Ženy Liberce budou o místo v play off tvrdě bojovat. Foto: Jaroslav Appeltauer - Flickr FBC Liberec
7. 1. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Liberec musí zabrat, favorité zase potvrdit své pozice

 



Poprvé v roce 2017 se roztočí kola nejvyšší ženské soutěže. Šestnácté kolo nabídne především utkání Židenic s Libercem, při kterém by florbalistky od Ještědu měly zabrat, aby se dotáhly na týmy okolo šestého místa. Mají k tomu ideální příležitost, protože tyto týmy ve svých utkáních nejsou favority, a dá se tak očekávat, že bodový zisk by Liberci dosti pomohl.

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBS Olomouc
Sobota, 15.00, SC Dubina Ostrava
Vítkovice nastoupí do utkání v roli jasného favorita, od Olomouce lze ale přesto očekávat aktivní florbal, který se snaží praktikovat. Nicméně, na úřadující šampionky by to stačit nemělo. Naposledy zároveň připomínáme, že nastoupením do jakéhokoliv extraligového utkání v dresu Vítkovic se útočnice Madeleine Ellilä stane první florbalistkou, která si zahraje všechny čtyři elitní soutěže.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v základní hrací době

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBK Jičín
Neděle, 14.00, SH Jižní Město
Chodov překonal těžší období a například pohárové semifinále s Vítkovicemi už ukázalo, že je znovu schopen plně konkurovat těm nejlepším. Svou pozici by měl potvrdit proti Jičínu, kterému se již rozplynul pohodlný polštář v boji o play off a naopak do těchto bojů zabředl opět naplno.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova v základní hrací době

Panthers Praha – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Neděle, 15.00, STODOLA Aréna Střešovice
Velká zkouška pro Ostravu. Ta sice dokazuje, že nemá problém porážet týmy, které jsou v tabulce pod ní, nicméně například oba duely proti Vinohradům neskončily podle představ trenéra Jakuba Robenka. Bude tedy zajímavé sledovat, jak se Ostravě povede nyní, když by za sebou měla mít první týden přípravy na play off.
Tip Florbal.cz: Výhra Ostravy v základní hrací době

FbŠ E.P. Bohemians – ELITE Praha
Neděle, 16.00, SH Děkanka
Zvláštní utkání. Kádr Bohemians tvoří prakticky to nejlepší z obou týmů, ELITE je pak soubor bývalých hráček původního ELITE a především talentů z líhně Bohemians. Podle logiky věci by tak Bohemians měli zvítězit a začít se ladit na pohárové finále proti Vítkovicím.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians v základní hrací době

K1 Florbal Židenice – Crazy girls FBC Liberec
Neděle, 17.00, MSH Vodova, Brno
Nejzajímavější utkání víkendu, ve kterém jde opravdu o hodně. Oba celky jsou na hraně postupu do play off a především Liberec musí zabrat. Což by se mu na půdě Židenic mohlo podařit, stále má totiž v kádru dravé mládí a ruskou reprezentantku Šamaninu, která patří k nejlepším hráčkám svého týmu, navíc má potřebné zkušenosti.
Tip Florbal.cz: Výhra Liberce v prodloužení

TJ Sokol Královské Vinohrady – Herbadent FK Jižní Město
Neděle, 18.00, TJ Sokol Vinohrady
Malé pražské derby má jasného favorita. Herbadent, za který by měla ve své obnovené premiéře poprvé naskočit Romana Janegová, ví, že nesmí zaváhat, pokud chce pomýšlet na nejvyšší příčky, a má všechny atributy k tomu, aby uspěl.
Tip Florbal.cz: Výhra Herbadentu v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*