VŠECHNO NEBO NIC: Olomoucké florbalistky už musí jen vítězit Foto: FBS Olomouc
10. 12. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Poslední šance pro Olomouc? Zabrat musí také Jičín

 



Nejvyšší ženská soutěž pokračuje o víkendu čtrnáctým kolem. Elitní týmy by měly podle předpokladů své pozice potvrdit a bodovat, zajímavý ale určitě bude souboj Bohemians s Ostravou. Pozornost bude ale především upřena na zápasy týmů, které bojují o místenky v play off. Jičín totiž nutně potřebuje zabrat proti Panthers a Olomouc má před domácími fanoušky dost možná poslední šanci, jak se do těchto bojů vrátit.

ELITE Praha – Herbadent FK Jižní Město
Sobota, 14.00, SH Děkanka
Herbadent byl dlouho neporažen, v posledních kolech nicméně narazil. ELITE se může v bráně spolehnout na výbornou Gécovou, ale pro hráčky Herbadentu by se nemělo jednat o překážku, chtějí-li skutečně skončit minimálně druhé. Otázkou je, v jaké budou psychické pohodě poté, co ztratily dvě nadějně rozehrané partie během pár dnů.
Tip Florbal.cz:
Výhra Herbadentu v základní hrací době

FBK Jičín – Panthers Praha
Sobota, 14:30, Sportovní areál Jičín
V tomto utkání jde o hodně. Pokud vyhraje Jičín, tak si dodá klid na hokejky a ,co je pro něj možná nejpodstatnější, odrazí nápor právě Panthers na jeho současnou osmou pozici. Na druhou stranu, pro extraligového nováčka se otevírá šance podruhé v řadě vyhrát a dostat se prakticky na dostřel. Rozhodne zde úderné duo Satýnková – Žůrková?
Tip Florbal.cz: Výhra Jičína v základní hrací době

FbŠ E.P. Bohemians – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota, 17:00, SH Děkanka
Bohemians jsou ve formě, dvakrát získali skalp Herbadentu a jejich jízda by mohla pokračovat proti Ostravě. Ta je na pátém místě poměrně klidně, bezprostředně jí nehrozí, že by spadla do skupiny týmů, které o play off tvrdě bojují. Na druhou stranu zatím není schopná opravdu tvrdě konkurovat týmům z elitní čtveřice. Na to má zatím mladý tým čas, určitou šancí by mohlo být to, že Bohemians nevycházejí první třetiny.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians v základní hrací době

FBS Olomouc – TJ Sokol Královské Vinohrady
Sobota, 18:00, SH Čajkaréna Olomouc
Poslední šance pro Olomouc. Hanačky už nemají kam uhnout, pokud chtějí pomýšlet na play off, tak musí jednoznačně vyhrát. Budou to ale mít těžké, jejich kádr okleštila zranění a především Vinohrady se v posledních kolech prezentují dobrými výkony.
Tip Florbal.cz: Výhra Vinohrad v základní hrací době

1. SC TEMPISH Vítkovice – Crazy girls FBC Liberec
Sobota, 19:00, SC Dubina Ostrava
Vítkovice se dvěma výhrami nad Herbadentem dostaly na čele tabulky do trháku, který doma budou chtít potvrdit. Liberec aktuálně vypadl z elitní osmičky a nyní pro něj existují důležitější zápasy než ten na Dubině. Přesto Vítkovice nemohou čekat, že body získají zadarmo.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v základní hrací době

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – K1 Florbal Židenice
Neděle, 17:00, SH Jižní Město
Svým způsobem podobné utkání jako zápas Vítkovic s Libercem. Pro Židenice jsou určitě podstatnější zápasy, byť mají nejspíše v paměti senzační domácí výhru nad Vítkovicemi. Pro Chodov se zase jedná o povinné body, které musí získat, chce-li ještě zaútočit na prvenství v základní části.
Tip Florbal.cz:
Výhra Chodova v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*