Ostravský Michal Sládek v souboji se sparťanem Ondřejem Kadochem. Foto: ACEMA Sparta Praha Ostravský Michal Sládek v souboji se sparťanem Ondřejem Kadochem. Foto: ACEMA Sparta Praha
12. 2. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Ostrava si řekla výhrou na Spartě o play off, Pardubicím se naopak vzdálilo

 



Nedělní program Superligy byl důležitý z hlediska bojů o elitní osmičku. Sparta doma prohrála s Ostravou 3:6 a zkomplikovala si tak cestu do vyřazovací části. Ve Vítkovicích pak nebodovaly Pardubice, které tři kola před koncem ztrácejí na osmé místo propastných pět bodů. Šlágr 19. kola mezi Tatranem a Chodovem ovládli hosté 8:6.

Sparťané by se v případě výhry nad Ostravou posunuli až na sedmou příčku superligové tabulky. Ze tří bodů se však na Podvinném mlýně radovalo hostující FBC. Dokráčelo k němu hlavně díky vyvedené první půlce zápasu.

V ní Ostravané vstřelili tři góly, když se postupně prosadili Trulík, Malajka a Klimscha. Ačkoliv domácí dokázali dvakrát během zápasu snížit na rozdíl dvou branek, Ostrava si cennou výhru pohlídala. Na sedmou pozici tedy poskočila ona, Sparta je devátá s jednobodovou ztrátou na osmé Bohemians.

Účast ve vyřazovací části se už asi definitivně vzdálila Pardubicím. Sokolové dostali na hřišti Vítkovic 11 gólů a v posledních třech kolech je čekají samí těžcí soupeři – Tatran, Chodov a Bohemians. Kanonádu Vítkovic řídil čtyřmi body Lukáš Pešat. O bod méně nasbíral Lukáš Hájek.

Ve Střešovicích se hrál zápas pražských rivalů, tedy Tatranu a Chodova. Lépe si v úvodu vedli domácí, kteří vedli 1:0, 2:1 i 3:2. Jenže hosté se pak neuvěřitelně vzchopili a ve třetí části vsítili pět branek za sebou.

Atraktivní duel to byl i nadále. Tatran se totiž díky třem slepeným gólům dostal zpátky na dostřel, ale na vyrovnání nedosáhl. Čtyři sekundy před koncem totiž Dóža zkompletoval hattrick a rozhodl o výhře Chodova 8:6. Celek z Jižního Města se tak přihlásil o druhou příčku po základní části.

Už včera Mladá Boleslav stvrdila triumf v základní části vysokou výhrou nad Bulldogs Brno, zářil hlavně bývalý hráč Buldoků Radek Krajcigr. Otrokovice v důležitém souboji přehrály Bohemians 8:4 a povýšily na páté místo. 19. kolo uzavře zítřejší televizní dohrávka mezi Kladnem a Libercem.

Výsledky 19. kola Tipsport Superligy:

MLADÁ BOLESLAV – BULLDOGS BRNO 9:4
OTROKOVICE – BOHEMIANS 8:4
SPARTA – OSTRAVA 3:6
TATRAN – CHODOV 6:8
VÍTKOVICE – PARDUBICE 11:3
KLADNO – LIBEREC pondělí 20:15

 


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*