Matěj Jendrišák slaví gól v dresu Linköpingu. Foto: Per Wiklund Matěj Jendrišák slaví gól v dresu Linköpingu. Foto: Per Wiklund
9. 1. 2017 Švédsko (5) KOMENTÁŘŮ

Dva góly Jendrišáka, blafák à la Forsberg a Linköping rázem míří do play-off

 



Začíná to možná znít už jako ohrané klišé, nicméně Matěj Jendrišák, lídr superligového Linköpingu, i potřetí za sebou dokázal v nejprestižnější florbalové lize světa vstřelit dvě branky. Superfinalista posledních dvou sezon těží z výtečné střelecké formy českého centra a po těžkopádném rozjezdu ze začátku sezony se konečně dostal na příčky zajišťující vyřazovací boje. K tomu mu pomohla výhra 7:5 nad rozjetým Karlstadem, k jehož pokoření přispěl vedle Jendrišáka nejvýraznější měrou švédský technik Christian Mattsson.

Výhra týmu z jihu Švédska se nerodila nijak snadno. Karlstad se na konci minulého roku díky výhrám nad Pixbem, Höllvikenem a Teamem Thorengruppen dostal ze sestupových příček. Sebevědomí celku ze břehu největšího švédského jezera Vänern navíc podtrhlo pokoření Siriusu poměrem 8:3, jež pěti body řídil nejproduktivnější hráč Karlstadu Adam Colling.

Po vyrovnané první třetině poslal Linköping do vedení centr druhé formace Matěj Jendrišák, když z blízkosti překonal brankáře hostí. V polovině utkání ovšem vyrovnal stav duelu zmíněný tahoun Karlstadu Colling. Poslední superfinalista ale zakončil prostředí dějství opět s jednobrankovým náskokem, když nájezd po vzoru slavnějšího krajana Petera Forsberga zakončil efektním bekhendovým blafákem Christian Mattsson.

Nejtechničtější hráč Linköpingu ukázal divákům další kousek ze svého umění ve 48. minutě. Nejprve dostal míček na mantinel, naznačil střelu, šikovně se protáhl okolo obránce Karlstadu a zavěsil pod břevno. Hned za jednadvacet vteřin přidal druhou trefu i Matěj Jendrišák, tentokrát zdařilým bekhendovým přiťuknutím. Nejlepší český hráč se díky dvěma bodům z utkání posunul už na šestnáctou pozici bodování celé švédské SSL.

Za Karlstad sice do konce klání snížili oba bratři Collingové, k vítězství to ale nestačilo. Linköping je po výhře už osmý, na AIK dotírající z deváté pozice má náskok pěti bodů.

Výsledek zápasu 19. kola švédské ligy:

Linköping – Karlstad 7:5 (2:2, 2:1, 3:2)
Branky
: 6. Karlsson, 16. a 45. Dagman, 26. a 48. JEDNRIŠÁK, 39. a 48. Mattsson- 4. Degeryd, 18. Vestlund, 33. a 57. A. Colling, 50. T. Colling. Diváci: 617.

 


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • florbalfanda napsal:

    Super přenosy na Nova sport teda až na komentátora p.Borovce při každem kontaktu českého hráče s balonkem řve jako blázen .Trošku rozumu by to chtělo , jinak by bylo dobré aby SSL povinně sledoval každý český rozhodčí jelikož to co se píská u nás je hnus každy kontakt je faul a o simulování ani nemluvim .Tak T. Rambousku si to tam pohlídej 😀 😀

  • J.S. napsal:

    Kdyz jsem asi po 6 prenosech SSL videl dnes zapas Pardubice-Liberec, vypadalo to celkem smesne. (nechci snizovat kvalitu tym). Ta tvrdost, rychlost..je to jinde. Ale co se od nas Svedi muzou ucit je kvalita prenosu. Nemuzu si pomoc, SSL je trochu vylepseny internetovy prenos…neni tam jeste dost kamer, opakovacek a tak jak u prenosu u nas.

    • florbalfanda napsal:

      Škoda že to není naopak 😀 Lepší florbal a horší přenos u nás.

    • Ferda Mravenec napsal:

      A viděl jsi někdy sestřih z televizního zápasu z televize TV4 Sport? Tam je ta kvalita hodně dobrá.
      Kvalita některých přenosů z naší superligy taky není světová.

      • Petr napsal:

        To je ale dáno prostorovými dispozicemi hal, kdy nejde kamery kvalitně umístit. Proto řada týmů překládá televizní zápasy ze svých domovských hal do těch větších a vyhovujících.

Napsat komentář

*