Joel Kanebjörk. Foto: Jesper Mattsson Joel Kanebjörk. Foto: Jesper Mattsson
20. 1. 2017 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Záhadná absence? Kanebjörk chyběl v sestavě, aby se mohl vrátit do Storvrety!

 



Play off se blíží a přestupové období se chýlí ke konci. A tak i švédská florbalová Superliga počítá zajímavé přestupy. Naprostou bombou je ale návrat Joela Kanebjörka do Storvrety! Přišel navíc jen pár hodin po utkání AIK – Storvreta, kde švédský reprezentant záhadně chyběl…

Proč není tenhle obr v sestavě? Nemoc? Nebo je za tím něco jiného? Vše se podařilo dokonale utajit. AIK pak i bez jedné ze svých velkých opor smetlo mistrovskou Storvertu nekompromisně 12:4 a vlastně ani Kanebjörka nepotřebovalo. Tým, který postupně buduje trenér Magnus Jäderlund převážně z neznámých florbalistů, kteří ještě loni hráli druhou ligu, prostě začíná šlapat jako dobře namazaný stroj.

To v Uppsale dobrá nálada není. Po předsezónní sérii odchodů, kdy zmizeli Rasmus Sundstedt, Jakob Drews či Stefan Jakobsson, zasáhla tým marodka. A také dlouhodobé zranění reprezentačního centra Alexandra Rudda. Několik otřesů mozku v posledních letech udělalo z výrazné osobnosti muže, který neví, zda se vůbec bude moci na florbalové hřiště ještě v plné síle vrátit.

A tak Storvreta začala bít na poplach a na poslední chvíli posiluje tým. Po debaklu 4:12 v Solnahallen si usmířilo vedení klubu fanoušky nečekanou bombou: Joel Kanebjörk se vrací!

„Je opravdu fantastické a zábavné vrátit se do Storvrety. Bude fajn obléknout na sebe červený dres a těším se na setkání s kluky, které tak dobře znám. Vážím si ale času, který jsem mohl strávit v AIK, a jsem rád, že se kluby dokázaly na mém přestupu dohodnout,“ sdělil švédský reprezentant médiím.

Vyšlo tedy najevo, že Kanebjörkova absence v malém derby byla opravdu způsobena právě probíhajícím jednáním a možná už i slovem florbalisty. Proti „svým“ už jednoduše nechtěl hrát.

Zda musela Storvreta investovat nějakou výraznou částku kvůli návratu své staronové opory, není zřejmé. „Finanční detaily nebudeme prozrazovat, kluby se na tom dohodly. Jediné, co mohu prozradit, že jsme se vešli do klubového rozpočtu,“ dodal sportovní manažer Storvrety Kim Knudsen.

Joel Kanebjörk tak končí v AIK po necelých třech sezonách a vrací se do klubu, kde působil 10 sezon a se kterým vyhrál třikrát mistrovský titul.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*