Brněnští Bulldogs slaví! Foto: MAD studio/Martin Dvořák Brněnští Bulldogs slaví! Foto: MAD studio/Martin Dvořák
19. 2. 2017 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Bulldogs ve 3. části rozhodli duel se Spartou, která si komplikuje boj o play off

 



Brněnští Bulldogs zvládli domácí duel 20. kola se Spartou a po výhře 5:2 zůstávají na páté příčce tři body před Otrokovicemi. Buldoci rozsekli střetnutí až v závěrečném dějství, které vyhráli 3:0. Sparta dvě kola před koncem ztrácí na osmý Liberec dva body, devátí Bohemians mají navíc ještě o zápas méně.

Jediný gól v úvodní části vstřelil Jiří Koutný a poslal domácí tým do vedení. Sparta vycházela v prvních dvou třetinách z dobré defenzivy. A v prostřední periodě se jí navíc podařilo dvakrát skórovat.

Ve 30. minutě srovnal Jaroš a pak po další trefě domácích vyrovnal na 2:2 Krejča. Do třetí části se tak šlo za smírného stavu.

Pražané však v závěrečné dvacetiminutovce pootevřeli vrátka ke své brance a domácí toho třemi góly využili. Na dvou z nich měl podíl nejlepší hráč v domácím dresu Martin Grlický.

„Dvě třetiny jsme marně bušili do připraveného soupeře, který se prezentoval především urputnou defenzívou. Naší hře chyběla rychlost, která přišla až ve třetí třetině,“ zhodnotil zápas kouč buldoků Jan Kadlec.

Jeho protějška Jaroslava Berku mrzelo, že Sparta z utkání nevytěžila víc. „Dvě třetiny se nám dařilo držet domácí dále od naší brány, bohužel ve třetí třetině jsme udělali spoustu nevynucených chyb a ty soupeř zkušeně potrestal. Buldoci zde dnes byli k poražení, my jsme si to však naší třetí třetinou rozhodně nezasloužili,“ okomentoval utkání.

Bulldogs se už o účast v elitní osmičce bát nemusí, naopak ještě budou moci skončit na solidní páté příčce. To Spartu čeká tuhý boj. Na play off ztrácí dvě kola před koncem dva body, přičemž se v posledních kláních střetne s Kladnem a s Boleslaví.

Nedělní zápas 20. kola Tipsport superligy:

Bulldogs Brno – Sparta Praha 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Branky: 17. J. Koutný (Bauer), 34. Tichý (Mendrek), 48. Mendrek (Grlický), 52. Grlický (Mendrek), 53. Coufal (J. Koutný) – 30. Jaroš, 37. Krejča (Svatoš). Rozhodčí: Svrček, Waliczko. Vyloučení: 0:0. Diváci: 409.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*