Duel mezi Chodovem a Vítkovicemi musel bavit! Foto: Vlaďka Zoubková, Florbal Vítkovice Duel mezi Chodovem a Vítkovicemi musel bavit! Foto: Vlaďka Zoubková, Florbal Vítkovice
29. 1. 2017 Superliga (32) KOMENTÁŘŮ

Chodov doma zase prohrál, tvrz dobyly Vítkovice. Brno je blízko play off

 



Chodovská tvrz potřebuje opravit. Po nováčkovi z Kladna ji dobyli i florbalisté Vítkovic, kteří vítězstvím 9:8 po prodloužení napravili své poslední superligové představení a debakl s Tatranem. Jistotu play off si v domácím utkání s Kladnem zřejmě pojistilo Brno.

Vítkovice přijely na Chodov opět bez gólmanské jedničky a pustily se do duelu s úřadujícím mistrem bez respektu do přestřelky. Otevřený zápas se musel líbit i na chodovské poměry zaplněným tribunám. Cestu na Jižní město si i díky vstupu zdarma našlo 250 diváků.

Na hřišti převážnou část zápasu tahali za delší konec hosté, kteří v první třetině otočili z 2:1 na 2:3, a i když domácí otočili skóre na 5:4, tak zase brzy svítil na ukazateli stav 5:7. To už v chodovské brance vystřídal zraněného Jana Baráka Daniel Mück.

Zápas jako na houpačce gradoval v samotném závěru. Vítkovice šly do poslední minuty s dvoubrankovým náskokem, Chodov ale díky souhře Miloše Tyla s Patrikem Dóžou stihl v poslední sekundě vyrovnat na 8:8! Vítkovické zklamání po vyrovnání přesto nakonec aspoň trochu napravil Josef Rýpar, který vystřelil po 40 sekundách bonusový bod.

Kladno začalo v Brně odvážně a Buldokům chvíli trvalo, než našli na středočeskou obranu recept. Jenže dvoubrankové vedení hosté drželi jen do 14. minuty. Pak přišla sprcha čtyř gólů během 120 sekund!

Kanonýři se z ní sice v šatně trochu oklepali, ale Bulldogs byli v otevřeném duelu přece jen o krok vepředu. Po gólu Řehoře na 7:6 to 10 minut před koncem vypadalo na drama, domácím ale dali klid na hole Alkki s Kadlecem. Brno zapsalo tříbodové vítězství 10:7 a čtyři kola před koncem mají na devátou příčku docela bezpečný náskok.

Nedělní výsledky 18. kola Tipsport superligy:

CHODOV – VÍTKOVICE 8:9p
BULLDOGS BRNO – KLADNO 10:7


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Florbalfanda napsal:

    Ne 59:59 ale 60:02

  • Bohemka napsal:

    Vůbec nechápu rozhodčí.branka padla po čase.Hlasatel nahlásil čas 59:58, v online je 59:59, v zápisu 59:59, nesmyslné vhazování po dohadech (branku by potvrdilo vhazování na začátku prodloužení). Co se to na hřišti dělo, když z hlediště to bylo jasné?

  • Včelka napsal:

    A je to tady…hrály Vítky a opět fňuky.

  • pravda napsal:

    A je to tady. Reaguji na předchozí komentáře, je 29.1.2017, čas 23:27 Už se zbláznil i čas. 😀

  • Sofie napsal:

    Časomíra běžela naprosto korektně. Na čas na TV comu se nelze vymlouvat, tam nikdy neběží úplně přesně. Lidé, kteří se pohybuji blíže kolem florbalu a jeho pořádání to dobře vědí. Takže Vítky nebrečte… V zápase bylo několik sporných situací ve Váš prospěch: Vaše hra v 7 na palubovce – naprosto jednoznačná, obě trestná stříleni – zvlášť to druhé – Kotlas dle záběrů v brankovišti nestál ani jedním prstem. Gól vysokou holí na 5:7 – hráč hrál míček téměr u pasu… Nebo sekání jasně na dvě minuty. Také se Vám podařilo rozsekat prsty Chodovského gólmana, který byl atakován podruhé tak, že musel střídat a po zápase odjet na RTG. Některé zákroky byly za hranicí pravidel, samozřejmě se takové najdou v každém zápase a u obou soupeřů,, ale některá dohrání by vůbec ve sportovní hale neměla co dělat. Nehledě na několikerá zdržování hry po odpískání rozehrávky Chodova. Z Chodova to byl akorát Tyl na konci zápasu, na straně hostů to bylo častější. Rovněž projevy zuřivosti na straně Ostravanů málem odneslo sportovní vybavení v hale na JM .Výsledek 8:9p tak zápasu sluší mnohem více.

    • Fantomas napsal:

      Na hale jsem byl a míček šel do brány až po siréně, sporné momenty byly na obou stranách, třeba zvednutý loket při zákroku na Vítkovického Bräuera, nebo faul na Komačku zezadu na konci 3.třetiny;)

      • florbalfanda napsal:

        Souhlasím s tebou a jsem rád že to nepískala Sofie 😀 😀

      • Sofie napsal:

        Myslíte, že já v hale neseděla? Seděla jsem dokonce blíž, než by Vás napadlo. Gól padl setinu sekundy před koncem zápasu. Tak pořád nevím, odkud berete, že po siréně. Asi byste si měl dojít k ušnímu. A možná ani oční lékař by neuškodil…
        Zákroky, které uvádíte by však nerozhodli zápas tak jednoznačně, jako například trestné střílení. -_-
        A o hráči jménem Komačka prosím pomlčte, ten dohrál Tyla po odpískání více než jednou.
        PS: Rozhodčího Superligy bych dle předpisů unie ani dělat nemohla, takže nemusíte mít strach, že bych se někdy objevila na palubovce v rozhodcovském dresu! 😉

        • florbalfanda napsal:

          Proboha Sofie setinu sekundy tak to jsi trošku přepalíla tak proč tam zazněla ta siréna dřive ???? Asi jsi to špatně zmáčkla 😀

          • Bohemka napsal:

            Nějak mi tady nehraje tvrzení, že branka padla setinu vteřiny před koncem 3.třetiny, když hlasatel nahlásil čas vstřelení branky 59:58……………

          • František napsal:

            Dost dobrý postřeh…Palec nahoru.

        • František napsal:

          ….že by nějaká maminka hráče z Chodova?? Je k smíchu to, co tady píšete. Buďte aspoň trochu soudná, prosím…A nefňukejte.

          • Dominik Feri napsal:

            Jasné ze matka od Mucka ještě mu připisuje zákroky ,, asi je smutná ze se staří mazaci zasekli ať nechyta a chytá barák ,, a to barák ještě sam rozpoutal

        • František napsal:

          …nebrečte, pani

    • Michel napsal:

      upřímně 😀 po shlédnutí záznamu a přečtení toho co psala SOFIE jsem usoudil, že musím jít na oční.
      Přikládám odkaz na fotku, kde dle jejích slov nestál KOTLAS v brankovišti ani jedním prstem 😀

      https://ctrlv.cz/n2IM

      Posuďte samy 😀

      • JJ napsal:

        přesně na tenhle záběr jsem si vzpomněl, když jsem četl ten nesmysl nahoře 🙂

      • Kotlas napsal:

        Trestné střílení bylo vymyšlené. Kotlas byl sice v malém brankovišti a porušil pravidla faulem na volný úder,ale nedotknul se míče. Barák mu míč sebral dříve.tzn.nezabránil brankové situaci

  • Včelka napsal:

    Sofie – Respekt !

    • Sofie napsal:

      Díky! Alespoň někdo, kdo to viděl pořádně! 🙂

      • František napsal:

        Dojděte si na ušní i na oční a možná i někam jinam, z komentáře VČELKY je cítit hoooodně srandovní ironie….a možná, i doučování z češtiny by prospělo…Zákroky, které uvádíte by však nerozhodli zápas tak jednoznačně, jako například trestné střílení….Přeji Vám krásný večer.

  • Včelka napsal:

    Je velka škoda, že zrovna tym, jakym jsou Vitkovice (a jejich fans) jednoduse chlapsky neřeknou – proste jsme si to sami posr….a nehrajeme celych (!) 60 minut.
    Misto toho se tady řeší „Pošta pro Tebe“ se všemi emocemi.

  • Sparta napsal:

    Myslím,že k této situaci, na kterou máme evidentně všichni jiný názor, přispěli hlavně rozhodčí.Řešme je. Myslím, že tito dva pánové pískali své maximum. Ale tolik chyb nesmí superligová dvojice nasekat.Vítkovická hra v 7, vymyšlená trestná vyloučení, nepotrestaná sekání atd. Možná kdyby tyto situace posoudili správně, mohl by být výsledek jiný (je jedno pro koho). Za mě: ovlivnili utkání!!!!! Je toho nějak mnoho. V TV utkání si rozhodčí vymyslí gól Boleslavi po odrazu od tyče….Chceme to?

    • Joe napsal:

      Nechápu, proč v době, kdy si to můžete pustit na videu, vynášíte tyto komentáře. Ještě bych pochopil polemiku u trestného střílení po tom faulu, ikdyž jsem si jist, že 99% rozhodčích by to tak taky zapískala, ale trestné střílení za brankoviště Kotlase je z toho videa tak evidentní, že evidentnější snad ani být nemůže…

  • Jarda napsal:

    59 56 Doža vyváží z vlastní poloviny, míček jde na mantinel, odkud jde střela. Golman vyráží, Tyl se dostává k dorážce a míček přechází brankovou čáru. Tohle měli domácí stihnout za (nejvíce) 3,9 vteřiny. No nevím. (Byl jsem na hale, časomírou 59 56 jsem si jistý).

  • Bohemka napsal:

    V TV řekli věci……Janoušek a Černý uznali v Pardubicích gól,který TV neviděla a nakonec se ukázalo,že gól to byl..Takže reportáž a řeči okolo jsou mimo….. Takže gól to na Chodově nebyl…..

  • Radim Ivan napsal:

    Sofie je pica

  • Hráč napsal:

    Spíš mi přijde úsměvné, že dva fotografové, co seděli u stolku pořadatelů potvrdili, že dávno byl konec a chodov je poté vyhodil pryč. Asi měli čisté svědomí. Heh. Sofie je klasická fanynka, která si nevidí do pusy, ale neni první ani poslední. Ano Vítkovice si to posrali, neměli si nechat dat gól, ale sakra co ti rozhodčí? Na takové úrovni si nesmí dovolit tolik chyb.

Napsat komentář

*