Sokol Pardubice. Foto: Štěpán Černý Sokol Pardubice. Foto: Štěpán Černý
15. 1. 2017 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Liberec a Pardubice zabojovaly o play off, Chodov konečně zabral

 



Pořádný boj o příčky zaručující play off čeká mužskou Superligu. Otrokovice si zkomplikovaly život prohrou v Liberci, Pardubice překvapivě dokázaly vyhrát na Spartě. Chodov po dvou ostudných porážkách vyhrál v Brně, tři body braly i Vítkovice v Kladně.

Pardubice přijely na Podvinný Mlýn zabojovat o možná poslední šanci na premiérovou účast v bojích o titul a po první třetině vedly zásluhou mladíka Petra Němečka. Sparta ale po přestávce dvěma góly otočila, o gól dopředu se dostala i v posledním dějství a zdálo se, že splní roli mírného favorita. Pak ale v přesilovce vyrovnal Lukáš Gregor a tři minuty před koncem vystřelil hostům výhru po asistenci gólmana Jakuba Levínského kanonýr Martin Zozulák. Pardubice se díky jeho trefě dostaly na 9. místo a živí naději na play off.

Podobný zápas jako Pardubice v Praze zažil doma Liberec. Ten proti Otrokovicím vedl už 2:0, pak ale prospal druhou třetinu a rázem musel dotahovat. To se mu povedlo a nakonec také Severočechům vystřelil vítězství bývalý reprezentant. Přečíslení 2 na 1 zakončil přesně Radek Valeš a Liberečtí ztrácí na play off už jen 5 bodů.

Chodov v posledních dvou utkáních prohrál s Libercem i s Kladnem a v Brně potřeboval nutně zabrat. Do brány Buldoků nastoupil mladík Kryštof Bartek, a i když se pořádně oháněl, získali Pražané postupně nad zápasem kontrolu. Prapor moravské metropole držel Jiří Koutný, který 3 vteřiny před koncem zápasu završil hattrick. Z vítězství 7:5 se ale radoval jeho starší bratr Martin v dresu Chodova.

Kladno po Chodovu trápilo i druhého loňského superfinalistu a ještě v 46. minutě zápasu proti Vítkovicím vyrovnával rychlík Jan Řehoř na 5:5. Za půl minuty ale vrátil vedení ostravským svým třetím gólem muž zápasu Lukáš Hájek, o pár minut později slavil hattrick i Marek Bräuer a Vítkovice nakonec zvítězily 9:5.

Nedělní zápasy Tipsport Superligy:

SPARTA – PARDUBICE 3:4
LIBEREC – OTROKOVICE 4:3
BRNO – CHODOV 5:7
KLADNO – VÍTKOVICE 5:9


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • fanynka napsal:

    Změna brankáře Chodovu vidtelně prospěla. Nejen, že po dvou prohrách se slabým soupeřem vyhrál, ale bylo vidět, že hráči opět našli chuť vítězit.

  • Včelka napsal:

    Prakticky ve všech kolektivních sportech platí, že (papírově) slabší týmy se umí daleko více hecnout na favorita zápasu. Od favorita se zase obecně čeká, že prejede sveho soupere minimalne o 10 branek.
    A co se tyka nejen hracu Chodova, jejich vykon na hristi je primo umerny kvalite hry soupere.

  • Nestrana napsal:

    No vykon Chodova v Liberci a s Kladnem byl umerny leda tak ostude..

Napsat komentář

*