Jakub Robenek věří, že jeho tým přejde čtvrtfinále. Foto: Ladislav Káňa - fbcostrava.cz
4. 1. 2017 Extraliga žen (11) KOMENTÁŘŮ

Naše hra proti elitním týmům je taková holčičí, čtvrtfinále ale chceme přejít, hlásí Robenek

 



Ostravské FBC je v ženské extralize ve zvláštní situaci. Na pátém místě má poměrně vysoký herní odstup na obě strany: těžko už se dotáhne na elitní čtveřici a ani pád do tuhých bojů o postupová místa v play off se ho zřejmě již týkat nebude. Trenér Jakub Robenek tak pro zbytek základní části vyhlásil jasný cíl: porazit někoho z elitní čtveřice a připravit se tak, aby jeho tým prošel do semifinále. Byť přiznává, že hra jeho týmu proti lepším týmům je zatím špatná.

Rok 2016 se bývalému extraligovému útočníkovi nehodnotí úplně snadno. „Hodnocení musíme rozdělit na dvě části: za prvé se bavíme o zápasech s týmy, které jsou v tabulce pod námi. Tam jsme spokojeni,“ začal. „Ve většině takových zápasů jsme dominantní a stoprocentně se nám to daří potvrzovat také výsledkově, takže můžeme být spokojeni,“ rozebral zápasy s týmy na šestém a nižším místě tabulky.

Naposledy to FBC úplně nevyšlo ani s Vinohrady. „Spokojen jsem s druhou třetinou, ta vypadala zhruba tak, jak bych si představoval, a to po všech stránkách. První ještě ušla, ale třetí byla velký průšvih: jak směrem dopředu, tak bohužel také směrem dozadu,“ neuhýbá ostravský trenér.

Jak se už trochu dá odvodit, tak trnem v oku jsou mu zápasy s elitními týmy. „Na druhé straně stojí zápasy s týmy, které jsou v tabulce nad námi a tam jsme bohužel na nule,“ konstatuje. „Nemůžeme být spokojeni ani s tím, jak zápasy vypadají, vyjma posledního duelu s Bohemians: jsou takové nemastné, neslané, možná bych řekl, že jsou takové dětské až holčičí a chybí tomu kvalita,“ hodnotí poměrně tvrdě a zase jednou dokazuje, že servítky si rozhodně nebere.

Nabízí se otázka, co vlastně FBC Ostrava chybí? „Je to těžká otázka. Snažíme se to do holek dostat, trénují hodně s rukama. Chceme, aby získaly takové chlapské myšlení, aby se naučily takový trojblok: co – kdy – kde, ale zatím tomu chybí chytrost, když to řeknu ostře, tak nemáme takovou českou vyčůranost a chytrost,“ nemá problém poslat do svých svěřenkyň šrapnel. „Byť to holky mají naučené, tak to zatím v zápasech s lepšími týmy nefunguje,“ pokrčí rameny.

S výše zmíněným souvisí také situace v tabulce. FBC má na pátém místě ztrátu devět bodů na Herbadent a naopak desetibodový náskok na šesté ELITE. Očima reality české nejvyšší soutěže to znamená, že se někam posune jen velmi těžko. „Dali jsme si takový mini cíl do konce základní části: porazit někoho z týmů, které jsou nad námi. Jinak jsem holkám oznámil, že se už nebudeme připravovat na jednotlivé soupeře, ale od 2. ledna najíždíme na přípravu pro play off,“ nabízí svůj recept na florbalové vakuum Jakub Robenek.

Cíl toho všeho je zřejmý. „Musíme se připravit tak, abychom přešli čtvrtfinále, ať už proti nám bude stát kdokoliv,“ zakončil Jakub Robenek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • odborník napsal:

    Pokud se Ostrava neposune, tak narazí na Vítkovice a to je konečná. Jednou, dvakrát se Vítky možná porazit dají. Čtyřikrát to ale nejde

    • OnTheTop napsal:

      Zase ale aspoň mají jistotu na koho se ty skoro dva měsíce připravovat.

      • Kryton napsal:

        Podle toho co se v našem černém městě povídá, volba Vítkovic již není taková jistota jako kdysi 🙂

        • OnTheTop napsal:

          Asi by bylo nelogické, kdyby trochu nemlžili..tuším, že se to děje každým rokem. Ale jiná volba…to by tak leda jim musel někdo z FBC ty zbytečné navíc cesty po republice zasponzorovat.

  • Fanoušek napsal:

    Ostrava má hodně mladý tým, který nemá zkušenosti, ale jestli ten tým zůstane pohromadě, tak za 3-4 roky bude o další top tým v extralize víc.

  • Yoyo napsal:

    Dalsi totalne ponakupovany tym bez odchovancu…

    • Lukys napsal:

      FBC že má nakupovaný tým?
      Myslíte to ostravské FBC, protože tomu určitě tak není.

      • Yoyo napsal:

        A kdo tam je z FBC krom Kapcove a nyni zase hrajici Metzove?vsechno ostatni vybrakovana Opava, par holek co proslo Vitkovicemi a pak postahovane holky z cizich klubu (Tomsova-olomouc,Vrlikova-Havirov, Skopkove – Skorpioni, Kajfoszova -Frydek, Jureckova, Holubova – Vsetin atd.)

        • Jirka Bareš napsal:

          To jsou tedy, snad kromě Olomouce a Vsetína, všechno regionální hráčky, co se sejdou ve velkém klubu v tom regionu a pokud přišly v mládeži(nevím – tolik nesleduji), tak bych je bral i jako odchovance. Jako v hokeji – pochybuje snad někdo, že Petr Tenkrát, Marek Židlický a Libor Procházka jsou odchovanci Kladna? Neřekl bych a přitom Tenkrát-Děčín, Židlický-Most, L.Procházka-Vlašim. Tohle je normální cesta velkého klubu, to jest využívat nejlepších z regionu, svých z města a okolních vesnic a doplnit to o posily skutečně „zvenku“(jiné regiony/zahraničí). Jo kdyby byla půlka z Prahy a půlka cizinci, neřeknu nic.

          • Michel napsal:

            Jen malé upřesnění- TOMŠOVÁ = Česká Třebová – > Olomouc – > Ostrava

  • Martin napsal:

    Jen ať pokračuje ve své cestě. Je vidět, že má výsledky. Jen tak dál.

Napsat komentář

*