Ženy Liberce budou o místo v play off tvrdě bojovat. Foto: Jaroslav Appeltauer - Flickr FBC Liberec
18. 2. 2017 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Preview: Liberec s ELITE klepou na dveře play off, Židenice s Jičínem musí zabrat

 



Tahákem extraligy žen je již několik kol souboj čtveřice týmů o tři postupová místa do play off. Je jasné, že pro jednoho místenka mezi smetánkou nejvyšší soutěže nebude, prakticky každým kolem se ale mění ten, kdo je jí nejdál. Před týdnem to vypadalo na ELITE, nyní jsou ve složité situaci Židenice. Naopak Liberec využil příznivého losu a po zisku šesti bodů si může už v neděli zajistit play off. Pokud nezvítězí, tak naopak může slavit postup ELITE.

FBS Olomouc – Herbadent FK Jižní Město
Sobota, 16.30, SH Čajkaréna Olomouc
Herbadent čekají v krátkém sledu dva výjezdy, v pondělí se totiž ještě představí na půdě Jičína. Pokud chce skončit druhý, tak musí získat bezpodmínečně šest bodů. A mělo by se mu to podařit, v jeho prospěch totiž hraje zkušenější kádr a kvalitnější florbal, kterým se zatím v sezoně prezentuje.
Tip Florbal.cz: Výhra Herbadentu v základní hrací době

FBK Jičín – TJ Sokol Královské Vinohrady
Sobota, 18.00, Sportovní areál Jičín
Jičín si v minulém kole pořádně zkomplikoval situaci, když ve třetí třetině utržil debakl 0:7 a odevzdal tak všechny body ELITE. Vinohrady tak musí porazit, jinak se může stát, že – minimálně – noc z neděle na pondělí stráví mimo elitní osmičku. Před domácími fanoušky má kromě toho ještě o jednu motivaci navíc: byly to právě Vinohrady, které Jičín v úvodním utkání porazily a způsobily mu ztrátu, která byla dlouho tou jedinou, která se Jičínu „vyčítala.“ Jenže teď je situace jiná a Jičínu jde prakticky o všechno.
Tip Florbal.cz: Výhra Jičína v základní hrací době

FbŠ E.P. Bohemians – K1 Florbal Židenice
Neděle, 16.00, SH Děkanka
Výhra ELITE v minulém kole se kromě Jičína nehodí do krámu také Židenicím, které v Praze potřebují bodovat a ještě se spolehnout na pomoc ostatních. Mohlo by se jim to podařit: jejich nepříjemná hra trápila Vítkovice, něco podobného by mohlo platit také na Bohemians.
Tip Florbal.cz: Výhra Bohemians v prodloužení

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Panthers Praha
Neděle, 17.00, SH Jižní Město
Malé pražské derby má jasného favorita. Chodov potřebuje bodovat k tomu, aby se udržel v souboji o druhé místo s Herbadentem, Panthers se naopak už v klidu připravují na play down. Podobně jako Herbadent v Olomouci, také Chodov má v tomto utkání všechny trumfy k zisku tří bodů.
Tip Florbal.cz: Výhra Chodova v základní hrací době

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Neděle, 18.00, SC Dubina Ostrava
Ostravské derby je zastíněno bojem o postup do play off, přesto se může stát předehrou už tradiční čtvrtfinálové série obou rivalů z jednoho města. Favorit je jasně daný, určitou motivací pro hostující FBC může být fakt, že Vítkovicím jde v posledních dvou kolech prakticky jen o prestiž.
Tip Florbal.cz: Výhra Vítkovic v základní hrací době

ELITE Praha – Crazy girls FBC Liberec
Neděle, 19.00, SH Děkanka
Liberec využil příznivého losu a šesti body výrazně promluvil do bojů o play off, nyní jej čeká další těžký zápas na půdě ELITE. To zase získalo tři body s Jičínem a poměrně výrazně tak zvedlo své akcie směrem k play off. Vzhledem k tomu, že na pořadí mezi 6. – 8. místem nezáleží, tak jde oběma týmům o hodně: Liberec by v případě vítězství za tři body získal bezpodmínečnou jistotu play off, protože by ho v tabulce nemohly zdolat Židenice, ELITE má sice na Židenice dva body k dobru, jenže v příštím kole hraje s Ostravou, kterou ještě žádný tým pod ní neobral ani o bod a v posledním kole jede do Brna. Ovšem také ELITE má hned tři možnosti, jak si zajistit účast v play off:

1. Výhra za tři body, přičemž Židenice prohrají s Bohemians v základní hrací době.
2. Výhra za tři body, přičemž Židenice prohrají s Bohemians po základní hrací době
3. Výhra za dva body, přičemž Židenice prohrají s Bohemians v základní hrací době

Tip Florbal.cz: Výhra Liberce v základní hrací době


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*