Liberec jede na vítězné vlně. Foto: FBC Liberec Liberec jede na vítězné vlně. Foto: FBC Liberec
13. 2. 2017 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Liberec slaví čtvrtou výhru v řadě! Od play off ho dělí už jen skóre

 



Liberec jede! Po výhře 7:3 nad Kladnem se dotáhl na osmé Bohemians a boj o play off se tak rázem stává reálným cílem. Výhru Severočechů režíroval Prokop Ferdan, který asistoval u tří gólů. Naopak Kladno zůstává se 13 body poslední.

Gólový účet televizního utkání otevřel ve třetí minutě liberecký kanonýr Valeš. Domácí pak sice vyrovnali zásluhou Vaculčiaka, úvodní třetinu však zvládl o dost lépe hostující celek. Branky Saláta a Marka v závěru prvního dějství dostaly Liberecké do výhodné situace.

Kladenští však ještě zápas nevzdávali a ve 28. minutě se trefil Riebauer, tedy navrátilec do sestavy Kladna po dlouhodobém zranění. Liberec odpověděl brankou Valeše, ale za domácí se znovu prosadil Riebauer. Kladno tak ještě stále doufalo v obrat.

Jenže třetí část zvládli Severočeši na jedničku. Ve 42. minutě se prosadil Baudisch, po něm ze standardky pověsil míček do šibenice Kroupa a skóre uzavřel sedmým zásahem Veselý, který svou přesnou ránou nedal brankáři Pechovi šanci.

Liberec zvítězil 9:3 a má 22 bodů, tedy stejně jako osmí Bohemians. V závěrečných třech zápasech ho čeká Ostrava, Mladá Boleslav a Brno. To Kladno je i nadále poslední se čtyřbodovou ztrátou na předposlední Pardubice a ještě se utká s Mladou Boleslaví, Ostravou a Spartou.

Dohrávka 19. kola Tipsport superligy:

Kanonýři Kladno – FBC Liberec 3:7 (1:3, 2:1, 0:3)
Branky: 4. Vaculčiak (Nushart), 28. Riebauer (Holčák), 39. Riebauer (Holčák) – 3. Valeš (Ferdan), 18. Salát (Veselý), 20. Marek (Ferdan), 32. Valeš (Ferdan), 42. Baudisch (Kroupa), 48. Kroupa (Štěpán), 48. Veselý (Klucho). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:1. Diváci: 303.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • salva napsal:

    Čau redakce, možná když budete používat aktuální fotky z zápasů (stačilo by i z aktuální sezóny) budete hned o trochu víc fantastičtějším webem. Snad si toho všimnete. Díky

Napsat komentář

*