Mladá Boleslav zvítězila v základní části. Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal
11. 2. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Krajcigr sestřelil Brno, Boleslav vyhrála základní část! Otrokovice urvaly tři body

 



Boleslav opět nenašla přemožitele a definitivně tak rozhodla o vítězi základní části. Po dvou výhrách v Ostravě porazila další moravský celek. V zápase s Brnem se sice nejdříve přetahovala o výsledek, ve třetí třetině ale zápas rozhodla. Největší podíl na vítězství měl bývalý hráč Buldoků Radek Krajcigr, který se o výhru zasloužil pěti body. Otrokovice klíčový zápas o play off proti Bohemians rozhodly v posledních pěti minutách.

S jasným cílem šel mladoboleslavský tým do dnešního utkání. Alespoň bod by mu stačil k triumfu v základní části. V zápase se Boleslav navíc mohla spolehnout po zdravotních problémech i na Radka Gwuźdźe a Pavla Boušku.

Bezbrankový stav prolomil domácí kapitán Jan Jelínek na konci přesilovky po křížné přihrávce od Curneyho. Buldokům se dařilo dlouho vzdorovat. Zápas se jim během druhé třetiny podařilo dokonce dvakrát srovnat.

Jakékoliv drama domácí nepřipustili. Hned v první minutě třetího dějství se prosadili Curney a Tomáš Chroust a navýšili na 6:3. Dvě branky zaznamenal v závěru Radek Krajcigr a stal se tak s Curneym hlavním strůjcem vítězství.

Mladá Boleslav vyhrála základní část podruhé v historii, poprvé se jí to podařilo v sezóně 2014/15. Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal

Mladá Boleslav vyhrála základní část podruhé v historii, poprvé se jí to podařilo v sezóně 2014/15. Foto: Florbal Mladá Boleslav, Český florbal

Podobný průběh měl zápas v Otrokovicích. Domácí se před zaplněnou tribunou ujali v první dvacetiminutovce dvoubrankového vedení. Pak přišel obrat Bohemians, kteří během 10 minut zápas otočili na 2:3. O vedení však hosté ještě před třetí třetinou přišli.

Přestřelka pokračovala i ve třetí třetině. Šárkovi se podařilo znovu srovnat a stav byl 4:4. Více sil do závěrečných minut zůstalo hráčům Otrokovic, kteří v poslední pětiminutovce vstřelili čtyři branky. Otrokovice se tak díky výhře dostaly na pátou příčku před Brno. Ve zbývajících kolech je čekají těžcí soupeři. Postupně se utkají s Vítkovicemi, Tatranem a Chodovem.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 19. KOLA SUPERLIGY:

BOLESLAV – BRNO 9:4
OTROKOVICE – BOHEMIANS 8:4


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*