Radim Cepek v dresu Start98 Radim Cepek v dresu Start98
1. 2. 2017 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Radim Cepek hlásí návrat! Naskočil za prvoligový Start

 



Popravdě není moc slavnějších florbalistů, které si mohl prvoligový Start98 přát za posilu. Zpráva o teď již bývalém trenérovi mužské reprezentace v dresu Kunratic náhle překvapila snad celý český florbal. Legendární útočník dnes prvně posílil tým ze druhé nejvyšší soutěže a asistencí se podílel na výhře 7:6 na horké ústecké půdě.

Växjö, Rychenberg, Curych, Tatran Střešovice anebo Chodov. Vedle toho tři tituly mistra ČR, stříbro ze světového šampionátu či ocenění pátého nejlepšího hráče planety. Málokterý z českých florbalistů (jestli vůbec nějaký) má tak bohatou hráčskou kariéru jako aktuální posila prvoligového Startu98.

Po čtvrtém místě z nedávného mistrovství světa skončila ikona českého florbalu jako kouč národního celku. Bez florbalu ale dlouho nezůstal. Pro mnohé překvapivě se znovu vydal mezi mantinely bojovat jako hráč v úctyhodných 41 letech. První liga je tedy oproti superlize paradoxně nabitější legendárními jmény, jen posuďte sami – za Havířov válí Pavel Kožušník, Znojmo táhne Milan Fridrich, nyní bývalý kapitán národního týmu v dresu Startu…

Zpráva o nové akvizici Kunratic se začala šířit teprve dnes. Radim Cepek rovnou nastoupil do večerní dohrávky první ligy proti druhému Ústí. Většinu zápasu odehrál na centru a duel končil na pozici obránce. A byl to právě on, kdo už v 6. minutě nahrál Michalu Pražákovi na úvodní gól duelu. Přímo snový návrat.

Za Ústí sice nastoupila superligová posila Martin Pražan z mistrovského Chodova, ani šikovný bek ovšem nezabránil prohře 6:7 svého mateřského týmu. Výhru naopak slaví Cepek, který sice několikrát prověřil ústeckého brankáře Tomáše Hlavu, zůstal ovšem nakonec pouze u premiérové asistence.

První liga získala v bývalém trenérovi národního mužstva velikou osobnost. Bude zajímavé sledovat, jak dlouhé bude setrvání legendy v druhé nejvyšší soutěži a jak se případně promítne jeho přítomnost na hře mužstva z jihu metropole.

VÝSLEDEK DOHRÁVKY 8. KOLA:

Ústí – Start98 6:7 (0:3, 2:1, 4:3)
Branky: 29. Semerád (Šafařovský), 39. Pojar, 44. Stibor (Horák), 45. Stummer, 45.Šafařovský (Semerád), 59. Kopecký (Pražan) – 6. Pražák (CEPEK), 6. Vavro (Piňos), 14. Šrámek (Vošta), 39. Stejskal (Švábek), 43. Vašíček, 50. Šrámek (Vašíček), 58. Stejskal (Vavro). Diváci: 125.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*