Tomáš Sladký. Foto: Martin Flousek, Český florbal Tomáš Sladký. Foto: Martin Flousek, Český florbal
17. 1. 2017 Švédsko (6) KOMENTÁŘŮ

Sladký jde do Warbergu! Slavný klub je nad propastí, spásu hledá u Čechů

 



Jeden z nejslavnějších klubů florbalové historie je v nesnázích. Warbergu hrozí sestup, je na posledním místě tabulky a pokud by opravdu nezvládl konec sezony, ztratil by výsadní postavení. Jen Pixbo a Warberg nikdy z elitní ligy světa nesestoupily. A tak přichází i nečekané, ale hodně zajímavé kroky. Novou posilou týmu je od úterý Tomáš Sladký!

I proto dochází v jihošvédském pobřežním městě k nečekanému plánu. „Před sezonou byl cíl uhrát play off. To jsme ale přehodnotili. Nyní je to už jen boj o holou záchranu,“ připustil sportovní ředitel klubu Kimmo Eskelinen. Sám pak také sledoval pondělní trénink před duelem s Helsingborgem.

Jedno tajemství ale nezmínil. Soupisku Warbergu totiž rozšířil o jedno velmi zajímavé jméno. Do konce sezony tým posiluje český reprezentant Tomáš Sladký! Podle zdrojů florbal.cz bude exvítkovický světoběžník k dispozici trenérům Halstenssonovi a Smedbergovi na střídačce už v úterý večer.

„Tomáš bude dnes večer k dispozici, ale zatím jen připravený na střídačce. Uvidíme, jak se zápas bude vyvíjet. Cítíme ale, že ho chceme mít k dispozici,“ komentoval příchod nové posily asistent trenéra Stefan Smedberg. „Především potřebujeme rozšířit tým a vytvořit konkurenci. Dostáváme zkušeného hráče, který přichází plný energie. Hrál v mnoha zemích a má za sebou několik světových šampionátů. Myslíme si, že je pro náš tým opravdu zajímavý,“ dodal Smedberg.

Tomáš Sladký na soupisce Warbergu. Zdroj: innebandy.se

Tomáš Sladký na soupisce Warbergu. Zdroj: innebandy.se

Sladký už ve Švédské superlize oblékal dres Jönköpingu, ale v posledních dvou sezonách hrál jen druhou ligu za Lerum a Alingsas. V úterý dopoledne ale švédská florbalová unie schválila jeho přesun do Warbergu. Tomáš Sladký se tak stává letos už devátým českým florbalistou v nejrespektovanější lize světa. Dostává dres s číslem 17 a v kabině se potká s reprezentačním kolegou Tomem Ondruškem.

Premiéru Tomáše Sladkého budete moci vidět i na obrazovkách NOVA Sport 1. Přímý přenos z duelu Warberg – Helsingborg, kde se mimo jiné očekává i historický zápis Miky Kohonena v podobě 1000. bodu ve švédské Superlize, můžete sledovat od 18:55.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*