Jan Pazdera. Foto: Štěpán Tomš Jan Pazdera. Foto: Štěpán Tomš
30. 1. 2017 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Boleslav těží z výborné obrany. Máme hru více pod kontrolou, vysvětluje kouč Pazdera

 



Když Jan Pazdera usedl na lavičku Mladé Boleslavi, vedení i on sám vytyčili ty nejvyšší cíle. Loni se je naplnit nepodařilo, letos však zatím Středočeši válí. Získali zlato v poháru a míří za prvenstvím v základní části. Může za to také zlepšená obrana, která je suverénně nejlepší v superlize.

Boleslav si v čele nejvyšší soutěže vybudovala solidní náskok. Čtyři kola před koncem na ni Chodov ztrácí 11 bodů. K potvrzení prvenství tak stačí už jen málo. „Potřebujeme udělat jeden bod ze čtyř utkání. Věřím, že to zvládneme v nejkratším možném čase. První místo v lize je pro nás důležité kvůli dobré výchozí pozici pro play off,“ hodnotí situaci boleslavský kouč Jan Pazdera.

Středočeši v letošní sezoně obdrželi v 18 zápasech pouhých 56 gólů, což dělá něco přes tři branky na zápas. Oproti minulé sezoně jde o zlepšení téměř o gól. „Myslím si, že je to kombinace několika faktorů. Mají na tom podíl brankáři, zlepšená defenzivní práce celého týmu a také to, že jsme zlepšili hru na míčku. Letos tak máme celkově naši hru pod větší kontrolou,“ popisuje Pazdera zlepšení ve hře Boleslavi.

Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav

Lukáš Bauer. Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav

Spolehnout se může také na výkony svých brankářů. Zejména Lukáš Bauer se vrátil ze Švýcarska ve skvělé formě. „Lukáš Bauer předvádí výborné výkony. David Rytych pracuje na tom, aby se dostal do optimální formy po zranění. Oba brankáři na konkurenci reagují dobře a navzájem se pozitivně motivují, aby podávali co nejlepší výkony. Klíčové bude, aby se jim stejně dařilo i v play off,“ vyhlíží boleslavský trenér boje ve vyřazovací části.

Už se o tom také hovořilo. Po letních příchodech má Boleslav tři silné pětice a rozhodnout zápas může kterákoliv z nich. „Před sezonou to byl jeden z našich cílů, abychom nebyli závislí jen na hře jedné lajny. Dosavadní výsledky ukazují, že se nám to daří. Je třeba, abychom se na tento faktor mohli spolehnout i v play off. Pak budeme hodně silní,“ dodává.

Průměr obdržených branek v letošní sezoně:

3,1

Průměr obdržených branek v minulé sezoně:

3,9


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*