Florbalistky Jičína už mohou být součástí elitní osmičky. Foto: FBK Jičín
10. 2. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

ANALÝZA: Jičín postoupí do play off, kterého se nezúčastní hráčky ELITE

 



Extraliga žen má před sebou poslední kola a stále zbývá několik nevyřešených otázek. Především se hraje o účast v play off, strategické bude druhé místo po základní části. Florbal.cz se zkusil zamyslet nad tím, jestli se do vyřazovacích bojů poprvé podívá Jičín, a také nad tím, kdo skončí v základní části druhý a získá tak strategickou výhodu pro volbu soupeřů.

1. Kdo vyhraje základní část?
Tip Florbal.cz: Vítkovice
Pravděpodobnost: 95%
Odpověď na tuto otázku asi není příliš třeba řešit. Soubor trenérů Veleckého s Dudeškem má více než kvalitní pozici, kterou může potvrdit libovolným ziskem tří bodů ze tří zbývajících utkání. Dost možná se tak rytířkám povede vyhrát základní část už v neděli, kdy zajíždějí na palubovku Bohemians s vědomím toho, že mají lepší vzájemnou bilanci jak s Herbadentem, tak s Chodovem. Zrádné pro ně sice může být derby s Ostravou, ale pořád mají k dobru zápas s Panthers a ligového nováčka by měly rytířky porazit v základní hrací době.

2. Kdo skončí na druhém místě?
Tip Florbal.cz: Herbadent
Pravděpodobnost: 70%
Je víceméně jasné, že po kolapsu Bohemians s Jičínem se boj o druhé místo bude týkat Chodova s Herbadentem, přičemž svěřenkyně trenérek Šatalíkové se Šteglovou mají dvoubodový náskok a v době vydání tohoto článku vědí, že Chodov již ve svém devatenáctém kole zvítězil. Přesto jsou pro Florbal.cz favoritky, protože předpokládáme, že ve třech utkáních si připíšou devět bodů a v posledním utkání s Chodovem jim bude stačit jediný bod k tomu, aby získaly druhou příčku.

3. Zahraje si Jičín poprvé play off?
Tip Florbal.cz: Ano
Pravděpodobnost: 85%
Rozhovor s Martinem Řehákem před začátkem sezony sice vyvolal hodně zlé krve, jedno se však Jičínu nedá upřít. Především po nečekané výhře nad Bohemians si prakticky zajistil účast v play off, kterou má nyní ve svých rukách. Čekají jej zápasy s Vinohrady, ELITE a Libercem, ve kterých by si měl zajistit dostatek bodů k tomu, aby potvrdil současný čtyřbodový náskok na duo Liberec – Židenice. Na druhou stranu, stále máme na paměti jeho kolaps s Vinohrady.

4. Kdo ze čtyř týmů se nedostane do play off?
Tip Florbal.cz: ELITE
Pravděpodobnost: 65%
Je víceméně jasné, že play off se nebude týkat jednoho týmu ze čtveřice Jičín, ELITE, Židenice a Liberec, přičemž právě Pražanky mají nejtěžší los: hned po přestávce hostí doma Jičín, poté hrají s Libercem a naposledy přivítají Ostravu. V posledním a dost možná rozhodujícím kole je čeká výjezd na půdu Židenic, kde je těžké získat body. Tento zápas bude rozhodně stát za vidění a je dost možné, že Pražankám zůstanou oči pro pláč.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*