Duel byl plný střetů a emocí. Foto: Facebook Florbal Mladá Boleslav Duel mezi Vítkovicemi a Boleslaví je vždy plný střetů a emocí. Foto: Florbal Mladá Boleslav
17. 1. 2017 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

První velká bitva sezony je tady! Boleslav bude chtít vrátit Vítkovicím loňskou porážku

 



Už dnes večer se ve Zlíně rozhodne o vítězi Poháru České pojišťovny. Obsazení finále je stejné jako loni. O trofej se opět střetnou Vítkovice a Mladá Boleslav. Ještě osm minut před koncem loni vedla Boleslav 2:0, následoval však nevídaný obrat Vítkovic, které nakonec po výhře 3:2 slavily titul.

Takový zkrat už letos Boleslavští nechtějí dopustit. S Vítkovicemi pak navíc vypadli také v semifinále superligového play off. „Jsme silnější než loni. Máme široký a vyrovnaný kádr a každá ze tří formací je schopná rozhodnout zápas. Můžeme se spolehnout i na vyrovnanou dvojici brankářů. Z našich výsledků je evidentní, že jsme se zlepšili v obraně a zápasy dokážeme lépe kontrolovat. Pokud toto ve finále potvrdíme, věřím, že budeme úspěšní,“ hlásí před bitvou kouč Středočechů Jan Pazdera.

Pazderova slova potvrzují letní příchody. Už tak silný tým Mladé Boleslavi ještě více posílili útočníci Jakub Gruber a Radek Krajcigr a brankář Lukáš Bauer. „Dobře se připravíme a budeme chtít předvést kvalitní výkon, abychom se vrátili na pohárový vrchol,“ dodal Jan Jelínek, reprezentační obránce a tahoun Boleslavských.

Středočeši jsou tak ve finále favoritem. Ve zlínské hale ale budou mít větší podporu Vítkovice, které v létě opustil Jakub Hubálek či Lukáš Řezanina, na druhou stranu Pavel Brus sází na dravé mládí a kádr posílil například kvalitní obránce Václav Komačka.

„Moc dobře vím, jak lidé v Otrokovicích a ve Zlíně mají rádi Boleslav, takže se těším, až nás celá zlínská hala požene k vítězství. Fanoušci v regionu florbal milují a nenechají si ujít takovou událost. Zápas s Bolkou bude určitě napínavý a věřím, že povezeme ze Zlína dvě vítězství!“ povzbudil před finálovou bitvou i ženský tým, který nastoupí o tři hodiny dříve.

Finále Poháru České pojišťovny 2017:

20:00 1. SC Vítkovice – Florbal Mladá Boleslav
SH Euronics Zlín

Poslední tři finále poháru:

BILLY BOY Mladá Boleslav – Panthers Otrokovice 10:3
Florbal Mladá Boleslav – Bulldogs Brno 5:4n
Florbal Mladá Boleslav – 1. SC Vítkovice 2:3


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*