Vítkovice a Chodov budou stát proti sobě. Foto: Otakar Prášek
21. 1. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: V Ostravě bitva o první místo, v Brně a Olomouci o play off

 



V osmnáctém pokračování nejvyšší ženské soutěže půjde opravdu o hodně. V Ostravě se utkají Vítkovice s Chodovem a toto utkání může Vítkovicím prakticky zajistit prvenství v základní části. Do Olomouce přijede ELITE, které musí zabojovat, aby si udrželo šanci na play off, kterou by určitě chtěly přiživit také Židenice, které musí na domácí palubovce porazit Vinohrady.

FBK Jičín – FbŠ E.P. Bohemians
Sobota, 14.30, Sportovní areál Jičín
Domácí florbalistky mohou být relativně v klidu, zvládly důležité zápasy a na deváté Židenice mají náskok pěti bodů. Hostující hráčky sice mají za sebou pohárové finále, v tomto utkání by ale měly potvrdit vyšší kvalitu na své straně.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians v základní hrací době

1. SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Sobota, 16:45, SC Dubina Ostrava
Při pohledu na tabulku je jasné, o co se v Ostravě hraje. Výhra prakticky zajistí Vítkovicím první místo po základní části a výhodu pro volbu soupeře v play off, opačný případ by znamenal, že se minimálně Chodov dotáhne na dostřel. A Pražanky se výjezdu do Ostravy bát nemusí, po nevýrazných výkonech v úvodu ročníku se zvedly a naposledy zametly s Bohemians. Je jasné, že na Dubině se bude na co dívat. O to více, že Chodov jistě motivuje vysoká porážka 3:12 z domácího hřiště.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova v prodloužení

FBS Olomouc – ELITE Praha
Sobota, 18.00, SH Čajkaréna Olomouc
ELITE prožívá sezonu jako na houpačce. Odepisovaný celek se dostal na pozice zajišťující play off, nyní ale bude muset proti Olomouci, která svou šanci patrně ztratila v minulém kole prohrou s Jičínem, zabrat, aby odrazilo nápor Židenic.
Tip Florbal.cz: Výhra ELITE v základní hrací době

Crazy girls FBC Liberec – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Sobota, 19:00, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Ostrava v posledních utkáních nehraje ideálně, ze zápasů s Vinohrady a Židenicemi si ale přesto odnesla šest bodů. S týmy, které jsou v tabulce pod ní, zatím v sezoně neztratila body, proto se z páté příčky těžko nějak posune, přesto to nyní svěřenkyně Jakuba Robenka budou mít těžké. Proti Koníčkové a spol. by měly zvítězit, je ale jasné, že nedostanou ani metr hřiště zadarmo.
Tip Florbal.cz: Výhra Ostravy v základní hrací době

K1 Florbal Židenice – TJ Sokol Královské Vinohrady
Neděle, 17:00, MSH Vodova Brno
Matematika je jasná: Židenice ztrácejí dva body na ELITE a v domácím utkání s Vinohrady musí jednoznačně zabrat. Výhodou se pro ně může stát, že budou znát výsledek všech svých soupeřů, jedná se totiž o jediné nedělní utkání. Jejich situace ještě není kritická, tou se může stát ve chvíli, kdy se jim proti Vinohradům nepodaří zvítězit.
Tip Florbal.cz: Výhra Židenic v základní hrací době

Utkání Herbadentu s Panthers se odehraje až v pátek 27. ledna, pozn. aut.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*