Vítkovice jsou prvním týmem v ženském Superfinále. Foto: Vlaďka Zoubková - florbalvitkovice.cz
14. 12. 2016 Český pohár (10) KOMENTÁŘŮ

Kapitánka Ferenčíková poslala Vítkovice do pohárového finále proti Bohemians

 



Florbalistky Bohemians znají své soupeřky ve finále Poháru České pojišťovny. Staly se jimi hráčky Vítkovic, které ve velmi zajímavém druhém semifinálovém duelu porazily Chodov 5:4, o což se dvěma brankami zasloužila kapitánka Denisa Ferenčíková. Ostravanky tak dostanou ve finále možnost navázat na svůj pohárový triumf z roku 2015.

První větší šanci měla sice chodovská Klímová, jenže úvodní desetiminutovce utkání dominovaly Vítkovice, což vyjádřily také gólově. Po kvalitně sehrané rozehrávce se prosadila kapitánka Denisa Ferenčíková a po deseti minutách vedli hosté už 2:0, když chybu Syslové potrestala Martináková.

Domácí se ale poté dostali ke slovu, a byť Řepková ve 12. minutě ještě neuspěla, na první branku Chodov dlouho nečekal. Padla ale dost kuriózně: unikající Řepkovou totiž podle pohledu z tribuny složila Theimerová, místo všeobecně očekávaného trestného střílení se ale pokračovalo ve hře a prosadila se Urbánková.

Trestného střílení se domácí domohli až minutu před koncem první části, kdy Řepkovou postrčila Niemcová. Urbánková jej sice neproměnila, ale vzhledem k tomu, že vzápětí faulovala Hložanková, tak domácí dostali možnost dlouhé přesilovky 5 na 3.

A tou také nepohrdli, po půl minutě prostřední periody vyrovnala domácí kapitánka Beránková. Z vyrovnání se ale Chodov dlouho neradoval, jeho špatné střídání totiž za necelé čtyři minuty poté potrestala brankou Paloncyová.

Následně se hra vyrovnala a plynula bez výraznějších šancí. Ty přišly až s dalším vyloučením, tentokráte hostující Martinákové. Přesilovku totiž opět využila Beránková a Chodov se vzápětí dostal do vedení, to když po chvíli proměnila rychlý protiútok Vávrová.

Vedení Chodova ale netrvalo ani jednu celou minutu. U mantinelu se totiž uvolnila Enenkelová a umístěnou ranou stanovila skóre po dvou třetinách na 4:4.

Třetí třetina se proměnila v taktickou bitvu, ve které ani jeden tým nechtěl chybovat. Zajímavou možnost měla Enenkelová, která ve 45. minutě jen lehce, ale nebezpečně tečovala míček, ten ale trefil Ranochovou v brance Chodova, vzápětí poslala Halfarová míček do tyče a neuspěla ani Ferenčíková.

Chodov se dostal do hry opět až ve druhé polovině třetiny, mezi 52. a 53. minutou zahrozily dvakrát Urbánková s Řepkovou, ale gól nevstřelily. Ten padl až v čase 54:14, kdy Ferenčíková poslala z voleje odražený míček od obránkyně po vlastní střele za Ranochovou.

Poslední minuty utkání si Vítkovice pohlídaly a soupeře do tlaku, vyjma zhruba půl minuty, nepustily. Paradoxně se tak největší šancí Pražanek na vyrovnání stala tři sekundy před koncem poslední střela Vávrové, která šla z půli hřiště do tyče a kterou ani nadvakrát nedostala za Velčovskou Klímová.

Po výhře 5:4 tak budou mít Ostravanky možnost ve Zlíně navázat na svůj pohárový triumf z roku 2015. Připomeňme, že Vítkovice se pohárové soutěže zásadně účastní v sudých letech, kdy probíhá finálový den na Moravě.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Jiřina napsal:

    Škoda, že autor zapomněl napsat, že vyloučení Chodova za hru v šesti si rozhodčí vymyslel a nikdo navíc na hřišti nebyl. V této přesilovce pak padl vyrovnávací gól na 3:3, který byl pro vývoj zápasu zásadní.

    • Ransdorf napsal:

      :'(
      :'(
      :'(

    • Kerim napsal:

      Jestli vymyslel nebo ne, to nevím, nebyl jsem tam. Nicméně podle onlinu tato přesilovka znamenala vedení Vítkovic 2:3 (ve 25.minutě zápasu). O deset minut později Chodov dvěma rychlými góly otočil na 4:3 a byl tedy jak se říká „na koni“. O zásadním vývoji zápasu v 25.minutě bych si tedy dovolil pochybovat.
      Na druhou stranu při rozdílu jedné branky v konečném výsledku se jeví jako zásadní každý gól, obzvlášť takový, který nepadl. Poměr přesilovek byl 4:1 pro Chodov, využití 1:1, tedy 25%/100%. Toto je pro mě mnohem zásadnější pro vývoj zápasu. Nepochybuju, že všechny vyloučení na straně Vítkovic byly oprávněné.

      • Andrej napsal:

        Krásné hodnotit zápas podle on-linu, nechtěl byste napsat rovnou článek

        • Alfred napsal:

          Ani ne tak podle onlinu, jako podle statistik. Poradi golu, pocty presilovek a jejichv (ne)vyuziti skutecne neni „hodnoceni podle onlinu“. Nebo si snad myslite, ze zapisovatel onlinu tyto udaje vklada do onlinu podle svych pocitu a nikoliv podle skutecnych udalosti?

          • Andrej napsal:

            Tak jestli hodnotíte podle statistik, tak to jste to ješte vylepšil. Zamyslete se… statistiky jsou dobré možná, tak pro sázkové kanceláře a ne pro objektivní hodnocení zápasu…

          • Alfred napsal:

            Pořád si pletete pojmy s průjmy. To, že hodnotím zápas, jste si vymyslel vy, já jsem o hodnocení nikde nepsal.
            Pouze jsem zpochybňoval to, co napsala Jiřina, že gól z přesilovky Vítkovic byl zásadní pro vývoj zápasu, proto jsem uváděl statistiky, z nichž je patrné, že se zásadním vývojem to bylo trochu jinak.
            Nikde jsem nic nepsal o tom, jestli jeden či druhý tým hrál dobře nebo špatně, jestli si výhru Vítkovice zasloužily atd. Zkrátka Chodov využil pouze jednu přesilovku ze čtyř a prohrál o jeden gól. To je pouze nezpochybnitelný fakt, ale ne hodnocení zápasu.
            Příště zkuste pořádně číst samotný text, než hledat mezi řádky to, co tam vůbec není.

  • Kerim napsal:

    Gratulace vítkovickým holkám k postupu do finále, přestože k zápasu nastoupily s „papírovou trojkou“ v bráně!
    Škoda, že si v onlinu nepřečteme komentáře trenérů, ani počet střel. Možná příště.

    • Tomáš Krásný napsal:

      No Dáša už ani podle papíru není trojkou. Letos má ze všech našich brankářek nejvyšší účast v zápasech 🙂

  • Bohemák napsal:

    Vítkovice rozhodně neodehrály nejlepší utkání, tudíž mne, jako nezaujatého diváka, obzvláště těší, že to dokázaly urvat a vybojovat srdcem. Pomyslní lídři týmu se až na kapitánku moc nepředvedli. Velmi příjemně se kouká na mladou juniorku (tuším #51?). Snad ji uvidíme příští rok v nějakém pražském klubu.

Napsat komentář

*