Florbalistky Bohemians slaví výhru a účast v pohárovém finále. Foto: Šimon Jiráček
14. 1. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Další kolo bojů o play off a souboj titánů v Praze

 



Nejvyšší ženská soutěž se začíná dostávat do pořádných obrátek. Komfortní pozici už definitivně nemá Jičín, který čeká nesmírně důležitý souboj s Olomoucí, která se může přihlásit zpět do přímých bojů o play off. Zabrat musí také deváté Židenice, Brňanky ale čeká výjezd na nepříjemnou půdu Ostravy. Před pohárovým finále se nakonec v Praze utkají Bohemians s Chodovem. Je jasné, že se o víkendu bude na co dívat.

FBS Olomouc – FBK Jičín
Sobota, 18.00, SH Čajkaréna Olomouc
Nesmírně důležitý souboj, především pro Jičín pak další z řady. Domácí Olomouc se v případě výhry může přihlásit do bojů o play off, ve kterých Jičín potřebuje zabrat. Trenér Petr Dadej po porážce ve Vítkovicích prohlásil, že teď pro jeho tým začínají ty opravdu důležité zápasy. Má pravdu, pokud chce uspět proti Jičínu, tak jeho svěřenkyně musí uhlídat ofenzivní zbraně soupeře.
Tip Florbal.cz: Výhra Jičína v prodloužení

Crazy girls FBC Liberec – Herbadent FK Jižní Město
Sobota, 19.00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Liberec v minulém kole zabral a v neklidných vodách druhé poloviny tabulky, ve které se bojuje o účast v play off, je rázem šestý. Proti Herbadentu to ale bude mít nesmírně těžké, svěřenkyně trenérek Šatalíkové se Šteglovou a Jaroslava Jelínka totiž ve vrchní polovině stále bojují o druhé místo.
Tip Florbal.cz: Výhra Herbadentu v základní hrací době

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – K1 Florbal Židenice
Sobota, 20.00, ČPP Aréna Ostrava
Židenice v minulém kole podlehly Liberci a klesly na deváté místo, dva body za Jičín s ELITE. Především ve vztahu k Jičínu by potřebovaly zabrat, na palubovce Ostravy je ale nečeká nic lehkého. Mladý tým kouče Jakuba Robenka totiž body týmům pod sebou nedává, natožpak doma. Přesto se Židenice musí pokusit o zisk co největšího počtu bodů.
Tip Florbal.cz: Výhra Ostravy v základní hrací době

TJ Sokol Královské Vinohrady – Panthers Praha
Neděle, 14.30, TJ Sokol Vinohrady
Hráčky Panthers oživily extraligu svěžími výkony, na play off jim to ale s největší pravděpodobností stačit nebude. Vinohrady navíc – už tak trochu tradičně – od přelomu roku zabírají a stávají se nepříjemným soupeřem. Výhodu domácího prostředí by navíc nyní mohly přetavit v body.
Tip Florbal.cz: Výhra Vinohrad v základní hrací době

ELITE Praha – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 15.30, SH Děkanka
Před pohárovým finále ve Zlíně vyjedou hráčky Vítkovic ještě do Prahy, aby se střetly s ELITE. To je sice sedmé, při konstelaci určitých výsledků ale může po víkendu být až deváté. Proti Vítkovicím to bude pro Pražanky nesmírně těžké, určitá šance by se otevřela ve chvíli, když by Ostravanky začaly šetřit síly právě na pohárové finále.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v základní hrací době

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FbŠ E.P. Bohemians
Neděle, 17:00, SH Jižní Město
Exponovaný duel, který je důležitý z pohledu bojů o čelní pozice v tabulce. Pro Bohemians se navíc jedná o ideální přípravu před pohárovým finále ve Zlíně. Podle našich předpokladů by Chodov měl potvrdit formu z posledních utkání a Bohemians porazit.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*