Jméno Filipa Langera je největší senzací nominace! Foto: Pavel Doubek. Jméno Filipa Langera je největší senzací nominace! Foto: Pavel Doubek.
20. 1. 2017 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorská reprezentace se chystá na Polish Cup, v nominaci je i 15letý Langer

 



Tradiční turnaj Polish Cup bude jednou z posledních herních příprav české reprezentace juniorů na květnové Mistrovství světa. Trenér Jiří Jakoubek s asistentem Jaroslavem Berkou na něj nominovali celkem 23 florbalistů a hned 7 z nich obléká na klubové úrovni dres střešovického Tatranu!

Florbalová lvíčata si vyzkouší opravdu intenzivní zápřah. 3. a 4. února se postupně utkají s Německem, Slovenskem, domácím Polskem a Norskem. Teprve třetí den je čeká prakticky jediný konkurenceschopný soupeř – tým Švýcarska.

„Turnaj odpovídá přesně našim potřebám, protože se utkáme s papírově slabšími soupeři. Proti nim se chceme soustředit na ofenzivní fázi hry,“ řekl serveru Ceskyflorbal.cz hlavní trenér Jiří Jakoubek. „Máme možnost si vyzkoušet taktické varianty, které budeme potřebovat pro přípravu před mistrovstvím světa,“ dodal.

Světový šampionát ve Växjö, na němž budou Češi obhajovat bronzové medaile, se bude konat už na začátku května a Polish Cup tak bude pravděpodobně herní generálkou na něj. „Pokud se nikdo nezraní nebo neonemocní, měli bychom na Polish Cup vyrazit v plné sestavě, která absolvovala dosavadní část přípravy,“ deklaroval pro oficiální server Českého florbalu Jakoubek.

V nominaci má jako již tradičně největší zastoupení mateřský tým hlavního kouče Tatran Střešovice, který vyšle do národního týmu hned 7 hráčů. Oproti turnaji Euro Floorball Tour, který se v dějišti letošního MS konal v listopadu, z kádru vypadli pardubický gólman Petr Musil a chodovský technik Daniel Maxa.

Poprvé si naopak mezinárodní florbal vyzkouší teprve nedávno 15letý Filip Langer, narozený v prosinci roku 2001! Velká naděje Tatranu bude přitom moci v juniorském národním týmu nastupovat i v příštím reprezentačním cyklu, stejně jako o ročník starší již tradiční členové týmu Josef Juha z Bohemians a brněnský Petr Koláčný.

Po účasti na seniorském MS se mezi juniory vrací Ondřej Němeček, nechybí ani brankářská hvězda posledního Superfinále Daniel Mück. Místo naopak opět nezbylo na jeho spoluhráče ze zadních řad Jana Bělocha nebo ostravského Igora Macháčka.

Nominace reprezentace juniorů na Polish Cup (3.-5. února 2017)

Brankáři

Jan Eckhart – Sparta Praha
Daniel Mück – Florbal Chodov

Hráči do pole

Dominik Bartoš – Sokol Pardubice
Jakub Bína – Mladá Boleslav
Petr Brautferger – Tatran Střešovice
Josef Juha – FbŠ Bohemians
Václav Jurdzin – 1. SC Vítkovice
Petr Koláčný – Bulldogs Brno
Jakub Kolísko – Tatran Střešovice
Kryštof Krbec – FbŠ Bohemians
Mikuláš Krbec – Florbal Ústí
Matyáš Krebner – FbŠ Bohemians
Jan Krejča – Sparta Praha
Daniel Krejčíř – 1. SC Vítkovice
Filip Langer – Tatran Střešovice
Milan Meliš – Tatran Střešovice
Martin Mühlfait – Tatran Střešovice
Ondřej Němeček – Tatran Střešovice
Přemek Pakosta – Sokol Pardubice
Michal Sládek – FBC Ostrava
Adam Tlapák – Tatran Střešovice
Filip Zakonov – Mladá Boleslav
Marek Zouzal – Sparta Praha


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*