Reprezentace juniorek na EFT ve Švýcarsku.
4. 2. 2017 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorky vybojovaly druhé vítězství, zápas otočily ve 3. třetině

 



I napodruhé české juniorky dokázaly zvítězit nad stejně starým týmem Švýcarska. Díky čtyřem gólům ve třetím dějství Češky vyhrály 6:3, dva zásahy si připsala Markéta Vrlíková.

Trenér Tomáš Martiník do hry zapojil některé nové tváře – reprezentační debut si odbyly Anežka Viplerová a Barbora Sedláčková, mezinárodní florbal si osahala i včerejší náhradnice Pavla Bárková a do branky se postavila Petra Klečková. Mimo hru naopak zůstaly Eliška Jurečková a Lucie Řezáčová.

Zápas byl o poznání vyrovnanější než ten páteční. Česká děvčata tentokrát upustila od enormně náročného vytvalého presinku a Švýcarky se dostávaly daleko více do hry.

Paradoxně šly ale Češky do vedení mnohem dřív než v předchozím duelu. Michaela Kubečková, kterou naštěstí nijak nepoznamenal včerejší ostrý střet se soupeřkou, vystřelila a Barbora Sedláčková už v 5. minutě vstřelila první reprezentační gól. V půlce třetiny navíc zvýšila Markéta Vrlíková a zdálo se, že domácí hráčky kráčí za druhým klidným vítězstvím.

Pak ale rychle využila přesilovku Nicolle Capattová a za pár minut srovnala Ronja Bichselová. Češky naopak početní výhodu neproměnily, a tak šly Švýcarky ve druhé třetině dokonce do vedení – šťastně se trefila kapitánka Andrea Wildermuthová.

Závěrečné dějství ale vyšlo našim reprezentantkám o poznání lépe a záhy opět vedly. Vyrovnávací trefu zařídila Eliška Plánková a výsledek na stranu domácích překlopila druhým gólem v zápase Markéta Vrlíková. V 46. minutě navíc dodala Češkám klid další premiérová střelkyně Vendula Beránková, která tak korunovala svůj výborný výkon.

Švýcarské florbalistky už se prosadit nedokázaly a nevedlo se jim ani v závěrečné powerplay, v níž trefila prázdnou branku střelou zpoza půlky hřiště Tereza Peštová. Při pokračující hře soupeřek bez brankáře pak útočila na hattrick Vrlíková, její bekhend ale skončil pár centimetrů vedle.

Češky zvítězily i napodruhé, tentokrát ve vyrovnaném zápase vybojovaly výhru 6:3. Poslední ze série tří přátelských utkání čeká oba týmy zítra od 10:00.

Česko – Švýcarsko 6:3 (2:2, 0:1, 4:0)

Branky: 5. Sedláčková (M. Kubečková), 11. Vrlíková (Plánková), 42. Plánková (Faltusová), 44. Vrlíková (Svačinová), 46. Beránková, 58. Peštová – 12. Capattová (Bichselová), 15. Bichselová (Bergmannová), 29. Wildermuthová. Diváci: 192. Dodatečné nájezdy: 2:3 – nájezdy proměnily: Beránková, Šebestová – Becková, Bichselová, Eggelová; nájezdy neproměnily: Plánková, Faltusová, Vrlíková – Wildermuthová, Bergmannová.

Sestava Česka: Klečková – Kolářová, Svačinová, Šebestová, Viplerová, Beránková, Novotná, N. Kubečková – Vrlíková, Plánková, Faltusová – Sedláčková, M. Kubečková, Bárková – Tůmová, Pekárková, Husková – Peštová, Cholinská.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*