České florbalistky mají jistotu postupu na šampionát. Foto: Flickr IFF
3. 2. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Češky vyškolily Lotyšky v produktivitě a po výhře 7:0 mají jistý postup

 



Česká florbalová reprezentace nebude chybět na prosincovém světovém šampionátu, který hostí slovenské hlavní město. Po dvou výhrách nad Španělskem a Maďarskem dnes Češky zdolaly také nejtěžšího soupeře – Lotyšsko. Výhra 7:0 dala tedy na český postup razítko, v neděli bude posledním soupeřem Ukrajina.

Jako se třetími v pořadí se na kvalifikačním turnaji o účast na světovém šampionátu utkaly Češky s papírově nejsilnějším soupeřem – Lotyškami. Ty zaujaly především vysokou výhrou nad Ukrajinou a faktem, že spoléhají na českou mistryni Laumu Visnevskou.

Na posledním šampionátu před rokem obsadily pátou příčku – hned za Češkami – byť například vzájemný zápas ve skupinové fázi turnaje skončil českou jednoznačnou výhrou 15:2.

Dnešní zápas ale byl jiný. Našim florbalistkám nelze upřít, že měly herní převahu, na druhou stranu Lotyšky měly několik velmi dobrých příležitostí a nebýt skvěle chytající Christianové, tak by se utkání mohlo vyvíjet úplně jinak.

Nakonec ale naše hráčky zvítězily 7:0 a potvrdily si tak místenku na světovém šampionátu.

Kvalifikace na MS 2017:

Česko – Lotyšsko 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
Branky: 1. Krupnová, 8. Paloncyová, 17. Enenkelová, 27. Urbánková, 28. Ratajová, 51. Halfarová a 58. Krupnová. Střely na branku: 30:28. Bez vyloučení. Rozhodčí: Mendonca – Santisteban. Diváci: 335. Nejlepší hráčky: Eliška Krupnová – Zeltite Bankava.

Česko: Christianová – Čapková, Leierová, Plášková, Tožičková, Koníčková, Paloncyová – Ratajová, Bočanová, Krupnová – Enenkelová, Kiecková, Zittová – Řepková, Mlejnková, Urbánková – Rybičková, Halfarová, Kapcová. Trenéři: Miroslav Janovský – Lenka Bartošová.

Lotyšsko: Visnevska – Ametere, Karklina, Lice, Milkova, Adamane, Vancane – Garbare, Torstere, Isjomina – Garklava, Z. Bankava, E. Bankava – Egle, Berzina, Locmele – Rudzite, Gaugere, Trenéři: Jurijs Fedulovs, Gints Vinbergs a Janis Ingists.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*