Zdeněk Skružný Zdeněk Skružný
1. 2. 2017 Reprezentace - Muži (18) KOMENTÁŘŮ

Návrat do role hlavního trenéra: Reprezentaci povede ve Finsku Skružný

 



Kdo bude novým trenérem české florbalové reprezentace? Odpověď stále není. A zřejmě nebude jasno ani o víkendu ve Finsku, kde se Češi postaví proti týmu úřadujících mistrů světa. Kdo tedy bude na střídačce?

Od druhého lednového týdne je český nároďák bez trenéra. Po rezignaci Radima Cepka se hledá nový lodivod. A i když šéf reprezentačního úseku David Zlatník naznačoval, že se jméno kouče dozví veřejnost snad brzy, a možná právě na přátelských utkáních v Turku a Helsinkách, vyvíjejí se věci trochu jinak.

Něco se zřejmě zadrhlo a dohoda s novým trenérem stále není na světě. A do Finska tudíž poletí dvacetičlenný kádr a s ním jako hlavní trenér Zdeněk Skružný, který už skládal nominaci pro dvojutkání ve Finsku.

Překvapivé? Ne tak docela. Předseda reprezentační komise říká, že jde o logickou záležitost. „Stále ještě nejsou ukončená jednání o novém trenérovi, a tak tým povede z titulu své funkce stávající šéftrenér reprezentace,“ sdělil David Zlatník.

Z jeho slov je zřejmé, že se jedná o provizorní řešení.

Podle zdrojů florbal.cz jednali zástupci reprezentační komise s Finem Petterim Nykkym, který v minulosti vedl reprezentace Finska, Švýcarska a Austrálie. Nyní ale finský odborník stojí na střídačce SC Classic Tampere.

Zájem vést český národní tým projevil ale i Švéd Jan-Erik Vaara, který získal tři zlata se švédskou reprezentací žen a dvě s mužským týmem. Vaarovi ale končí smlouva se Švédskou florbalovou federací až na konci dubna.

Zdeněk Skružný vedl jako hlavní trenér českou florbalovou reprezentaci v mezidobí let 1998-2008 a byl i u zisku první medaile z mistrovství světa – v roce 2004 hráli Češi finále a brali stříbro. V dalších letech pak Skružný byl u národního týmu jako konzultant a asistent trenéra. Společně s Radimem Cepkem stál na střídačce na začátku jeho působení a byl i u historického vítězství nad Švédskem v roce 2013.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Fantomas napsal:

    česká zkáza

  • Florbalfanda napsal:

    Kdyby byl normalní tak to neudělá a odstoupí !!Vždyť už je to k smíchu a to nejen hráčům!

  • Radim Ivan napsal:

    Nejhorší trenér co mě kdy vedl. Nechápu!

    • František Žiletka napsal:

      Tenhle „nejhorší trenér, co tě kdy vedl“ získal 7x titul s Tatranem (z toho min. 3x ve finále proti Ostravě, která měla o dost lepší kádr) a stříbro s reprezentací (dosud nepřekonaný úspěch). Myslím, že něco umět musí – na rozdíl od tlučhubů, kteří nikdy nic nedokázali.

      • Petr napsal:

        To je vše pravda, ale tyto úspěchy pokryl prach času. Florbal se vyvíjí, zrychlil a přitvrdil.

      • fanda napsal:

        to je skutečnost a já ji nepopírám , ale zásluhovost neplatí ve sportu stejně jako jinde…fakt je ten, že pan skružný usnul na vavřínech a ustrnul ve vývoji a florbal před 10 lety je zcela něco odlišného od dnešní situace, je třeba se neustále učit a vzdělávat. stejně tak výše uvedené platí pro cepína

        • Petr napsal:

          Skružný je zejména teoretik, autor mnoha florbalových publikací. Odborník je, to ale není rovnítko pro pojem dobrý trenér. Souhlasím s tím, doba ho předskočila.

          Pokud jde o Cepka, ten by dobrým trenérem být mohl, brzdou jsou osobnostní vlastnosti.

          • fanda napsal:

            je těžké vtěsnat hodnocení do několika slov či vět, ale v podstatě souhlas – dodal bych jenom staré známé – kdo neumí ten učí v případě skružného a v osobě cepína – na každou svini se vaří voda…

  • Emirates napsal:

    To je, jakoby fotbalovou repre začal zase trénovat Michal Bílek. Tedy krok zpět. Jen by mě zajímalo, jestli o to trénovaní repre fakt není zájem, když se oslovují bývalí trenéři, kteří už podle mě nemají reprezentaci, co dát a němůžou už ji nikam posunout.

  • fanda2 napsal:

    ono po všech těch podrazech ze strany Unie na trenéry se není co divit, že se do toho nikdo nehrne …

  • fanda napsal:

    že se tenhle taky trenér drží koryta jako o život mě nepřekvapuje, co jiného od něj čekat, že ale drží hubu a krok ti mladí kluci, kteří pod ním jsou nuceni hrát tu jeho holomajznu, to mě mrzí více…kromě natova a dřive hubálka nikdo nenašel odvahu…což svědčí o jediném – budou stejní nebo podobní a to není dobrá zpráva

  • Petr napsal:

    četl jste to někdo??? Je to dočasná varianta do doby než se najde nový trenér. Někdo, kdo má s unií smlouvu to teď holt musel být.

  • Joe napsal:

    Nykky trénuje Classic již od začátku sezony, na tom není nic nového, nebo překvapivého.

  • fan napsal:

    Náhodou..děkujeme florbal.cz za všechny tyto informace..být florbal více populární, tak se toho mohli zhoostit kluci od seriálů Blaník, Autobazar Monte Karlo nebo Lavický a spol..materiálu jim počínání unie a těch lidí okolo nabízí nespočet na natočení frašky a tragikomedie prvního ražení..a díky nim se hlavně bavíme..Skružný trenér, Cepek hráč..desítky trenérů ze zahraničí se sem hrnou..super akce dívčího florbalu, nominace rozhodčích…výsledky a výkony repre..to je materiálu 🙂

  • Lékař napsal:

    Přežil bych jeho trenérské chyby, i to jeho neustálé dloubání se v nose,ale že vám do očí neco řekne a za vašimi zády řekne pravý opak, to ne.

    • František Žiletka napsal:

      Martine Neužile, zato tys souborem lidských ctností a kvalit, počínaje odborným trenérským vzděláním a konče férovostí. Vyhozený, zneuznaný, zakomplexovaný. Gratuluju!

  • Tim napsal:

    tady je novej trenér repre ,už nemusej hledat :

    https://www.youtube.com/watch?v=j5lFYYHK_mU

Napsat komentář

*