Denisa Ratajová opět posílí finské SB-Pro. Foto: Vlaďka Zoubková - florbalvitkovice.cz
19. 12. 2016 Extraliga žen (6) KOMENTÁŘŮ

Vítkovické hráčky míří na sever. Ratajová znovu do Finska, Enenkelová okusí SSL

 



Vedoucí tým ženské nejvyšší soutěže 1.SC TEMPISH Vítkovice hlásí významné změny v hráčském kádru. Tým totiž během vánočních svátků opustí české reprezentantky Denisa Ratajová s Veronikou Enenkelovou. Univerzálka Ratajová si znovu zahraje ve finském SB-Pro, Enenkelová si zase vyzkouší v dresu Linköpingu nejlepší soutěž na světě.

Denisa Ratajová se po půl roce vrátí do finského celku SB-Pro, ve kterém působila už minulou sezonu a získala s ním bronzové medaile. V aktuální tabulce je celek z helsinského předměstí Nurmijärvi druhý, se ztrátou dvou bodů na zatím stoprocentní hráčky Classic, které navíc odehrály o zápas méně.

Veronika Enenkelová se stane spoluhráčkou Radky Topičové ve švédském Linköpingu a rozšíří tak početnou česko-slovenskou kolonii v celku Crusaders. Ve čtrnáctičlenné soutěži je zatím Linköping se ziskem jedenácti bodů dvanáctý, dva body před Warbergem. Na aktuálně osmé Endre, které drží poslední postupovou pozici do play-off, pak ztrácí osm bodů.

Přijít o dvě klíčové hráčky – především Enenkelová odehrála velmi produktivní půlrok – je sice citelná ztráta, s oběma odchody se ale ve Vítkovicích počítalo. Ratajová se se záměrem vrátit se do Finska netajila a sám kouč Jiří Velecký webu Florbal.cz při jejím letním návratu řekl, že je prakticky jen na ní, jak dlouho zůstane. Enenkelová zase odchází do Švédska studovat, což se také vědělo dlouho dopředu.

Veronika Enenkelová si zkusí angažmá v Linköpingu. Foto: Vlaďka Zoubková - florbalvitkovice.cz

Veronika Enenkelová si zkusí angažmá v Linköpingu. Foto: Vlaďka Zoubková – florbalvitkovice.cz

Také proto zůstávají ve Vítkovicích klidní. „Odchody obou hráček jistě vlijí trochu více sebevědomí našim soupeřům v souboji s námi, na druhou stranu na našich ambicích se nic nemění,“ uvedl zkušený trenér na klubovém webu. „Obě jsou to hráčky s vysokou kvalitou a je fajn, že máme jako tým takový kredit v zahraničí,“ dodal pro Florbal.cz.

Sezonu prý mají Ostravanky rozdělenou na dvě části. „Od počátku sezony jsme věděli, že tyto odchody nejspíše v zimě přijdou, a tak jsme si sezonu v podstatě rozdělili na dvě části. Ta jedna pro nás nyní skončila a myslím, že byla velmi produktivní a dominantní,“ hodnotí.

Nyní je čeká prakticky restart. „Teď začneme od prvního ledna, dá se říct, úplně od začátku. Musíme makat zase od nuly, ale máme celkem dost času se do play-off nově sehrát, pozměnit role hráček a fungování pětek a jejich projev,“ poodhalil novou výzvu pro tým a zbylé hráčky, kterou odchod dvou hráček základní sestavy představuje.

Je ale logické, že Vítkovice se poohlížejí také po posilách. „Vzhledem k tomu, že odchází dvě stabilní hráčky, tak bychom přeci jen rádi alespoň jednu hotovou hráčku do kádru přijali, ať už z holek co máme na hostování nebo odjinud. Větší příležitost mezi dospělými pak jistě přijde i pro některé věkem ještě juniorky, jejichž tým se během podzimu jevil ve své soutěži velmi dobře,“ zakončil Jiří Velecký.

K přestupu se vyjádřil také vítkovický prezident Tomáš Krásný. „Odchod obou hráček mě mrzí z pohledu fanouška Vítkovic, nicméně jim přeji hodně úspěchů,“ řekl pro Florbal.cz. „Jako klub jsme ovšem nelenili a už zítra představíme novou posilu,“ prozradil exkluzivně.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Yoyo napsal:

    Good luck machine!

  • Chytrolin napsal:

    To by me zajimalo,co tam bude Enenkelova delat. Hracka,ktera mozna v nasi lize vynika svou rychlosti,coz vlastne na nasi ligu staci, ale pri sebemensim kontaktu pada k zemi.

  • fanda2 napsal:

    Do Švédska jde ještě další hráčka z ligy.

  • Fanda napsal:

    Krásný (né Tomáš) příklad vnímání vlastních hráček od Veleckého. Pokud jsou tak dominantní (což letos jsou), tak to snad není o dvou hráčkách… nebo?

    To je jako myšleno opravdu vážně, že odchod dvou hráček berou jako restart a jako nový začátek od nuly? Dalších 15 holek dělalo do teď jen komparz a není v čem pokračovat?

    O tom, že tu není ani řádek o pohledu holek ani nemluvě. Pohled vedení Vítkovic je na přestupu hráček do Finska a Švédska asi ten nejméně zajímavý.

    • Emirates napsal:

      Já tomu vyjádření pana Veleckého rozumím. Odejdou dvě hráčky, kolem kterých byly postaveny lajny, přesilovky. Obě jsou to navíc pravačky. Je tak zřejmé, že bude nutné pozměnit složení útoků i speciálních formací. Je proto dobře, že s těmi odchody trenérský tým počítal a připravil se na to. Rozhodně to není o tom, že ostatní hráčky by byly komparz. I jim je jasné, že se bude muset hýbat se složením formací. Já jsem hlavně zvědavý na tu posilu nebo holky, které by se mohly vrátit z hostování. Nabízí se holky, co jsou v FBC Ostrava, ale také v Olomouci.

Napsat komentář

*