Marek Matejčík vsítil hattrick Foto: Martin Flousek, Český florbal.
10. 12. 2016 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Česko proti Finsku, nastoupí v semifinále i štírek Matejčík?

 



Marek Matejčík svými dobrými výkony reprezentačním trenérům rozhodování, koho poslat proti Finům, příliš neulehčil. Šikovného útočníka jsme na mistrovství světa vyzpovídali před semifinálovým duelem.

Útočník Vítkovic nastoupil v Rize poprvé v základní sestavě proti Švédům. Druhou českou formaci, v níž vystřídal Tomáše Sladkého, oživil. Předváděnou hrou si navíc řekl o místo v sestavě i pro čtvrtfinále proti Estoncům, kde tentokrát nahradil ve „vítkovické“ lajně Martina Tokoše.

A byl to právě Matejčík, jehož čtvrtfinálová branka poslala Čechy ve zmíněném klání prvně do dvougólového vedení. Rychlou souhru celé druhé pětky zakončoval debutant na mistrovství světa po asistenci Tomáše Sladkého do horního rohu estonské branky. Jeho trefa v podstatě zlomila odpor čtvrtfinálového soupeře a Češi si postup pohlídali dalšími čtyřmi brankami.

Marek Matejčík si souhru a komunikaci ve druhé formaci nesmírně pochvaluje: „Milan Tomašík s námi hodně komunikuje, hru mi tím osobně strašně ulehčuje. Patrik Suchánek mi zezadu říká, kde mám stát a co dělat, takže v tomhle si to vážně užívám.“

Česká reprezentace je aktuálně v semifinále. Celku trenéra Radima Cepka se v přípravě ale příliš nedařilo, s čímž souhlasí i vítkovický útočník: „EFT se nevyvíjely tak, jak jsme chtěli. Určitě nám tady pomohla základní skupina, ve které jsme porazili Lotyše a Nory. Díky těm zápasům jsme nasbírali sebevědomí.“ Matejčík k větší pohodě v českém týmu dodává: „Poté s námi lídři jako jsou Honza Jelínek nebo Matěj Jendrišák začali víc komunikovat, což nám určitě taky pomohlo. Takže si myslím, že ta deka hodně rychle opadla a teď se to nějak drží v herní pohodě. Uvidíme, jak se nám bude dařit s Finy.“

Klíčové semifinále se odehraje už dnes odpoledne. Favority v utkání jsou Finové, český tým se ale minimálně pokusí zopakovat doposud jediné české semifinálové vítězství z roku 2004.

„Druhá lajna určitě šlape, i když v ní hraje Tomáš Sladký s Martinem Tokošem. Podle mě jim to funguje dobře. Třeba byl duel proti Estoncům můj poslední zápas,“ říká před semifinále Matejčík. Vše se dozvíme v 15.30 (16.30 místního času), kdy zápas proti Finům začíná.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*