Lukáš Bauer vychytal již druhou nulu v letošní sezóně. Foto: Mladá Boleslav, Český florbal
28. 1. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Boleslav deklasovala Ostravu a směřuje za vítězstvím v základní části

 



Již podevatenácté v řadě nenašel mladoboleslavský celek přemožitele. Středočeši se podruhé v tomto týdnu vydali do Ostravy a opět se vrací se třemi body. Hosté zápas rozhodli ve druhé třetině, kterou vyhráli o čtyři branky. Hatrickem se na vítězství 8:0 nad Ostravou podílel Radek Krajcigr, brankář Lukáš Bauer udržel čisté konto. Pardubice dnes potřebovaly zvítězit, aby zůstaly v boji o play off. To se jim ale nepodařilo, v prodloužení podlehly Otrokovicím 2:3.

Domácí Ostravu dnes čekal těžký oříšek. Pro zlomení série tří porážek, z toho dvakrát za sebou na domácí půdě, potřebovala porazit Mladou Boleslav.

V první třetině Ostravané drželi s vedoucím týmem krok, když se během prvních dvaceti minut prosadil pouze mladoboleslavský Radim Křenek. Boleslav ale překvapení nedopustila.

Ostravané se dostali do několika šancí, v zakončení ale vždy selhali. Druhý gól si tak připsal ve 29. minutě Radim Křenek přízemní střelou z půlky. A když se ve druhé třetině prosadili Fojta, Krajcigr i Krzyžanek, bylo o zápase rozhodnuto.

Třetí část pak byla opět v režii Mladé Boleslavi. Lukáš Bauer si k vychytané nule připsal i asistenci za dlouhý výhoz na Radka Krajcigra, který se vzápětí prosadil ještě jednou, když nastavenou hrudí usměrnil míček do sítě. Na konečných 8:0 pak upravil Jan Natov v poslední vteřině zápasu.

Mladoboleslavský celek tak sebejistě směřuje za vítězstvím v základní části. Na první místo jim nyní stačí jediná výhra ze zbývajících čtyř zápasů či jakékoliv zaváhání Chodova.

Velmi těžký úkol nyní stojí před hráči Pardubic. V následujících zápasech je čekají týmy Vítkovic, Tatranu a Chodova. A pokud se chtějí probojovat do play off, budou muset proti někomu z nich bodovat.

V dnešním utkání s Otrokovicemi nejdříve vedly, otrokovičtí florbalisté ale dokázali stav ve třetí třetině otočit. Naději na alespoň dva body vykřesal v 59. minutě Jan Kourek. I přes veliký tlak domácích se Otrokovice v prodloužení ubránily a udeřily z protiútoku. Otrokovice tak zvítězily 3:2 po prodloužení.

Sobotní výsledky 18. kola Superligy:

OSTRAVA – BOLESLAV 0:8
PARDUBICE – OTROKOVICE 2:3p

Sestřih utkání Ostrava – Boleslav:


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*