Matěj Jendrišák. Foto: Per Wiklund Matěj Jendrišák si ve dvoukole připsal tři body. FOTO: Per Wiklund
16. 12. 2016 Švédsko (7) KOMENTÁŘŮ

Jendrišákův gól i šílený závěr! Taková byla premiéra Superligy na NOVA Sport

 



Šílený závěr zápasu, gól a asistence české florbalové hvězdy Matěje Jendrišáka, vyloučení do konce zápasu a nakonec i vítězství Linköpingu přinesl premiérový zápas švédské Superligy, vysílaný stanicí NOVA Sport.

Historický první utkání z nejprestižnější florbalové ligy světa, které mohli vidět diváci na televizních obrazovkách v Čechách a na Slovensku, nakonec rozhodlo až prodloužení. Domácí Linköping totiž nezvládl poslední sekundy utkání. Crusaders měli za stavu 3:2 výhodu přesilové hry dvou mužů, a přesto inkasovali.

Do konce zápasu chybělo jen 24 vteřin, když Markus Jonsson fauloval a dal domácím výhodu přesilovky. Frustrovaný Ludwig Persson navíc komentovat rozhodnutí sudích tak nevhodně, že viděl červenou kartu a předčasně odešel do sprch. Jenže ani dvojnásobné oslabení tým Växjö nezlomilo.

Trenér Niklas Nordén zariskoval, odvolal brankáře Kosonena a Vipers i ve čtyřech hráčích v poli během 11 sekund skórovali.

Linköping pak sice v prodloužení zápas zlomil na svou stranu, ale ztracený bod může ještě hodně mrzet.

V dresu Linköpingu nastoupil do utkání jen Matěj Jendrišák, neboť Milana Tomašíka skolila den před utkáním viróza. Jendrišák byl ale jednou z ústředních postav domácích. Při přesilovkách na jednu branku nahrál a sám dával gól na 3:2.

Švédská superliga, předehrávka 26. kola
Linkoping – Växjo 4:3pp (0:0, 1:2, 2:1 – 0:1)
Branky:
10. Fritzell (JENDRIŠÁK), 56. Lanver, 58. JENDRIŠÁK, 61. Hovlund – 13. a 60. O. Johansson, 4. Persson. ČK: 60. Persson (Växjö).

V sobotu 17. prosince vysílá NOVA Sport 1 utkání Höllviken – Warberg od 14:55.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*