, Jelínek, Suchánek, Veltšmíd, Sýkora, Šešulka, Kološ – Šebek, Jendrišák, Curney – Sladký, Tomašík, Tokoš – Ondrušek, M. Koutný, Dóža – Matejčík, Beneš. Trenér: Radim Cepek.

Sestřih zápasu:

Záznam zápasu:

Galerie ze zápasu:

  • Matěj Jendrišák na buly. Foto: Flickr IFF
  • Premiéru na MS si odbyl Marek Beneš, přihlíží Martin Koutný. Foto: Flickr IFF
  • Takto dopadl jeden z norských hráčů po souboji s Lukášem Veltšmídem. Foto: Flickr IFF
  • Tomáš Sýkora v duelu s Norskem. Foto: Flickr IFF

Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*