Jana Vávrová přispěla k výhře Chodova čtyřmi body. Foto: Šimon Jiráček
15. 1. 2017 Extraliga žen (5) KOMENTÁŘŮ

Jičín vykročil do play off, Chodov si v pražském derby poradil s Bohemians

 



Nejvyšší ženská soutěž přinesla o víkendu jedno velké překvapení. Chodovské lvice sice šly do utkání s Bohemians v roli favoritek, jenže svou roli potvrdily parádně a zvítězily 8:2. Nesmírně cenné body získal Jičín, který si poradil s Olomoucí a podle vyjádření trenéra Petra Dadeje tím Hanačkám fakticky zavřel cestu do play off. Vítkovická útočnice Madeleine Ellilä pak odehrála za Ostravanky první utkání, čímž se definitivně stala první florbalistkou, která okusila všechny čtyři elitní soutěže.

Nejočekávanější utkání víkendu se hrálo jako poslední a ukázalo sílu Chodova. Ten vedl po první třetině už 4:1 a Bohemians prakticky k ničemu nepustil. Relativní spokojenost může být v zelenobílém táboře až s poslední částí, která skončila 1:1. „Od kvalitního vstupu do zápasu se pak odvíjel celý jeho průběh. Vydrželi jsme v koncentraci a dobrém pohybu a po zásluze vyhráli jasným rozdílem,“ pochvalovala si trenérka Chodova Michaela Marešová výhru 8:2.

Její kolega Pavel Krbec moc důvodů k úsměvům logicky neměl. „Zápas jsme si prohráli v hlavách před první třetinou už v šatně tím, že nejsme mentálně silní v zápasech, když o něco jde. A na tom musíme zapracovat,“ řekl.

Nesmírně důležitý zápas z pohledu bojů o účast v play off se odehrál na Hané. Olomouc přivítala na domácí palubovce Jičín a nesplnila základní předpoklad k tomu, aby proti soupeři uspěla. Neuhlídala totiž ofenzivní věže Satýnkovou se Žůrkovou, které se celkem osmi body podepsaly pod výhru 7:5. A Petr Dadej dobře věděl, co daný výsledek pro Olomouc zřejmě znamená. „Dnešní zápas byl určující pro nadcházející část sezony, byl rychlý a herně vyrovnaný. Nás srazily dolů chyby pramenící z individuálních rozhodnutí, což je to zásadní, na čem nyní budeme pracovat. Připravujeme se na play down a připravíme se dostatečně tak, abychom letos ligu udrželi hned v prvním kole,“ slíbil fanouškům.

O třetí zapamatování hodný zápis z tohoto kola se postaraly Vítkovice. Za Ostravanky totiž poprvé po nemoci nastoupila útočnice Madeleine Ellilä, která se tak stala první florbalistkou, která zasáhla do utkání všech čtyř elitních soutěží na světě. Své ofenzivní naladění potvrdila při výhře 8:0 třemi body za jednu branku a dvě asistence. „Dvě třetiny jsme hrály v docela vysokém tempu, pak jsme začaly přemýšlet nad tím, jak být produktivnější. Doufám, že na to do úterý přijdeme,“ přála si kondiční trenérka Tamara Hašová, kterou Jiří Velecký poslal utkání okomentovat.

Vítkovice tak vedou ligu o pět bodů před Chodovem, se kterým se utkají příští sobotu, a stejný počet bodů najednou ztrácí na Jičín Židenice, které v Ostravě podlehly tamnímu FBC jednoznačně 1:7, o což se hned pěti body zasloužila Karin Vavrečková. „Jak by řekl Míra Bosák: nuda, nuda, šeď, šeď. Dneska jsme tady měli soupeře zralého na výprask a my jsme předvedli nejhorší výkon v sezóně,“ nešetřil své svěřenkyně Jakub Robenek a ukázal, že nejsou vždy tři body, které se třpytí.

Tři body získal také Herbadent, který narazil na sympaticky bojující Liberec. Svěřenkyně trenéra Petra Horáčka sice první dvě třetiny na svého soupeře nestačily, v poslední části ale zaznamenaly alespoň dílčí výhru 2:1. „S většinou zápasu jsem spokojená, hráčky byly aktivní a vytvářeli jsme si převahu. Podcenili jsme pouze první třetinu a konec třetí, kdy jsme měli problémy se hrou, kterou předváděly domácí hráčky,“hodnotila výhru 7:3 trenérka Herbadentu Markéta Šteglová.

V posledním utkání víkendu hráčky Panthers vyhrály 5:2 s Vinohrady, což byl souboj týmů, které s největší pravděpodobností čeká souboj o udržení se v play down. Hattrickem se pak blýskla nová posila Panthers Tereza Hubáčková, která se v dresu tohoto pražského celku vrací do nejvyšší soutěže. „V první třetině byl soupeř jasně lepší, do druhé třetiny jsme se dokázali dostat do hry a byli jsme celkem produktivní. Ve třetí jsme hráli více do obrany a bez problémů jsme zápas dovedli do vítězného konce,“ hodnotil vítězný kouč Lukáš Jenšík.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Fan Palackeho napsal:

    Rozhodli jsme se, ze jednou pridame nejaky komentar k olomouckemu florbalu. Nikdy jsme se nevyjadrovali k vykonum jak ucastnenych hracek tak trenera, potazmo vedeni. Nechceme vypisovat romany tak snad jen shrnuti……Trener pred zacatkem souteze slibil vedeni a divakum, ze devcata skonci do 4. mista, nelamal si hlavu s odchodem byvalych hracek a nekterym sam oznamil, ze s nima nebude pocitano, z duvodu sezenu adekvatni nahradu . Mel spoustu naplanovanych akci , ty dodrzel ale to bylo vse z jeho slibu..4.misto nebude ani pokud obratime tabulku, posily myslím adekvatni nejsou ani z 20%. Vedeni se haji tím, ze nas informuje otom jak maji spatne hracky, ze v kadru jich zbylo 6…..nebudte tak naivni a zacnete pocitat kolik v soucastne dobe mate hracek co hrali extraligu at jiz v drivejsi dobe nebo lonskeho roku. Preci v loni to olomouc hral s juniorkama tak nepodavejte takove informace, ktere jsou jen alibismus. Dale, vyjadrovani trenera se nam zda nedustojne jeho funkci, znacici charakter nejen trenera ale predevsim vedeni, ktere toto umozni. No a po sobotnim zapase, kdy vlastne vinu hazi na holky a otvira dalsi sliby si myslíme, ze by to mel byt ten posledni hrebicek na jeho rezignaci. Pan Krbec psal zlepseni hry, skoda ze nevidel zbyle zapasy asi by menil nazor, vzdyt si priznejme Jicin kvalitou byl jedno z nejhorsich muzstev a pres to byl herne lepsi jako domaci holky. Dle naseho kolektivniho mysleni a nazoru mel pan Dadej po sedmem zapase rezignovat nebo byt odvolan z funkce hlavni trener. Jen takova perlicka, vsichni by radi hrali jako Vitkovice ale jen olomocky trener ma jiny nazor, pokud vitkovicke rytirky a jejich fandove chvali urcite hracky tak mozna by mely dostat sanci i v tak dulezitem zapase jako byl ten s Jicinem, co udela vedeni a trener??? poprehazuje sestavu a hracky ktere nehrali na postech se musi poprat samy, pak na ne svedeme vinu?????? to je vysmech a nic vic jak alibismus. Trener je na 1. miste kdo je za to odpovedny, vedeni je zodpovedne za trenera tak to proste je a bude, nikdo to nezmeni a ani nejde menit, Pane predsedo otevrete oci konecne, nedelejte z olomoucke sportovni tradice pitomce, kdyz uz zustal tak ted mate jasny dukaz, ze neni schopen vybudovat konkurenceschopny tym a mel by okamzite opustit olomoucke-(nase) rady, podekujme mu a sbohem.

    • jana napsal:

      skladam poklonu…………..vice se nebudu vyjadrovat, vsichni to videli a zhodnotit si to muze kazdy sam, jsem rada ze to videl i p. Martin Pejzl, uvidime jestli se do toho vlozi nebo da ruce pryc jako zbytek vedeni a bude se klanet trenerovi take. Zatim ho mam jako jedineho schopneho clena ol. florbalu….tak nas Martine nezklamej

    • Arnošt napsal:

      Chtěl bych požádat rozdvojenou/roztrojenou/… osobnost pseudofanouška olomouckého florbalu, aby už nás tady neotravoval se svými, hrubkami se hemžícími, názory, protože tady nikoho nějaká zatrolená Olomouc nezajímá a komentáři zde v diskuzi opravdu nic nevyřešíte. Blijte si, prosím, ty „najednobrdo“ komentáře na svůj fejsbůček, nebo svůj vztek ventilujte u vedení FBS a ne tady.

      Díky díky.

  • Pepa napsal:

    Olomouc, Olomouc, tak uz bezte do 1.ligy a je od vas klid, stejne nic jineho nezaslouzite.

Napsat komentář

*