Gabriela Žůrková ukázala, jak moc je pro Jičín důležitá. Foto: Šimon Jiráček
12. 1. 2017 Reprezentace žen (35) KOMENTÁŘŮ

Návrat Žůrkové i nové tváře. Reprezentace využije kvalifikaci ke zkoušení

 



Trenérský štáb okolo hlavního trenéra Miroslava Janovského zveřejnil nominaci na kvalifikační turnaj o účast na mistrovství světa. Do Madridu odletí například Gabriela Žůrková, která se do reprezentace vrací poprvé poté, co odešla z elitních pater klubového florbalu. Premiéru prožije Nela Kapcová, naopak se turnaje nezúčastní Denisa Billá.

V Madridu čeká českou reprezentaci žen druhá zkušenost s kvalifikací, tu první absolvovala před dvěma lety v Nitře. Tehdy byly největšími soupeřkami domácí Slovenky, ty mají nyní jako domácí reprezentace účast jistou a roli největší překážky pro český celek by tak měly převzít Lotyšky. Kromě nich se reprezentace ještě utká s domácími Španělkami, Ukrajinkami a Maďarkami.

Největším překvapením v kádru je návrat Gabriely Žůrkové, která se do reprezentace vrací po několika letech a i přesto, že nejen její přesun z elitních týmů Janovský v minulosti kritizoval. Další šanci si vysloužila také nedávná debutantka Nela Jiráková, její jmenovkyně Kapcová zase prožije premiéru.

Sám trenér Miroslav Janovský ví, že se v Madridu bude především zkoušet. „Proto jsme se doma rozhodli nechat třeba Denisu Billou nebo Kláru Leierovou, které není potřeba v reprezentaci zkoušet,“ řekl Českému Florbalu.

Rovněž se dá očekávat, že zápasy budou diametrálně odlišné od těch, které reprezentace sehrává na EuroFloorball Tour. „Uvidíme, jak se hráčky poperou s příležitostí. Hlavně s tím, že budeme většinu času na míčku a budeme muset rychle kombinovat na soupeřově polovině,“ vyjmenovává hlavní trenér.

Nominace reprezentace žen na kvalifikaci o světový šampionát v Madridu

Brankářky: Christianová (Herbadent) a Ranochová (Chodov).

Obránkyně: Jiráková a Tožičková (obě Chodov), Čapková (Herbadent), Koníčková (Liberec) a Ratajová (SB-Pro / Finsko).

Útočnice: Halfarová, Kiecková a Paloncyová (všechny Vítkovice), Urbánková, Plášková a Řepková (všechny Chodov), Bočanová a Zittová (obě Bohemians), Enenkelová (Linköping, Švédsko), Kapcová (Ostrava), Krupnová (Pixbo, Švédsko) a Žůrková (Jičín).


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • kecal napsal:

    😀 😀 😀 jako vtip dobrý

  • Trenérská kapacita napsal:

    Kde je sakra Tereza Chvátalová? Na akademickém MS svými výkony oslnila, proto je pro mě obrovské překvapení její absence v nominaci. Na klubové scéně neustále dokazuje, že odkrojit hru na jednu stranu umí jako málokdo. Nehledě na její pověstnou střelu z výběhu, kterou dává gol za golem.

  • Venca napsal:

    Tu fotku tam dávejte i když bude v důchodu,ona bude stále aktuální.

  • Tom napsal:

    A ja si myslel ze reprezentace je za odmenu a za vykony. Ja si teda nevsiml ze by Žůrková podávala nějaký výkony na hřišti a že by si nominaci zasloužila. Ale na žávěrečný párty určitě platná bude pulitr v ruce nebo panák to jí jde moc dobře.

  • Fanoušek napsal:

    Ja vlastne gratuluji. Prochlastat se až do reprezentace to je úspěch.

  • Oldboy napsal:

    Proboha, když pominu tu Kapcovou, tak koho chce ten „pan“ trenér zkoušet?
    Duo Christianová-Ranochová je u Míry Janovského jasné, i kdyby jedna měla zlomenou ruku a druhá si vypíchla oko (i když na zkoušku čeká dalších X dobrých i výborných gólmanek). Co dát šanci Vávrové nebo Červové (když už byla Příleská minule krok vedle)?
    V obraně nevidím žádné nové či překvapivé jméno, které by stálo za povšimnutí. Hráčky kvalitní ale opět léty prověřené a vyzkoušené. A Jiráková v extraligových statistikách na 101. místě 🙁
    Změnou a „na zkoušku“ je v útoku jen novicka Kapcová. O „Žůře“ se už zmiňoval někdo výše, není třeba to rozpitvávat.
    Možná, že tou zkouškou byl myšlen Sascha Rhyner :-). Nikdo jiný mě totiž nenapadá…

    • to je fuk napsal:

      No na to že byla Příleská krok vedle, tak i přesto jede za zraněnou Ranochovou… Myslím, že je stále lepší jak Vámi zmíněné golmanky…

  • Fanda napsal:

    Nominace zurkove je jen demotivaci pro ostatni hracky, ktere makaji neustale. Opomenuti hracek jako Hyrslova, Polakova, Slavikove a Rybickove, ktere tahnou Bohemku, je dalsi vec.
    V sirsi nomjnaci se objevila i lucie Vesela, ktera jeste nenastoupila do zadneho zapasu v teto sezone, co to ma za smysl?

  • Fanouš napsal:

    Je jasné,že je to „zkouškový turnaj“ . Proč nezkusit nové, nebo staronové ? Příklad Žůrkové..Jičín byl ambiciozní,ale po příchodu Gábiny jasně a viditelně vzrostl . Každý máte názor.. i já mám svůj . Je to super,že dostala šanci.

    • Fanda napsal:

      Ano Zurkova je vyborna hracka, ale trenuje ani ne jednou tydne, to neni material pro repre. Tam maji byt hracky, ktere makaji a chteji se zlepsovat, ne stagnovat a chlastat jak duha.

      • Olča napsal:

        A mohu se zeptat, odkud máte informace, že trénuje pouze jednou týdne a chlasta jak duha? Zjevne se o florbal moc nezajímáte a proto bych radila se k tomu moc nevyjadřovat. Vaše komentáře jsou k pláči.

      • Šárka napsal:

        Vážený Fando, nevšimla jsem si Vaší přítomnosti ani na jednom našem tréninku, nevím tedy, jak víte, jak Žura trénuje. Nehledě na to, že pro nás, jičínské ženy připravuje všechny tréninky, aktivně se jich účastní (a to i v situacích, kdy se jí vrací zranění a trénuje s bolestí), vypomáhá taky s trénováním dorostenek a juniorek. Navíc nás povzbuzuje a motivuje.
        Do reprezentace si ji vybral trenér Janovský – asi ví, co dělá.
        Pěkný večer.

      • Rocco napsal:

        Fando ty ses ale konina:)))

  • Yoyo napsal:

    Takze Billou a Leierovou neni treba zkouset,zato hracky hrajici ve Svedsku ci Finsku evidentne hraji slabe zapasy a proto se musi jejich forma proti Spanelsku ci Ukrajine vyzkouset. Pan trener nas bud lakuje a nebo zacal chlastat (to by mozna vysvetlilo tu posledni nominovanou,at ma s kym).

  • FANDA napsal:

    Lidi stidím se, že jsem čech špína a zase špína soudit a brát si do huby hráčku která za nominaci vůbec nemůže a osočovat ,že chlastá je opravdu smutné

    • Jirka Bareš napsal:

      Znovu opakuji, není potřeba do toho plést to že jsme Češi, tohle se děje všude a není třeba zbytečně shazovat národ, ostatní nekomentuji.

  • Zuzka napsal:

    To chce hrát pan Janovský turnaj na 5 obránců. Kde je třeba Deniska Billá ? Obrana potřebuje pevné vedení.

  • Budoucnost napsal:

    Co tahle vyzkouset mladou krev? Takova Natalie Martinakova by si zaslouzila trochu pozornosti!

    • Fanda napsal:

      To je ještě ale juniorka! Tu by měli konečně vzít aspoň do repre juniorek!!!!!

      • Fiala napsal:

        do reprezentace juniorek by ji byla škoda, ta holka má být v reprezentaci žen

      • Chytrolín napsal:

        Ta je ročník 98, ta už má po juniorském reprezentačním věku. Ale je pravda, že v seniorské reprezentaci by šanci dostat měla.

    • Kukačka napsal:

      Když už jsme u těch mladých nadějí; nedávno mi padla do oka jistá Alena Zuzaníková 🙂

      • Sumec napsal:

        Alenka má do této reprezentace ješte čas, té budeme držet palce v juniorském reprezentačním cyklu.

  • Moi? napsal:

    Nové tváře? Myslíte tu jednu novou hráčku? 😀 😀

  • dudacek napsal:

    uf, co názor to perla, jsme národ trenérů

    • Cyklista napsal:

      Každý může být trenérem. Myslím že by měl každý trenér začínat u komentářů tady a postupně se propracovat.

  • Kunc napsal:

    Kde je Karlička?

  • Petroš napsal:

    G.Žůrková do reprezentace patří jednoznačně – o nominaci si řekla výkony na hřišti. Vysoký „icetime“, sprint tam a zpět, neustále… To moc nesvědčí o netrénování. A až bude delší časový úsek naprosto bez zdravotních potíží, půjde s výkony ještě nahoru! Poslední věc – její hra BAVÍ!!!

Napsat komentář

*