Liberec a Židenice bojují o účast v play off, Foto: K1 Florbal Židenice
9. 1. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec zabral a po výhře je šestý, favorité neměli problémy

 



Nejvyšší ženská soutěž ve svém prvním pokračování v roce 2017 nepřekvapila. Favorité neměli problémy s tím, aby ukázali, že tři body jim náleží nejen podle papírových předpokladů, a dovedli svá utkání do vítězných konců. V nesmírně důležitém souboji pak Židenice podlehly Liberci a rázem jsou až deváté.

Bylo to nesmírně důležité utkání a každý věděl, o co jde. Liberec byl před zápasem s Židenicemi mimo místa zaručující play off a věděl, že příliš dalších šancí už nemusí dostat. Přesto do zápasu vstoupil velmi špatně a po sedmi minutách prohrával 0:2. Vzpamatoval se až v závěru první části, kdy se sedm sekund před sirénou trefila Pekárková.

Nicméně, před polovinou utkání se trefila Dernerová a Židenice opět vedly o dvě branky. Mezi 35. a 36. minutou ovšem během sedmdesáti sekund srovnaly Hubáčková s Koníčkovou a rázem se začínalo znovu. Severočešky následně využily parádní akci Šamaniny s Dostalíkovou, po které druhá jmenovaná vstřelila vítěznou branku utkání.

Byl to současně jediný zápas, ve kterém jeho vítěz nevstřelil více jak deset branek. Vedoucí Vítkovice – ještě bez útočnice Madeleine Ellilä – porazily Olomouc 12:3, pěti body se blýskly útočnice Ferenčíková s Hanzlíkovou. Stejným výsledkem pak Bohemians porazilo ELITE, pět bodů si zapsala útočnice Hana Poláková, bývalá dlouholetá opora právě ELITE.

Chodov přivítal na domácí půdě Jičín, který je v novém vydání extraligové tabulky osmý, a zvítězil 12:1.

Hned dva zápasy pak skončily 11:2. Ostrava si tímto výsledkem v Praze poradila s Panthers, když dokázala hned úvodní periodu vyhrát 5:0. Velmi podobně si počínal také Herbadent s Vinohrady, který vyhrál první třetinu dokonce 6:0. Rovněž je zajímavou statistickou hříčkou, že přes poměrně vysoký počet vstřelených branek si hned osm hráček Herbadentu připsalo dva body, ale ani jedna více.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*